Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uerta

testy ciazowe

Polecane posty

Gość uerta

kiedy najlepiej zrobic test ciazowy. od ktorego dnia sa wykrywalne, zaznaczam ze chodzi mi o testy z moczu. i czy ktorejs z was wykrylo juz po 10 dniach?

Gość uerta
podnosze

Gość Samcia
mi wykryl po 11 dniach ale wiem ze nie kazdej tak szybko test wychodzi pozytywnie

zalezy jaki test. jesli bobotest strumieniowy to wykryje. inne nie. zwykle testy maja czułośc 25 mlu/ml ( w takim stęzeniu wykrywaja hcg) a bobo ma 10 mlu/ml- wiec jest dużo szybszy. ja testowałam tydzien po przytulankach- ciut za wczesnie, ale przy maxymalnym wytęzeniu wzroku i wydłubaniu okienka z testu( czasami jest lekko zarysowane i wtedy rzuca podejrzany cien na pasek testowy) zobaczyłam cien cienia drugiej kreski :) tylko to koniecznie musi byc test strumieniowy, bo jest jeszcze bobotest płytkowy- czułosć 25, czyli tak jak inne.

a najlepiej oczywiscie w dniu spodziewanej @ :), lub jeszcze pozniej. wtedy wynik jest juz raczej pewny.

Gość uerta
a jezeli miesiaczke mam nieregularnie. 36, 39 a nawet 40 to kiedy go najlepiej zrobic?

a jestes w stanie mniej wiecj okreslić kiedy była owulacja? to by dużo ułatwiło. ale z reguły owulacja występuje 14 dni przed @, czyli u ciebie wypadałoby ok 24 dc( uśredniajac twoje cykle do 38 dni)

Gość uerta
ostatnia miesiaczka zaczela mi sie 3 sierpnia i skonczyla 11 -policzylam plamienia-tak zawsze konczy mi sie. teraz mamy 2 wrzesnia czyli owulacje mialam? zgodnie z tym co piszesz 26?

Gość Samcia
ja nie robilam bob-testem a pokazal mi II kreski kupilam na allegro za ok 3 zl test i ten najszybciej pokazal mi ciaze dopiero pozniej byl bobo-test

uerta, nie wiem kiedy miałaś owu :) napisałam tylko jak to sie liczy, ale to tylko teoria. w praktyce róznie ywa. ja np. mam cykle ksiązkowe- 28 dni, więc owu powinnam mieć 14 dc, a miałam 20. na szczescie nie przegapiłam, wyczułam ją- i jestem w ciązy :)

samcia, to musiałas dobrze trafić. ja kiedyś kupowałam testy owu na allegro, i były ok, a ostatnio kupiłam od innego sprzedawcy ( ale tez allegro) i okazały się totalnym niewypałem. zaden z nich nie pokazał owu, kreska była kazdego dnia identyczna i blada. mój mąż też użył jednego testu- i miał dokładnie taka samą kreskę jak wszystkie moje. potem testowała jeszcze siostra i kuzynka- kazda na innym etapie cyklu, a kreska nadal taka sama... gratis dostałam też test ciązowy- nie pokazał ciąży nawet 2 dni po terminie @. a nie ma takiej mozliwości ze nie miałam owulacji w tym cyklu :)

Gość Samcia
minimonia masz racje sa testy i testy :) ja zadowlona bylam z tych od ewyanalityk, pozniej kupilam od innej osoby (mowie o testach ciazowych) i mimo ze w ciazy nie bylam 3 testy pokazaly slaba druga kreske :-o bobo-test nie pokazal ciazy a 2 dni pozniej dostalam okres...