Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 15-latki

Corke boli brzuch-co jej podac?

Polecane posty

Gość mama 15-latki

Nie wiem za bardzo od czego-moze dlatego,ze ma lada chwila dostac okres...Okolo 9:40 wziela nospe-w nocy okolo 5 brala ibuprom...jets juz troche lepiej...ale nadal ja boli.To raczej na pewno nie od zatrucia.Goraczki nie ma,tylko stan podgoraczkowy-37,1...

Gość moze pochlalap

Gość jak pochlala to wtedy dac
LANIE :p

Gość mama 15-latki
prosze o normalne odpowiedzi:Onie pochlala:O

a może ona ma wyrostek? mi też nie pomagała ani nospa ani ibubrom i wtedy się okazało ze mam wyrostek. a moze rzeczywiście okres ma nadejść a leki nie pomagają

Gość mama 15-latki
bez przesady...nie bede z bolem brzucha na pogotowie jechac...zwlaszcza ze nie jest jakis silny,tylko taki tepy,tlacy sie

ja na okres biorę ketonal bo inne leki mi nie pomagają, ale to już wiadomo ostateczność bo to strasznie silny środek

Gość wypytaj ja dokładnie
o to gdzie ja boli, jeśli to typowo okresowy ból podbrzusza, to raczej wiele juz jej nie pomożesz, ibuprom może brać co cztery godziny, ale nie więcej niż 4 tabletki na dobę, nospa na te bóle nie każdemu pomaga, może schłodź jej ten brzuch trochę, niech przykłada owinięty w ręcznik worek z lodem jeśli nie ma wymiotów ani biegunki, a ból nie jest zlokalizowany w środkowej części brzucha po którejkolwiek ze stron - raczej nie są to bojawy ze strony przewodu pokarmowego

Gość mama 15-latki
boli ja dol brzucha-tak na srodku.... nie ma wymiotow ani biegunki

no ale w sumie to co chcesz zrobić, jak masz daj jej ketonal i się skonczy ból. a jak nie to na pogotowie, bo takie pomaganie na odległośc to tylko sugestie, a moze wcale ja ten brzuch nie boli tylklo nie chce jutro iść do szkoly, a moze się stresuje pójsciem do szkoly, najlepiej pogadaj z nia a nie z nami tutaj

Gość KubaWojewódzki
Kuźwa Bravia przecież każdy ma wyrostek!!!!!!!!!!! Ona może mieć jedynie zapalenie tegoż wyrostka!

kuba ale wszyscy wiedzao co chodzi jak się pisze ze ktoś ma wyrostek jak go boli brzuch. ale się czepiasz. ale dla Twojej satysfakcji się poprawiię: a może ona ma zapalenie wyrostka??

Gość KubaWojewódzki
Bravia 👄

Gość mama 15-latki
nie,to nie chodzi o szkole no nie wiem

Ja bym raczej nie polecała ketonalu dla 15-letniego dziecka :o A jaką dawkę ibuprofenu dostała? Zapalenie wyrostka objawia się bólem przy podskakiwaniu (szczególnie na prawej nodze) i przy uciskaniu brzucha (a właściwie przy zwalnianiu tego ucisku). Gdy brzuch boli na miesiączkę, raczej nie jest specjalnie tkliwy. Gdy córa będzie się wić z bólu podczas ucisku, to bym tego nie bagatelizowała na pewno. P.S. W jakim wieku Ty dostałaś okres?

ja z wlasnego doswiadczenia moge polecic jej ciepla kapiel , albo termofor na brzuch .Mi tylko to pomagalo i 2 no-spy forte , inaczej prawie mdlalam z bolu :O

Gość mama 15-latki
ona ma juz okres od 3 lat... nie boli ja az tak,zeby wila sie z bolu,przy dotyku tez specjalnie nie

Aha :) No to skoro miesiączkuje, to będzie potrafiła zidentyfikować czy jest to ból miesiączkowy, czy inny. Ten miesiączkowy jest przecież bardzo specyficzny :) Ja bym córę poobserwowała, nie napychając jej przy tym ibuprofenami do nieprzytomności, żeby móc nadzorować, czy ból się intensyfikuje, czy raczej nie, by w razie czego móc zainterweniować . Pozdrowienia dla córki i Ciebie! 🌼

Gość mama 15-latki
dalam jej jescze jedną nospę i tyle...wiecej nie dam...jak nie przejdzie to jedziemy do lekarza ona sama nie wie jaki to bol,mowi ze podobny do tego przy okresie,ale ona rzadko ma bole miesiaczkowe,wiec nie potrafi z cala pewnoscia tego powiexziec

Gość mama 15-latki
dziekuje za pozdrowienia:)

Gość ritaaaaaaaaa
moze bedzie miała okres????????

Gość gtewa
jeśli to ból na okres to robi się ciepłe okłady a nie zimne jak ktoś tu napisał (zimne robi się przy wyrostku)...i ketonal nie jest aż tak silny,nie przesadzajcie