Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Potrzebuje pomocy

Jak zapalić w piecu

Polecane posty

Gość Potrzebuje pomocy

ukochani potrzebuje waszej pomocy kupiłam starszy domek i dziś pierwszy raz pale w kominie . Jestem sama i nie ma mi kto pomoc. Hydraulik zamontował nowe kaloryfery rozpaliliśmy w piecu i wyszedł i grzeją tylko 4 kaloryfery na dole góra jest zimna . Mało tego na piecu nie potrafię osiągnac tem. 70 stopni . włączyłam komputer u stawiłam na 70 s. a ciagle jest max 65 . Wyłączyłam komputer i czekam aż temp. spadnie CZy dobrze zrobiłam wyłaczajc komputer ??? A piec to Kielar Eko

Gość Potrzebuje pomocy
Halo

Gość tu jest trochę o nim
Niestety nie wiem, przykro mi.

Gość może piec
już sobie rady nie daje?

Gość zadzwoń po hydraulika
powiedz mu że siedzisz sama wdomu i że cie cipa swędzi na pewno przyjedzie i ...rozgrzeje

Gość Potrzebuje pomocy
Jak piec może sobie rady nie dawac?

Gość Potrzebuje pomocy
Powiedz czemu jesteś takim chamem? Płacą Ci za to? Popisz się dobra rada ,przyjacielskim gestem a nie zachowaniem jak świnia i prostak

być moze w kaloryferach jest za mały poziom wody albo kaloryfery sa odłączone na górze

Gość może piec
to nie wiem.To jest piec z podajnikiem?jak tak,to może zmniejsz czas podawania węgla?

Gość Potrzebuje pomocy
Być może to wina wody w kaloryferach a nawet na pewno Poziomka jak teraz wygasić kocioł dobrze zrobiłam ,ze wyłączyłam komputer ? myślę ,że tak szybciej zpadnie tem.spadła już do 50 stopni

Gość Potrzebuje pomocy
Nie nie to nie jest piec z podajnikiem zwykły kocioł tylko ma komputer ustawia sie temperature czas przedmuchu i dmuchawa cały czas chodzi Nałożyłam drzewa i węgla i smród w całym domu .

Gość może piec
jeżeli w komputerze nie ma trybu "wygaszenie",czy cos podobnego,to wyłaczenie jest dobrym wyjściem.Nic sie nie powinno dziać

Gość Kup porządny kocioł ...
... gazowy, np. Wiessmann'a, a ten piec za przeproszeniem wypierdol. Będziesz miała wygodę i łatwość obsługi, wszystko kontroluje się jednym pokrętłem (temperatura wody - od 55 do 85 stopni) oraz czterema przyciskami (dwa do restartu kotła - rzadko używane, tylko jak zgaśnie, co nie zdarza się częściej niż raz na kilka tygodni albo nawet miesięcy; dwa kolejne to "START/STOP" oraz przełącznik "Tylko ciepła woda / C.O. plus ciepła woda"). Nie musisz kupować węgla, tylko raz na rok konserwacja, która kosztuje do 100 zł i jest załatwiana w kilka godzin. Poza tym, zero problemów. Polecam.

Gość może piec
smród w calym domu?a komin drożny masz?

być moze w tym piecu dawno nikt nie palił i dlatego jak rozpaliłaś po dłuższym czasie to śmierdzi. ja na twoim miejscu szukalłabym w internecie instrukcji technicznej tego pieca

Gość Potrzebuje pomocy
Tem. cały czas spada tylko nie weim co zrobiłam źle zadymiłam cały dom smród jak nie wiem . Może ktos z was ma piecv KIELAR ECO ??

Gość może piec
hmm.to może lepiej włacz tą dmuchawę.Smrod sie pojawil po wyłaczeniu komputera?czy od początku był?

Gość Potrzebuje pomocy
Nie stać mnie na ogrzewanie gazowe na pewno nie teraz . Mam całkiem nowym komin z wkładami szamotowymi pierwszy raz paliłam po oddaniu komina .

Gość Albert380
Grzejniki są na zapowietrzone...Jakie są te grzejniki?Jeżeli stalowe Panele,to mają z boku odpowietrzniki na śrubokrent..Podstaw kubek,odkręć śrubke i spuść powietrze aż pokaże się woda...

Gość Potrzebuje pomocy
może dolać benzyny do pieca? mąż zostawił kanister w garażu.

Gość do Kup porządny kocioł ...
tak i płać krocie za gaz🖐️

Gość Potrzebuje pomocy
Smród był od początku może żle rozpaliłam nie chciało mi sie to zapalić i waliłam tam gazety ,drzewo i węgiel mało . A teraz już nie śmierdzi w piwnicy ale wali w całym domu tem. spada i jest coraz mniej paliwa w piecu

Gość Potrzebuje pomocy
Całkiem nowe dzisiaj założone grzejniki chyba dobre bo drogie ;) Hydraulik dzwoniłam mówił ,ze to wina napełniania za mało wody w grzejnikach i daletego nie grzeją na górze .

Gość może piec
no to OK.Poczekaj aż całkiem wygaśnie.A mieszkanie radzę na chwilę przewietrzyć.

Gość Potrzebuje pomocy
Wietrze cały czas i jest paranoja grzejniki na dole gorące a ja na górze w kurtce .

Gość może piec
spokojnie.Ciepło "idzie do góry"(konwekcja);)

Gość Potrzebuje pomocy
A ten smród jest straszny w całym domu

Gość Potrzebuje pomocy
Dziękuje temp. cały czas spada Jutro będzie u nas kominiarz może coś poradzi .

Gość no nie wiem ale
albo mało wody, albo trzeba "przepalić" komin, czasem za pierwszym podejściem tak bywa.Zwłaszcza, jak jest silny wiatr. Nie znam tego pieca, mam inny, zupełnie zwyczajny, ma taką wajhę u góry i zanim piec sie na dobre rozpali, wajha musi być przekręcona na prawo, potem przesuwam ją na lewo,inaczej tez potrafi mi niemiłosiernie kopcić. tez mam bieg wody na silniczek,cały czas go uzywam, bo mi załozyli rury ze zbyt małym spadem, znaczy ukosem . mam termometr przy piecu i zazwyczaj staram się utrzymywać temp. 60 st.