Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oczy

problem z oczami

Polecane posty

Gość oczy

od paru dni ciągle pieką mnie oczy i łzawią, szczególnie kiedy dłużej siedzę przy komputerze. nie wiecie z czego to może być? albo czym to wyleczyc?

Gość oczy pieką i łzawią oraz są
czerwone od zbyt długiego siedzenia pryz kompie oraz oglądania tv. POmoże skrócenie czasu przebywania przed kompem,częste przerwy w pracy przy kompie czy przy oglądnaiu tv,odpowiednie oświetlenie,krople do oczu(np.Visine)długi sen.

Gość oczy
moje nie są czerwone. a nie mogę mniej przy komputerze siedzieć bo przy nim pracuję 8-10 h dziennie. myślisz ze same krople pomogą?

Gość Szymal
Długi spacer wśród zieleni, najlepiej las lub park.

to moze byc zapalenie spojowek..najlepiej idz do okulisty przepisze ci odpowiednie krople i moze jakas masc na noc.. (jesli nosisz soczewki koniecznie je zdejmij )

Gość jeśli nie możesz pozwolic
sobie na skrócenie pracy przy kompie to rób od czasu do czasu przerwy,wyjrzyj przez okno,popatrz gdzieś w dal,najlepiej na coś zielonego(drzewa,krzaki,trawnik,liście,nawet na kwiaty doniczkowe w biurze czy pokoju).Zamknij na chwilę oczy.Takie przerwy rób często,jak tylko mozesz.Krople tez pomogą.Nie mozna jednak z nimi przesadzac gdyz w nadmiarze szkodzą.

Gość oczy
dzieki za rady. chyba jednak postaram się iśc do lekarza. pozdrawiam :)

Gość mam nadzieję że wszytsko
z oczami będzie ok:-) Pozdrawiam🖐️

A moje oczy są z kolei cały czas takie ciężkie, zmęczone i błyszczące - jakbym miała gorączkę, której nie mam. Strasznie razi mnie światło słoneczne, nawet w pochmurny dzień. Mam tak od jakichś 2 lat. Najgorzej jest pod koniec dnia, przez te oczy moja twarz wygląda na bardzo zmęczoną i smutną. Miał ktoś podobnie? Może wiecie jaka jest przyczyna? O okuliście mi nie piszcie, bo to oczywiste, że należałoby się zgłosić. Zanim to uczynię chciałabym poznać opinię osób, które mają lub miały podobne problemy:) :) :)