Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marlena78

JAK ODKLEIC TIPSY?

Polecane posty

Gość Marlena78

Zrobilam sobie u kosmetyczki tipsy zelowe, ale po tygodniu zaczely mi sie odklejac. Juz mi dwa odpadly i czuje, ze kojeny zaraz sie odklei. Zdecydowalam, ze wszystkie odkleje, ale nie wiem, jak. Boje sie, zeby nie oderwac sobie swojej plytki razem z paznokciem. W czym moglabym sobie namoczyc te tipsy, zeby mi sie latwiej odkleily? Ta kosmetyczka mi nie spilowala plytki prawie wcale.

Gość Zrob to tak
Sprobuj potrzymac tipsy w wodzie, a potem mozesz delikatnie sprobowac pilniczkiem (albo czyms ostrym) podważyc żel. Zrob to z boku wlasnegp paznokcia. Jak sie dostaniesz pod żel to drąż go pilniczkiem coraz dalej. Ja zawsze tak robie i nigdy nie uszkodzilam sobie paznokcia.

Gość lets dance
kup zmywacz do paznokci -taki najtanszy, z acetonem. nasacz nim wacik, przyloz do tipsa i owin folia aluminiowa. po tym odejda. w zadnym wypadku nie odrywaj sama - ja oderwalam soboe pazkocia, tak mniej wiecej w polowie plytki:( oj, jak to bolalo. i krew sie lała. od tamtej pory wiecej nie zrobilam juz tipsow. a bylo to jakies 2 lata temu

Gość Marlena78
Hej! Dzieki za wszystkie rady. Skorzystalam z pierwszej, tzn po dlugiej kapieli podwazylam zel pilniczkiem i po kolei zdejmowalam pzanokcie. W miare latwo odeszly. Wczesniej tez zmylam lakier zmywaczem z acetonem. Moje paznokcie nie sa w najgorszym stanie, uff. Nie sa gladkie, na niektorych jeszcze widac resztki kleju (i nie moge ich usunac), ale ogolnie nie sa jakos strasznie zniszczone. Kupie sobie jutro moze jakas odzywke, a tak to czekam, az mi odrosna. Jednak swoje wlasne paznokcie najlepsze. :) Nie wiem, co mnie pokusilo z tymi tipsami... Dzieki jeszcze raz za pomoc i pozdrawiam. :)

Gość martsokol
? w zasadzie to ja tez mam z tym problem, wczoraj zrobilam sobie żele i strasznie mi sie nie pdobają, przeczekam max tydzien i chyba postaram sie zdjac za pomocą acetonu i folii, jak mowila kolezanka, nie wiem czy to cos da, ale sprawdze ;] chociaz sie troche boje

Gość nattie7
Mialam tipsy zelowe i wlasnie meczylam sie z ich zdejmowaniem.W zaden sposob nie dalo sie ich okleic i juz wpadalam w szal!Ale na szczescie wpadlam na pomysl: zel troche sobie zdrapalam i tipsa podwazalam igla ;) Troche puscilam do srodka powietrza z kazdej strony i sie udalo :) powodzenia ;)

Gość ja pierdykam
kochaniutkie, ACETON ROZPUSZCZA TYLKO TIPSY, a nie zel na nich polozony! zel nalezaloby spilowac badzcie ostrozne, bo latwo sobie krzywde zrobic

Gość woolla
musisz dookoła podmyc zmywaczem

Gość olcia5412
wiecie dziewczyny moze i kropelka odkleja sie pod wplywem wody ale to nawet dobrze nie bedzie wtedy problemow z odklejaniem a te kleje dolaczane do tipsow to dziadostwo!!!!!!!troche tam naprzyklad sie podrapiesz albo cos zrobisz na podworku albo uderzysz reka odrazu odpadnie wiec polecam kropelke a paznokcie po zdjeciu poprostu pomalowac i pokrzyku powodzenia