Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariika

HISZPANSKI - ** Zaczynam od zera

Polecane posty

Gość mariika

Jak najlepiej nauczyc sie tego jezyka. Od czego zacząc i z czego korzystac?? Znacie jakies strony w internecie z ktorych mozna sie uczyc?

Gość mariika
To jestesmy juz we dwie :) Bardzo podoba mi sie ten język, ale nie mam pieniędzy na kurs :(

Gość mariika
Halooo, zna ktos ten jezyk?

Ja znam, ale nauczylam sie go w Hiszpanii. Wczesniej w Polsce tez sie staralam uczyc, ale z mizernym skutkiem, wiec raczej nic madrego Ci nie doradze :(

Gość Vivika
gazeta wyborcza drukuje co poniedziałek w dodatku Praca lekcje z hiszpańskiego

Gość mariika
wlasnie.. Szkoda :(

Gość mariika
up

Hola! Ja sie ucze hiszpanskiego i poleca podreczniki Nuevo Ven z plytami audio. Jestem z nich bardzo zadowolona.

Enamorada, jechalas ze stronki intenretowej czy przez agencje?? I jak sobie znalazlas rodzinke nie mowiac po hiszpansku? Tj. jak sie znimi dogadalas przez telefon...Mam jeszcze jedno pytanie, co sprawilo, ze nauczylas sie dobrze hiszpanskiego: szkola jezykowa czy przebywanie z Hiszpanami 24h i sluchanie ich codziennej mowy??

Pojechalam przez agencje, ale rodzine i tak juz mialam z gory zaklepana, agencja byla tylko dla formalnosci (zabezpieczenie dla nich i dla mnie). A rodzine znala moja kolezanka, ktora tez byla au-pairka w Hiszpanii. Na poczatku dogadywalam sie z nimi po angielsku. A w nauce hiszpanskiego pomogla mi i szkola i ciagle przebywanie z Hiszpanami.

Gość mariika
Moze dzis znajdzie sie ktos, kto moglby cos poradzic?

Gość na gronie jedna dziewczyna
tak oto radzi: -codziennie postaraj się coś przeczytać po hiszpańsku...najlepiej na głos...choćby krótki artykulik, chociaż parę linijek...np na http://www.yahoo.es -nie zakuwaj list słówek bez kontekstu...to ma sens tylko przy utrwalaniu materiału na egzamin...a przy nauce daje krótkotrwałe efekty -oglądaj filmy (nie wiem jakiej wersji się uczysz ale jeśli z Hiszpanii to odradzam telenowele z Ameryki Pd)...oglądaj nawet nie rozumiejąc...po kilka razy...troszkę zrozumiesz a resztę wydedukujesz...obraz bardzo pomaga...nie będziesz sobie z tego zdawać sprawy ale bardzo duzo się tak nauczysz - znajdź dobrego korepetytora. Najczęściej głównym kryterium przy wyborze korepetycji jest cena, co jest błędem. Korepetycji z hiszpańskiego zaczynają udzielać już ludzie, którzy uczyli się rok, dwa lata. Nie mają wielkich kompetencji ani językowych, ani pedagogicznych a tym bardziej doświadczenia...stąd niska cena...a efekty marne czyli pieniądze wyrzucone w błoto. To jest reguła, są od niej wyjątki. -zapomnij o samouczkach typu hiszpański w 30 dni. Hiszpański na poziomie średniozaawansowanym jest stosunkowo trudnym językiem, wbrew krążącym mitom. -słuchaj radia hiszpańskiego przez internet kiedy robisz inne rzeczy (np sprzątasz)...nawet jeśli czynnie nie słuchasz, to podświadomie się coś do głowy zakradnie; ) Jeśli masz ulubione piosenki to wyszukaj do nich tekst i postaraj je sobie przetłumaczyć (motywacja w nauce jest szalenie ważna:) ) -w internecie jest dużo materiałów do nauki, poszukaj i wykorzystaj jako dodatkowe materiały...np. wpisując w google'u "crucigramas", "rompecabezas", "pasatiempos". Dostarcz sobie rozrywki, nie zanudź się na śmierć tłukąc gramatykę młotkiem do głowy....potrzebne są kolory, obrazki, ciekawostki...to bzdura że tak się uczą tylko dzieci.

Gość mariika
A wiecie moze gdzie mozna znalezc jakies hiszpanskie radio?

Gość mariika
Dziekuje

Gość mariika
Dzieki wielkie, juz zerkam. Bardzo spodobal mi sie ten jezyk i chcialabym sie go jak najszybciej nauczyc :):)

Gość na gronie jedna dziewczyna
polecam tez grono.net i grona espanol i uczymy sie hiszpanskiego

Gość mariika
up up