Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

słonko21

Pytanie do wszystkich stażystów!!!

Polecane posty

Od maja jestem na stażu, który przydzielono mi na 10 miesięcy. Do tej pory nie pobierałam zwrotów za dojazdy, ale nadchodzi jesień i mam zamiar zacząć dojeżdzać autobusem. Wie może ktoś gdzie mam się zwrócić aby złożyć wniosek o zwrot kosztów dojazdu! Rejestruje się i chodze po stypendium do filii PUP tóry znajduje sie w mojej miejscowości, ale chyba wniosek będe musiała złożyć w Powiatowym Urzędzie Pracy a nie w jego filii. Odpowie mi ktoś, z góry wielkie dzięki!

Ja tez byłam zarejestrowana w filii i to w niej składałam wniosek. Co miesiąc wypełniałam świstek, w którym pisałam ile mnie kosztuje bilet, skąd dokąd jadę i jakim środkiem komunikacji. Było tam trzeba również napisać ile dostaje się kasy na miesiąc za ten staż. Świstek dawałam paniom, one zabierały mi bilet (bo kasę dostaje się po skończonym miesiącu, a nie z góry, np. za dojazdy we wrześniu kasę dadzą na początku października) i obliczały ile mi sie należy tej kasy (mój UP zwracał 75%), wypisywały jakiś tam świstek i szłam z tym do banku po kasę.

Gość zowu jakas menda
chyba zartujesz z tym zwrotem prawda?? nie licz na to niestety bo to dziala tak ze kasa ktora dostajesz jest z unii i tak jest rozdzielana ze nie ma juz srodkow na pokrycie kosztow dojazdu do miejsca pracy

Aha, jeszcze jedno. Oni tam wolą, żeby to był bilet miesięczny i z tego co wiem, nie zwracają kasy za dojazdy samochodem. Ja np. zaczynałam staż pod koniec miesiąca, chyba 19., więc nie mogłam kupić miesięcznego (w PKS miesięczne kupuje się na początku miesiąca, potem też chyba można, ale też trzeba płacić za cały miesiąc, u nich miesięczne są od 1. do 31.). Musiałam kupować bilety codziennie i potem w UP krzywo na to patrzyli, ale kasę za to dali. Dostałam jednak od nich pismo, gdzie wytłuszczonym drukiem zaznaczyli, że następnym razem mam przedstawić bilet miesięczny.

Miałam 27 (albo 24, nie pamiętam) kilometrów do miejsca odbywania stażu, za bilet PKS płaciłam 237 złotych, zwracali 75%, czyli coś około 177 zł, jeśli dobrze pamiętam.