Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hooney_85

jak to jest ze tyle utylam a w ogole tego nie widac?

Polecane posty

Gość hooney_85

zawsze bylam chuda i drobna (48kg i 164cm wzrostu) teraz jestem w 33 tc i juz przytylam 18kg. Mam pare rozstepow, buzia moze bardziej zaokraglona, no i oczywiscie brzuszek jak na ten tydzien ciazy, a reszta gdzie??? moze ktos napisze gdzie to moje 18kg sie kryje? :) ja nie mam pojecia :) wygladam prawie identycznie jak przed ciaza. Stojac tylem do kogos nawet nie widac ze jestem w ciazy :) jak to jest ze tyle utylam a tego tak nie widac??

Gość dziecko + lozysko
i krew, biust, macica, wody - to wszystko trzeba liczyc... ja jestem w 24 i przytylam... niecale trzy na razie - ale sporo schudlam na poczatku, moze dlatego. dzieciak rosnie ok, wiec sie nie martwie, za to ja sie zastanawiam w 'druga strone' - brzuszek mam, piersi tez, gdzie te kilogramy? :)

wiesz, nie powiem ci jak to jest, w kazdym razie mialam podobnie, przytylam w ciazy 14 kg, a wszyscy mi dawali co najwyzej 5 :) i ja sama tez bylam w szoku, ze az tyle. a dzidzia urodzila sie z waga 3 kg zaledwie...

Gość hooney_85
no moja dzidzia niby jest zawsze jakies 2 tygodnie wieksza niz powinna ale bez przesady... 18kg a gdyby nie brzuch to bym wygladala tak samo :) moze ktos jeszcze ma jakas teorie? :D

Gość mi mówią że schudłam
choć przytyłam już prawie 5 kg,

Gość oj oj ojj
twoja waga sprzed ciazy to bardzo malo nawet jak na ten wzrost i dlatego przybywajacych kg nie widac, mialy gdzie wejsc

Gość hooney_85
no wlasnie ale nie powinno byc tak ze wlasnie powinno byc widac i to duzo??

Gość bziczek
ja ważyłam idealnie wg. wszystkich wskaźników przed ciązą. Teraz mam 33 tc i też nie wiem gdzie te 14 kg wpadło??!! Wcale ne mam zachcianek, nie jem wiecej niz przed ciążą, bardzo mało slodyczy i też gdzieś sie podziewają te kg. Ja widzę, ze cycki, tyłek i buzia są okrąglejsze, a brzuszek jak na koniec 33 tc - 92 cm. Mała waży tyle ile powinna"jak na swój wiek". Wiec kg w ciąży rozkładają sie jakoś wg. indywidulanych predyspozycji każdej mamy.

Gość hooney_85
byc moze jedst tak jak piszesz :) ja z kolei pochlaniam duzo jedzonka :D

Gość oj oj ojj
jakbys była grubsza to kg byłoby widac a tak jest odwrotnie

Ja do 35 tygodnia przytylam prawie 20 kg, i tez nie bylo tego po mnie widac (no moze poza opuchnietymi nogami i rekoma, ktore wygladaly na troche tlusciutkie ;) ). Okazalo sie, ze zatrzymalo mi sie bardzo duzo wody w organizmie, w 36 tygodniu zrobili mi cesarke bo dostalam zatrucia ciazowego, a odrazu po porodzie mialam tylko 2 kg wiecej niz przed ciaza. Pozdrawiam.

Gość hooney_85
nati_nati o kurcze to mnie wystraszylas.... napisz jak sie odzywialas w ciazy? to chyba ma wplyw.. u mnie wlasnie tez troche mam nogi opuchniete i dlonie ale nie bardzo. a kiedy sie okazalo ze masz za duzo wody w org?

hooney_85 Odzywialam sie raczej dobrze - duzo owoców, warzyw, chude mieso, malo soli (ograniczone do minimum), czasem cos slodkiego :) i nie pilam nic gazowanego, a mimo tego nie ominelo mnie zatrucie ciazowe. Zaczelam puchnac w 31 tygodniu, najpierw byly tylko stopy opuchniete i palce u rak, potem doszly lydki i cala reszta, z tygodnia na tydzien coraz bardziej przypominalam balon. Moja polozna jednak stwierdzila zenie mam zatrucia, bo nie mam wysokiego cisnienia i nie sprawdzila nawet bialka w moczu, a ja zaluje ze nie zrobilam sobie tego badania sama, bo jakbym to wykryla na poczatku to bym ciaze napewo dokonca donosila. Ale naszczescie w szpitalu trafilam w dobre rece i mimo cc wszystko jest ze mna i z synkiem OK :) Pisze to nie po to aby Cie przestraszyc, ale uprzedzic, zebys sobie nie dawala kitu wciskac ze jak nie masz wysokiego cisnienia, a tylko nogi opuchniete to jest wszystko OK. Z tego co wiem, to mozna kupic w aptece test na wykrycie bialka w moczu. Kup sobie go i sprawdz czy wszystko OK, mam nadzieje ze TAK. Trzymam kciuki :)

Gość hooney_85
dzieki za slowa otuchy :) ja tak szczerze mowiac to jadlam i jem co popadnie... :/ mam wilczy apetyt i jak juz mi cosik do glowy wpadnie to musze to zjesc.. cisnienie przez cala ciaze mialam bardzo bardzo niskie, miesiac temu trafilam do szpitala i od tego momentu grozi mi porod przedwczesny (jestem w 32tc) no i biore fenoterol. On powoduje zwiekszenie cisnienia, ale zwiekszylo mi sie tylko do wartosci takich jakie normalnie powinno byc (jako ze wczesniej mialam strasznie niskie), wiec wydaje mi sie ze z cisnieniem jest ok. W ogolnym badaniu moczu bialka nigdy nie mialam, a nie wiedzialam ze sa takie testy na wykrywanie.. jak na razie opuchly mi paluchu, stopy i troche lydki. Kurcze,.. za tydzien mam wizyte u gin i chyba jej powiem co ona o tym sadzi :)