Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cozrobic

da sie jakos poprawic charakter pisma??

Polecane posty

Gość cozrobic

mam takie pytanie, sa jakies cwiczenia czy cos, zeby poprawic charakter pisma? pisze okropnie a chcialabym to zmienic

jak sie postarasz to moze Ci sie uda, jednak to ciezka praca sama probowalam troszke ładniej pisac, na poczatku wychodzilo, na dłuższą mete jak sie spiesze to znowu bazgrole, podobno charakter pisma odzwierciedla nasz charakter:)

Gość polecam...............
pisać piórem, ale tylko takim na atrament i ze stalówką . wieczne sie nazywa.

to prawda,ja sie nam chce to naprawdę pięknie piszemy,ale w momencie kiedy sie spiesze i musze cos szybko zapisac to wierzcie lub nie ,ale z godzinę siedzę i mysle co ja tu napisałam!!! i sama z siebie sie śmieje:):) a mój mąż czasem mi pomaga i razem rozszyfrujemy pomału o co do diabła ja tam napisałam:P

Gość Krece Loka
Da się. Kiedyś podobał mi się charakter pisma koleżanki- to przepisywałam literki np linijkę A, B, itd i w końcu nauczyłam się ładnie pisać. Teraz każdy mówi mi że mam bardzo ładny charakter pisma- choć od tamtego czasu i tak bardzo ewoluował ;)

Gość wszystko_możliwe
Oczywiście że da się poprawić charakter pisma!!! Znam dysgrafa, który siedząc codziennie pisał po kolei litery alfabetu, tyle że nie własnym charakterem pisma, a pismem technicznym. Później całe wyrazy, zdania itd. Po tych ćwiczeniach bardzo zmieniło mu się pismo, może nadal nie jest piękne, ale za to bardzo czytelne, nawet kiedy pisze w pośpiechu.