Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość researcher30

Dlaczego tak dobrze w Polsce sprzedaje się

Polecane posty

No wlasnie w wielkiej brytanii wszedzie teraz slysze rihanne, a wszystkie pannice obcinaja sobie wlosy tak jak ona, wiec to chyba ona jest tutaj teraz idolka tak jak doda w polsce.

Gość lisek11
dobre pytanie - z moich znajomych wiekszosć słucha trójki , eski tylko 10 letnie dzieci

Gość researcher30
Zaraz, zaraz... Czyli jak mnie nie stać, to mam kupić Dodę w myśl Twojej "logiki" Uśmiałam się...

Gość researcher30
lisku - o co Ci w ogóle chodzi? Naprawdę nie uważasz, że w Polsce kicz sprzedaje się wyśmienicie? Zaprzeczasz sam sobie

Gość lisek11
chyba z lokika cos u ciebie nei tak.... jak cie stac kupujesz to co ci sie podoba a nei dode!!!, nie wiem richarda ashcrofta, queens of the stone age czy nigela kennedego - rózne gartunki ale to zalezy jak wyrobiony gust muzyczny maja odbiorcy czaisz, ???

Gość lisek11
chodzi mi o to ze ludzie w polsce maja wypaczony gust muzyczny przez media dlatego kupuja takie a nie inne płyty - ale nie mozna uogólniać

Gość researcher30
właśnie cholera czaję i nijak się to ma do tego co mówisz. Po kolei. Czyli według Ciebie ludzie w Polsce nie mają wyrobionego gustu muzycznego, co ja nazywam umiłowaniem do tandety. Popierasz to stwierdzeniem o tym jakie i w jakich ilościach sprzedają się płyty w polskich sklepach muzycznych, tak?

Gość researcher30
Proporcje, ludzie proporcje Liczby nie kłamią, to nie są uogólnienia Otatni raz powtórzę, bo to już się nudne staje Nigdzie nie powiedziałam, że kicz istnieje tylko w Polsce, jak i nigdzie nie napisałam, że w Polsce sprzedaje się sam kicz. Niestety procentowo to myślę, że tak w 80%

Gość lisek11
nie mają wyrobionego gustu muzycznego i jak to nazywasz maja umiłowanie do tandety bo maja to serwowane prze ogólnoolskie media - nie wszytkie ale ogłnie tak , ludzie nie bardzo znaja sioe w polsce na muzie -ja poznaje muze prze muzycznych guru np.

Gość researcher30
Lisku - i chwała Ci za to. Przeczytaj sobie wyżej, co napisałam na temat rozgłośni. W skrócie - jest popyt, jest podaż.

Gość lisek11
dobra proporcej nei kłamia -znajomi którzy słuchaja ambitniejszej muzy nie kupują raczej płyt-sporadycznie , kopiuja je albo sciagaja , sytuacja materialna im na to nai pozwala , a ludzi których sta na kupno płyt kupuja tandete serwowana prze zradio zet np. bo niczego innego nie znaja -taki zamkniety krag-jest wiele soób słuchajacych ambitniejszej muzy w polsce i nei dokonca liczba sprzedanych płyt jest tego odziwrciedleniem

Gość researcher30
Nie pytam złośliwie - obiecuję Czy to znaczy, że ludzie słuchający ambitnej muzy są biedniejsi od słuchaczy Ich Troje? Ja kupiłam ostatnio Nosowską i jej cena nie była wyższa niż Dody. Choć zgodzę się, że kupno płyty w Polsce jest nadal luksusem. Ale to odrębny temat

Gość lisek11
być moze nie wiem , wiesz widze kumpla studenta w 15 letnim peugeocie 105 słucha nowy album BJORK , widze goscia na osiedlu w nowym BMW 5 (jakas szycha z banku a nie zaden dresiaż)a z głosników nawala Gosia andrzejewicz .nie che ougólniac ale coś w tym jest

Gość researcher30
być może, nie wiem, choć to głównie mieszkańcy mniejszych miast kupują płyty naszych "artystów". Wierzę jednak w to, że ludziom znudzi się kiedyś ten plastik, ta zenada i powrócą na nowo do prawdziwej muzyki, prawdziwych artystów. Bez wględu na to czy będzie to pop, czy rock, czy metal. Pozdrawiam i dziękuję za burzliwą dyskusję ;-) Ciao!

Gość researcher30
sprostowanie - oczywiście chodziło mi o zarobki ludzi z mniejszych miast, o nic innego.

Gość piaskowy dziadek
tez dziekuje lisek 11 :-)