Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oshin oshin

czy zeby dostac stypendium naukowe

Polecane posty

Gość oshin oshin

czyli za swiadectwo z paskiem dochod mojej rodziny nie moze przekraczac pięćset złotych z czyms? bo wedlug mnie o tym decyduje tylko średnia, czyli jak mam pasek mam stypendium :>

Gość stypendysta
Pogrzało cię? Chcesz dostawać stypendium naukowe za świadectwo z paskiem? Ty chyba żartujesz...

Gość oshin oshin
w liceum sie takie dostaje i wcale mnie nie pogrzało?!

Gość stypendysta
Aby otrzymać stypendium w szkole średniej musisz mieć najwyższą średnią w szkole lub wybitne osiągnięcia naukowe. Spełniasz któreś z tych kryteriów?

Gość Dziewczęca
niskie dochody uprawniają do stypendium socjalnego, sypendiium naukowe dostaje się za wybitne wyniki=olimpiady itd. i tutaj, o ile sie nie mylę, dochód na członka rodziny nie ma znaczenia (przynajmniej na atudiach tak jest).

Gość Dziewczęca
PS. świadectwo z paskiem to za mało.

Gość oshin oshin
a jak ja sie pytalam babki to mi powiedziała, że warunkiem jest średnia powyżej 4,75. O żadnych olimpiadach nie wspominała ...

Gość Dziewczęca
to się dowiedz dokładnie, może się coś zmieniło, ale wydaje mi się wysoce nieprawdopodone, żeby tylko średnia wystarcczyła do stypendium. Za duzo byłoby stypendystów, to po pierwsze, a po drugie oceny w skzole są niewymierne, bo są licea czy gimnazja o wysokim poziomie, gdzie mieć średnią np. .0 to ogromne osiągnięcie, a są szkoł, gdzie na 5.0 nie trzeba się specjlanie przemęczać. Za moich czasów trzeba było mieć olimpiadę na poziomie wojewódzkim, żeby dostać pieniądze za osięgnięcia naukowe.

Gość stypendysta
Hehe, dziewczątko chciało stypendium za 4,75. Dobre. Będziesz miała taką średnią na studiach to dostaniesz stypendium. A o Stypendium Prezesa Rady Ministrów, bo to masz na myśli, to poczytaj sobie np tutaj: http://www.edu.info.pl/strona.php?2828 Dostaje je tylko kilka tysięcy uczniów w Polsce, także trzeba być naprawdę dobrym.

Gość oshin oshin
eh... no to ja już nie wiem o co kaman...

Gość oshin oshin
no to czemu mi ta babka tak powiedziała :/

Gość stypendysta
Twoja babka się myliła. Gdyby każdy uczeń mający świadectwo z wyróżnieniem dostawał stypendium, to państwo by zbankrutowało.

Gość oshin oshin
ale przecież do socjalnego nie potrzebny jest pasek i żadna średnia :|

Gość oshin oshin
ja mam średnią 4,9 i nie wyciągnęłam ledwo na pasek ;) ok poczytam :]

Gość o jejku ...
21:58 stypendysta Aby otrzymać stypendium w szkole średniej musisz mieć najwyższą średnią w szkole lub wybitne osiągnięcia naukowe. Spełniasz któreś z tych kryteriów? O jejku ... Miałem najlepszą średnią w całej historii prawie stuletniej szkoły. Ale za moich czasów stypendium nie dawali :( Teraz ? Zapytaj w szkole o zasady ...

Gość hej wczoraj pod czarnym
nickiem tu pislem i usunieto moje wpisy ... Dlaczego ? Przeciez nikogo nie obrazilem ...