Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iguniiiiaaa

Córka zapytała sie

Polecane posty

Gość iguniiiiaaa
dziewczyny prosze Was piszecie jakieś sposoby pomysły - bo ja mam pustke Musze niestety lecieć jutro tu zajrzę dzięki za pomysły i rady prosze o więcej:) papa

Mysle mysle... ale ciezko o jakas sensowna wypowiedz na temat tej bluzki, no bo co powiesz: Ze bylo Ci cieplo i ja zdjelas, ze lubisz jak jej tatus caluje cie po brzuszku, ze on dotyka wtedy Twojego ciala? To bez sensu bo mala kazda z tych odpowiezi przerobi na swoj sposob i wyjdzie ze jak ona sie przebiera albo dostaje caluska od tatusia to wtedy dzieje sie to samo co z Toba i Mezem. hmm...

Gość tłoczny tramwaj
o to moze niech mala zapyta w przedszkolu i sie dowie :p

do autorki - hm, za bardzo nie napisałaś, co twoja córka wie o seksie. co do psychiki dziecka w tym wieku, to seks nie jest ani zły, ani dobry. jest ciekawy :) co do orgazmu - oczywiście nie tłumaczy się, jak to od A do Z wygląda akt seksualny, ale o \"seksie\" jako terminie należałoby wspomnieć :) zawsze najlepiej na pytania o seksie zaczynać od tego, że rodzice się kochają! czyli: - MAMO/TATO, co to jest seks? synku/córeczko [lub wstawić imię dziecka :) ], mama i tata bardzo się kochają - wiesz, że śpimy w jednym łóżku. czasem w nocy bardzo mocno się do siebie przytulamy i całujemy. nie mamy wtedy ubrań, bo bardzo lubimy swoje ciała, a to przytulanie nazywamy seksem. (tu możemy wyjaśnić ewentualne wątpliwości pt. \"a dlaczego przytulanie ze mną to nie seks?\" - że do tego trzeba być dorosłym, że musi być mężczyzna duży JAK TATUŚ i kobieta duża JAK MAMA, że muszą się bardzo mocno kochać). - MAMO/TATO, co to jest orgazm? (gadka z punktu powyżej) + podczas tego seksu mamie i tacie zawsze jest bardzo przyjemnie. ale czasem jest tak bardzo przyjemnie, że już bardziej nie można - i to jest właśnie orgazm. (można dodać, że \"wtedy jesteśmy bardzo szczęśliwi, weseli i jeszcze bardziej się kochamy\") mam nadzieję, że pomogłam :) a jeśli dziecko zapyta o seks w miejscu publicznym (np. w kolejce przy kasie w sklepie :D ), to wtedy mówimy, że \"to bardzo ważny temat i obiecuję, że porozmawiamy o tym w domu\" (WAŻNE: DOTRZYMAĆ OBIETNICY!)

Gość iguniiiiaaa
hellishbloodystorm Dzięki!!! :)

Gość x x x x x x x x x
hellishbloodystorm, dokladnie to samo chcialam napisac :) mow tak jak ona ci radzi. 7-latka to duza dziewczynka, dzieci rozumieją wiecej niż się wydaje :) nie ma sensu wymyslac o tym, ze zdjelam bluzke bo bylo cieplo. Ja jak byłam mała byłam bardzo ciekawa tematu seksu i wszystkiego co się z nim wiązało, sama się edukowałam i po części przy pomocy rodziców - dostałam książkę "ciało człowieka" i tam trochę o tym było :) Rozmawiając otwarcie, delikatnie z córką od początku osiagniesz świetne rezultaty - córka bedzie miała zdrowe podejście do seksu, wiezi łączacej dwoje ludzi, a co najważniejsze, bedzie świadoma co zrobić, żeby rozważnie rozpocząć swoje życie seksualne. Może kup jej jakąś książeczkę, niech poogląda sobie jak zbudowany jest mężczyzna, jak kobieta.. W przyszłości bedzie jej łatwiej :)

Gość iguniiiiaaa
Dziewczyny wielkie dzięki Córcia narazie zaspokoiła swoją ciekawość i nie męczy mnie pytaniami dzięki :)

Gość SDFGHJYUKI
Moja córka też przyłapała nas na seksie rano zapytała tatę a dlaczego mama tak jęczała - boli ją coś?? ohh ale wpadka!! ale maż jej wytłumaczył:)