Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help me

Co zrobić żeby mieć ładne paznokcie?

Polecane posty

Gość help me

Nieładnie wyglądają niepomalowane.Właściwie nie wiem jak to opisać,a nie mam fotki...Zawijają się pod spód,a te białe końcówki mają nierówny kształt,tam pod płytką,od strony gdzie ona wyrasta.Mam nadzieję,że rozumiecie co mam na myśli :P Czy mogę coś zrobić żeby poprawić ich wygląd?Zależy mi zwłaszcza na wyrównaniu tych końcówek,ale jak próbuję grzebać pilnikiem pod płytką,to boli :( Help me! :(

Gość e.plater
Może spróbuj zaoszczędzić trochę kasy i wybierz się jeden raz do kosmetyczki. Ona doprowadzi Ci paznokcie do porządku a następnym razem będzie Ci już łatwiej poprawiać odrośnięte...

Gość help me
Ile może kosztować taka wizyta?A czy kosmetyczka da radę jakoś wyrównać te końcówki?Bo niektóre mam za daleko wydłubane,szczególnie na jednym paznokciu wygląda to tragicznie :(

Gość help me
up up

Gość a..psik
help me ja mialam taki problem ale wstydzilam sie isc z takimi paznokciami do kosmetyczki zaczelam zazywac skrzypu polnego i paznokcie mi sie wzmocnily juz sie nie zawijaja a co do bialego pod plytka poczekaj az podrosna paznokcie i wtedy wyrownaj

Gość help me
Nie obgryzam i są mocne,ale brzydkie... :(

Gość karika r.
Mam ten sam problem - nie mogę się oduczyć obgryzania paznokci, przez co wyglądają one tragicznie. Jak sobie z tym radzić?

Gość karmmelia
Po prostu musicie powiedzieć w pewnym momencie dosyć i na pewno będzie lepiej. Później przychodzi czas na naprawianie paznokci, odbudowę. Odżywka new nails i będzie tylko lepiej ;-)

Ja regularnie moczyłam swoje paznokcie w ciepłym oleju z sokiem cytrynowym. Moje paznokcie się utwardziły i odżywiły. Polecam:)

Gość darek99
jeżeli masz nierówne ońcówki - te białe to masz onycholizę. Poczytaj sobie o tym na necie, zapisz siedo dermatologa. Ja też to mam, na 2 paznokciach u stóp i idę w e wrześniu do dermatologa, bo duża kolejka.

Gość inesines666
Kup sobie jakiś kosmetyk do pielęgnacji paznokci z Melaleuca. To dobra marka, składniki naturalne, produkty działają super, bo miałam ich już trochę. O ile się nie mylę, mieli taką odżywkę do paznokci z pędzelkiem, ktoś nawet mi to polecał, ale jeszcze nie zdążyłam kupić.

Gość iguana r.
Ja po prostu systematycznie korzystam z odżywki New Nails i głównie dzięki temu udaje mi się utrzymać moje paznokcie w należytej kondycji. Generalnie nie było łatwo powrócić do normalności, ale kiedy już się udało, to czujnie pilnowałam, aby nie przywrócić im poprzedniego stanu ;/

Gość 15-115 SPA Warszawa
Godny polecenia jest żel np bezbarwny który wyrówna niedoskonałości paznokci oraz wzmocni płytkę.

Gość Mocne pazury
zainwestuj i kup zel do paznokci dermatopoietin. To nie jest zaden " paznokciowy kosmetyk " a bardzo zaawansowany technologicznie produkt ze Szwajcarii. Trzeba wmasowywać w płytkę ( bardzo małą ilość ) - wystarcza na co najmniej 3 miesiące. Paznokcie będą twarde, błyszczace i odzyskają kształt.

Gość malwina matuszczyk
Ja również korzystam z odżywki New Nails - to jak na razie jedyny tego typu kosmetyk, który faktycznie się sprawdza. A testowałam już kilka - paznokcie wiecznie były brzydkie. Tutaj udało się poprawić ich twardość jak i wygląd. W końcu nabrały życia ;-)

Gość nita 5
Ja od kilku miesięcy używam odzywki eveline 8w1 i powiem wam,że jest rewelacyjna! Po niej moje paznokcie szybciej rosną i są twarde.Wczesniej moje paznokcie miały skłonność do rozdwajania sie i do łamania.A teraz mam zdrowe,długie i twarde paznkocie :)