Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julcia365

Młodzież na dyskotekach

Polecane posty

Gość julcia365

Hej!!! Mam pewien problem... mam już 16 lat i chciałabym pójść wreszcie na dyskotekę! Jak mam przekonać rodziców? Niejednokrotnie pytałam się ich o to, ale zawsze kończyło się to mega kłótnią;/ Muszę podkreślić, że nie mają ze mną jakoś większych kłopotów i w miarę dobrze się ucze (średnia 4,69)... PROSZĘ o jakieś rady!

Gość Weez
teraz moze i sa klutnie i awantury, zwlaszcza pewnie ze kolezanki chodza i nie chcesz byc "gorsza/inna" od nich i pewnie to srodowisko wymusza na tobie ta chec, a oni po prostu sie troszcza i boja sie o ciebie, a w dodatku odpowiadaja prawnie za ciebie

Gość wujek rada
poczekaj 2 lata

Gość borixonnn
idz n dyskoteke bede czekal tam na twoja dziewicza cipke

Gość bla bal
a to wposzczaja na dysk takie 16tki?

Gość bla bal
a z kuzynem lub z kims z rodziny nie poszcza cie? czy to ci nie odpowiada?

Gość julcia365
do bla bla 16-snastolatki wpuszczają na dyskoteki, a nawet 15-nastolatki. Nie wiem... czy puścili by mnie z kimś z rodziny, kiedyś napomknełam, że mogłabym pojechać z moją ciocią (25 lat), ale puścili to mimo uszu i po rozmowie! do wujek rada nie poczekam dwa lat! Nie ma mowy!!! Jak mnie do tego zmuszą to pojadę na dyskotekę bez ich wiedzy!!!!!!!!!

Gość do julcia355
zanim bez ich wiedzy pojdziesz, koniecznie rozciagnij usta - sprawdz jak wielka palka wejdzie. wielu amatorow na takie dzieciaczki jak Ty. dziewictwo dzieciece w cenie. a powaznie (choc niestety z gorycza przyznam, ze to wyzej jest rowniez na powaznie...) - wcale sie nie dziwie Twoim rodzicom, ze nie chca Cie puscic. strach sie bac.

Gość ale co mu to da przeciez i
wybierz sie na dyskoteke dla mlodziezy szkolnej. pochodz na takie jaks czas niech widza, ze wracasz o czasie i nie jestes pijana. powiedz aby po ciebie przyszli pod lokal bo nie chcesz wracac sama i, ze idziesz z ta ciotka. moze sie uda. pogadaj z nimi wprost i to spokojnie, ze kolezanki chodza i nic sie nie dzieje. moze niech pogadaja z ich rodzicami o swoich obawach.

Gość Weez
pewnie odpowiedza "a co nas obchodza kolezanki, Ty jestes naszym dzieckiem" :P a julcia - nie buntuj sie tak ;) na prawde chca dla Ciebie jak najlepiej

Gość julcia365
do ,,do julcia355" Słuchaj ja nie chce iść na tą dyskotekę, żeby piepszyć się z kim popadnie!!! Słuchajcie, rodzice pozwalają mi chodzić na ogniska do znajomych, chodź wiedzą, że tam wódka leje się litrami i wracam o 2-4 rano! te ogniska są organizowane 1,5 km od mojego domu.a na dyskotekę nie chcą mnie puścić, więc coś jest tu nie hallo!!!! Wpadłam na genialny pomysł, że jeśli tak stawiają sprawę, pójdę niby na to głupie ognisko, a tak naprawdę pojadę sobie na dyskotekę!

Gość bla bal
..."kiedyś napomknełam, że mogłabym pojechać z moją ciocią (25 lat), ale puścili to mimo uszu i po rozmowie!"... wiec porozmawiaj jeszcze raz, jesli ci zalezy. oczywiscie, ze cie zbyli i mysleli ze nie bedziesz wracac do tematu. chcesz sie czuc doroslej, to miej odwage porozmawiac i powalczyc a nie oszukiwac. mysle, ze umawianie sie z rodzicami pod dyska o niezbyt poznej porze, tez jest dobre. musisz wyrobic sobie zaufanie, po paru razach puszcza cie sama. pewnie twoi rodzice sami po sobie wiedza, jak to roznie tam bywa.

Gość ostrokrzew
Do normalnych klubów wpuszczają od 18, a nawet 21 lat. Może zapytaj dlaczego nie chcą Cię puścić i postaraj się rozwiać ich obawy.

Gość julcia365
To jest zajebisty club!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale moi rodzice są na moik punkcie przewrażliwieni a mnie to wkurwia!!! Z nimi poprostu nie da się tego załatwić bez kłamstwa!

Gość bla bal
ciekawe, czy chcialabys, zeby np twoj chlopak tez zalatwial swoje interesy oklamujac cie? pewnie nie. gdybys byla w nim szalenie zakochana i byla o niego mocno zazdrosna, a on chcielby pojsc ze swoimi znajomymi kolegami na cala noc na dyskoteke, ale zaznaczajac, ze bez ciebie, a on by ci obiecywal, ze nic sie nie wydarzy, to czy tez nie martwila bys sie? nie wolalabys, zeby mial ktos na niego oko?

Gość partycat
masz 16 lat, idz na te cholerna dyskoteke !!! Pewnie w wieku 19 lat bedziesz juz nianczyc dziecko wiec musisz sie wybawic !

