Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a tak na marginesie

TYTA pierwszoklasisty.

Polecane posty

Tyta jest owinieta celofanem-czy powinnam go zdjac,czy zawiazac ten celofan kokarda? Jest wykonczenie z bibuky,ale obawiam sie,ze za krótkie,by je zwiazac? Moze wiec byc ten celofan?

Gość może być celafon

Gość koles sie utwierdza
co to jest tyta?:D :D :D

u nas nie ma takiej tradycji, a szkoda, bo gdzieś widzialam i fajne to jest:D

\"Wykonany z tektury kolorowy róg obfitości wypełniony po brzegi słodyczami, czyli tyta - to niezbędne wyposażenie śląskiego pierwszaka, rozpoczynającego naukę. Ideą tego prezentu od rodziców jest osłodzenie maluchom perspektywy wieloletniej edukacji\".

Gość koles sie utwierdza
no wlasnie ja z lubelskiego i sie pyta, bo pierwsze slysze. myslalam, ze to pomylka :D

Gość /////////////
:D

Gość kikao6
witam ja powiem ze to jest rewelacja jestem z okolic wroclawia i jak ja szlam 22 lata temu do pierwszej klasy to taka tyte dostalam na pasowaniu od babci ona wlasnie to przywiozla z niemiec wszyscy byli w szoku w szkole bo u nas takiej tradycji nie ma ale w przyszlym roku moj synek idzie do pierwszej klasy i tez mu taki prezent chce dac :) to sa wspaniale chwile i wspomnienia :) tylko kurcze nie mam pojecia gdzie takie rzeczy mozna kupi moze ktos cos wie gdzie mozna kupic taka tyte.

Gość sugar_cane
to jest tutka a nie tyta :/

,,tutka'' tutkę to sobie możesz zrobić zamiast papierosa;] jak już poprawiasz to chociaż poprawiaj mądrze a nie rób z siebie większego debila niż jestes:) tyta to tyta;] lub jak kto woli ,,róg obfitości'';]

Gość gość
gdzie we Wrocławiu można kupić tytę???

Gość gość
we Wrocławiu nie ma takiej tradycji i kto chce tytę musi sam robić. Tylko po co? ładujesz tam słodycze potem taszczysz to do szkoły tylko po to żeby zabrać to znowu do domu a dziecko nawcina się słodyczy niepotrzebnie...