Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozecie

Wychodze zamąż a nie umiem robic lodów. Pomozecie?

Polecane posty

Gość pomozecie

mój narzeczony bardzo lubi lody .Rózne a najbardziej czekoladowe.Chciałabym nauczyc sie je robic dla niego.Macie moze jakies przepisy na robienie lodów,dzeiwczyny?

Gość pfff pff
bierzesz w usta nutelle, obciaga i sa czekoladowe, bierzesz w usta budyn waniliowy i masz wniliowe, truskawki, malinki etc. do wyboru do koloru

Gość no ja też
no ja tez nei robiłam lodów zanim nie poznałam mojego przyszlego męza no ale on mnie wszystkiego nauczył,wprowadził w swiat seksu :-)

Gość kryształowa_kula
faceci lubia głebokie lody. Wiem cos i tym. Jeszcze przed slubem odebrałam porządna lekcję zycia

Gość ojjjojjjo
a ja nie robię lodów wcalę bo nie lubię i już

Gość pizdolizka102
to lepiej nie wychodz za mąż tylko idz na obwodnicę za miastem. Też pytania zadajesz dziewojoooo

Gość hm hm mh
lody czekoladowe to pikuś. Ale najlepsze są....bananowe !!!!

OO Tutaj masz przepis na lody z białej czekolady Składniki 1 ¼ szklanki mleka 4 żółtka 6 łyżek cukru 230 g białej czekolady 2 łyżeczki ekstraktu wanilii 1 ¼ szklanki śmietany kremówki (36%) Przygotowanie Posiekać czekoladę. Doprowadzić mleko niemal do wrzenia. Trzepaczką ubić żółtka z cukrem. Stopniowo wlać mleko do żółtek, cały czas mieszając. Przelać masę z powrotem do rondla po mleku i gotować na małym ogniu, mieszając drewnianą łyżką, dopóki masa nie zgęstnieje tak, że na powierzchni łyżki utworzy się warstewka. Zdjąć z ognia, dodać czekoladę i ekstrakt wanilii i dobrze wymieszać. Ostudzić i schłodzić. Ubić śmietanę, dodać do masy i wymieszać ruchem od dołu. Przelać całość do maszynki do lodów i wyrobić lody, postępując zgodnie z instrukcją obsługi maszynki. Przełożyć lody do pojemnika i wstawić do zamrażarki na 3-4 godziny, dopóki nie stwardnieją. Wyjąć lody z zamrażarki na 10 minut przed podaniem.

Gość kubonita
trzeba mocno i wytrwale kręcić...