Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona25_mdc

brwi

Polecane posty

Gość ona25_mdc

czesc dziewczyny mam maly problem i mysle ze znajdzie sie ktos kto mi pomoze otoz kilka ladnych lat temu kolezanka wziela sie za depilacje moich brwi,po jej skonczeniu bylam taka wsciekla ze myslalam ze ja zastrzele,wyskubala mi je prawie do zera przez tych kilka lat malowalam je sobie kredka zeby mialy jako taki wyglad,stosowalam tez olejek rycynowy bo myslalam ze jak podziala na rzesy to na brwi tez,niestety nic to nie dalo od jakiegos czasu nie maluje sobie ich juz kredka a chodze po prostu w takich jakie je mam a sa one wstretne,to co zostalo zaczyna sie tak mniej wiecej od 1/3 oka(poczawszy od nosa) do konca oka,maja taki delikatny luk i sa nieregularne,do tego jestem blondynka i samo przez sie sa one jasne wiec malo co je widac i nie wiem czemu one nie chca mi odrosnac,owszem jakies wloski odrastaja ale zazwyczaj zaraz nad powieka badz nad tym co mi zostalo co i tak nie jest mi potrzebne bo w tym miejscu nie powinno byc owlosienia blagam poradzcie mi cos bo juz mnie to zaczyna powoli wkurzac wiem ze jestem sobie winna bo moglam isc do profesjonalnej kosmetyczki no ale stalo sie i chcialabym to jakos odwrocic bede wdzieczna za kazda porade pozdrawiam

z życiowego doświadczenia mojej mamy wynika że skubane brwi odrastają nieregularnie i nie układają się ładnie chyba faktycznie kosmetyczka tylko ci została, może coś doradzi sensownego bo co innego? przeszczep włosków? makijaż permanentny? brak mi pomysłów

Gość szatynkaaaaa
ja jestem szatynką ale także mam jasne brwi i kiedyś je sobie wyskubałam za mocno, długo mi nie odrastały, a jeśli już to tak jak Tobie, pod linią właściwą brwi. Ale i tego nie usuwałam, stosowałam odżywki, olejek itp. Później z tymi jasnymi włoskami wszędzie, poszłam do kosmetyczki, nałożyła mi hennę i ..... z tych jasnych pod spodem które też się na ciemno ufarbowały i z tego co zostało wyreulowała mi w całkiem ładny kształt (oczywiście na miarę możliwości, bez jakiś rewelacji). teraz to powtarzam, raz na 3 mce idę i stopniowo z tych jaśniejszych które się nadają, dokłada do linii brwi, także brew już jest całkiem ładna, trochę przerzedzona, ale to sobie cieniem poprawiam. jeszcze 2 ,3 wizyty, i o dzyskam średniej grubości brew w kształcie łagodnego kąta.