Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filutkaA

POMOCY!!!czy to jest czerniak??!!!

Polecane posty

Gość filutkaA

mam duzo pieprzykow jedne jasno brazowe drugie ciemniejsze ale na brzuchu zauwazylam dwa prawie czarne!!! BOJE SIE :(

Gość ja tez kupilam
mozna isc na badanie specjalnum urzadzenie i wtedy bedzie wiadomo jakie to sa.

Gość filutkaA
Andrzeju nie wiem :O

czerniak to rak, jesli pieprzyki nie sa wielkie , sa normalnej wielkosci to chyba nic Ci nie grozi,, jednak jesli masz jakies watpliwosci to umow sie na badanie, idz do dermatologa slyszalam ze im pieprzyk wiekszy, ciemniejszy i ma dziwne ksztalty tym gorzej

przede wszystkim nie mozna duzych pieprzykow rozdrapywac, ani ruszac ich bez konsultacji z lekarzem

Gość nnnnnnnnnnnn
ten podszyw nie byl smieszny, byl zalosny...

dermatolog moze skierowac do onkologa.Jesli masz w miejscu gdzie moga byc draznione to lepiej je wyciac.Trzeba ja usunac z korzeniem zostaje mala blizna

myslisz prostaku ze jestes zabawny? jestes zwyklym tchorzem ktory boi sie zarejestrowac i woli podszywac sie jak zwykla menda

Gość marcysiankaaa
ja mam takie czarne znamię z tyłu uda. tez sobie czasem myślę, że moze warto to usunąć, a łażę z tym juz z parędziesiąt lat ;) w ogóle cała jestem "popieprzona" :D Jeśli Cie to martwi, to dawaj do dermatologa.

Gość agatesiu
słuchajcie ja mam cos takiego na lewej rece - to wyglada hmmm jakby kilka albo kilkanascie malych kropeczek, pieprzykow kolo siebie, tworza one taka plamke, nie wielka ale jednak wieksza od zwyklych pieprzykow...mam to juz kilka lat, i to jest tak ze zazwyczaj to jest koloru pieprzyka, ale czasem robi sie takie ciemne fioletowe ;/ pozniej znowu wraca do normalnego koloru. A teraz znowu sie zrobilo fioletowe ;/ nie wiem co to moze byc?

Gość Katerina23
Ja miałam usuwane 2 pieprzyki chirurgicznie, ale to było kupę lat temu i zrobili mi straszne blizny. Ale mus to mus i lepiej mieć bliznę niż wiadomo.