Gość bla bal
skad ta zlosc? dlaczego zakladasz, ze od samego chodzenia na dyske sie wpada. 19 lat to juz dobry wiek na to. bardziej mnie martwi, ze wpuszczaja na dysk 16ki, przeciez potem przy barze nikt nie sprawdza wieku i sprzedaja alko i faje, szlaban na wjazd powinien byc na wejsciu.

Gość julcia365
w każdym sklepie można kupić alkohol nie mając 16 lat, nawet jak chcą dowód to można pokazać na tymczasowy i na wiek nie patrza!!! Co wy myślicie, że na dyskotekach tylko się zachodzi w ciąże? Nie możecie tego zrozumieć, że poprostu chcę się pobawić? Przykład podany bla bla moim zdaniem jest nie trafny, bo mój chłopak mógłby mnie zdradzić na dyskotece... a ja co??? Moi rodzice są poprostu ze sarożytności! wrrrr

Gość bla bal
przyklad z chopakiem mial ci pokazac analogie do tego, jak twoi rodzice bali by sie o ciebie, tak ty tez bys sie martwila o swojego chlopaka gdyby poszedl sam z kumplami, (zakladajac ze w 100% poszedl na na piwo, ty moglabys wyobrazac sobie, ze cie zdradza z kolezakna, ktora sie w nim tez podkochvje). oczywiscie gdybys sie obrazila, to tez moglby wyzwac cie od zacofanych. pewnie pozwolilabys mu, gdybys miala do niego duze zaufanie. zrobisz co bedziesz chciala, i moze bedziesz musiala oszukac rodzicow twoj chlopak tez zrobi co bedzie chcial, jesli bedzie chcial ciebie oszukac oczywiscie czego oczy niwidza, tego sercu nie zal porozmawiaj z rodzicami, dlaczego maja przeciw

Gość madzia16
ja na poczatku tez mialam taki problem puscili mnie na 1 dyskoteke potem stwierdzli ze moga mi zaufac i jed\zdze caly czas i niemam takiej sredniej jak ty!!!musza zdabyc do ciebie zaufanie i wtedy napewno cie puszcza niemartw sie....rozumiem cie mnie tez zal sciskal jak inni jezdzili a ja zamulalam w domu.napewno ci pozwola...trzymam kciuki. ps.jak nastolatki jezdza na dyskoteki to nieznaczy ze sie tam puszczaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość by me
Ja mam 14 lat i moja mama pusciła mnie pod warunkiem,ze bedzie mnie pilnował mój starszy brat. To bylo ok,spytałam sie czy moge jechac za tydzien na dyskoteke to juz sie nie chciała zgodzic...

Gość Mikunia93
Wiesz... ja tez mam ten problem co ty... mam 16 lat, a mimo wszystko była na wielu dyskotekach... od wakacji rodzice puszczali mnie na każdą imprezę... mam średnią 5,0 i co z tego?? Wpadłam w towarzystwo, które nie ma zbyt dobrej opinii, a właściwie nie ma dobrej w ogóle... Zaczęło się: tylko jedna fajka, tylko jedno piwko.. tylko jedna minuta dłużej... no i nadszarpnęłam zaufanie rodziców... a teraz ostatki i tyyyle wątpliwości, że sama się w nich gubię... I rozumiem, że moi rodzice mnie nie chcą puścić... bo się boją i mi już nie ufają tak... Ale nie rozumiem, czemu twoi rodzice są tacy nastawieni z góry na \\\"nie\\\"... powiedz im, że nic złego nie zrobisz, nie będziesz głupia, że nie masz zamiaru zrobić z siebie małej dziwki... to, że idziesz na dyskotekę, to nie znaczy, że od razu musisz sex uprawiać... dajcie spokój... porozmawiaj szczerze... Musisz mieć mocne argumenty w zanadrzu np. że pomagałaś w domu dużo, że się dobrze uczysz, jesteś grzeczna, nie sprawiasz kłopotów... że jest ci przykro, bo dużo twoich kolegów idzie a ty nie... trzymam za ciebie kciuki... uda się, tylko uwierz w siebie i tyle;)) ah.. i nie powielaj moich błędów;) pozdrawiam

Gość xd41
heja:)mam wielki progrem...moja stara niepóściła nie na dyskotekę bo mam żałbe po babce niewiem ile mam starej tłumaczyć że pani mnie wezwała bo miałam pomagać w przgotowaniach;(

Gość wreducha
naucz sie poprawnej polszczyzny, z czym do ludzi

zadna rewelacja na tych dyskotekach, wiec nie wiem co ci tak zalezy :D

Gość Nie dziwie się
twoim rodzicom, kochają ciebie i boją się o ciebie ... czy to źle ? Na dyskotekach są różni ludzie, smarkacze ... słyszałaś o tabletkach gwałtu , narkotykach, alkoholu ... ? To prawda i nie mów, że ciebie to nie spotka ...

ja w Twoim wieku na szczescie nei mialam tego problemu.ale w sumeio moze dlatego,ze zawsze zadawalam sie z osobami o 3-4 lata starszymi i moja mama wiedziala z kim chodze na imprezy,znala te osoby i mniej sie denerwowala :P

Gość LadyAgatka
Na dyskoteki wpuszczają nawet 12 latki . Tam jest jeden wielki syf . Powiedz że idziesz na noc do kupeli i już po sprawie . :)

Gość hihi87
Ja na dyskoteki zaczełam chodzi w wieku 18-19 lat chodz i tak niezbyt często dopiero po 20-sce zaczełam pożądnie balować i teraz dziękuje rodzicom że mi nie pozwalali w wieku 16 lat bo wiem co się dzieje na dyskotekach.