Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezorientowana925025

2 głupie pytania ale mnie męczą.

Polecane posty

jestem w 5 tyg ciaży i strasznie sie boje o moje malenstwo. wiem ze to głupie, ale czy podczas załatwiania sie kiedy muszę mocno się napiąć ( zatwardzenie) istnieje jakieś ryzyko ze poronię? przeciez to takie silne parcie więc moze w jakis sposób mogę uszkodzić zarodek? a drugie pytanie- boję się uprawiac teraz sex, tez z powodu obawy przed poronieniem. mój mąż ma duzego penisa, i często jak sie kochamy to wchodzi we mnie za głęboko, co sprawia mi ból. czy to też moze w jakis sposób spowodować poronienie? a skurcze przy orgazmie? proszę o odpowiedzi. ps, nie jestem głupią małolatą w ciazy, jestem tylko niedoświadczona a wstydze sie zadać te pytania ginekologowi.

spokojnie :) 1. załatwianie się nie doprowadzi do poronienia :D 2. mąż musi być bardziej delikatny żeby ci bólu nie sprawiać a orgazm nie jest przyczyną poronienia (seks można normalnie uprawiać o ile lekarz nie stwierdzi zagrożenia ciąży - wtedy na wszelki wypadek nie jest wskazany żeby nie podwyższać ryzyka)

a zatwardzenia w ciąży to ponoć norma - wszystkie byśmy roniły (tfu, tfu) polecam śliwki suszone (sama jestem w 19 tc)

dzieki canberra :)