Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliza nnn

Jak robicie kupe np. w pracy, to sie tam podmywacie czy chodzicie z brudną pupą?

Polecane posty

Gość eliza nnn

Gość no no no no no no no
A wiesz, że istnieje takie cuś jak papier toaletniczy ? :-D

Gość spacerowicz
czytaj ze zrozumieniem... nie o papier idzie ale o wode! Powinnas jednak lewą dlonią podmyć odbyt - nie bezie hemoeroidow=czyrakow odbytu

Gość o boze
istnieja jeszcze nawilzone chusteczki

Gość jhggggg
następny mądry temat... jak podmyć się w pracy?? ja używam oprócz zwykłego papieru nawilżanych chusteczek w pracy bo czuje sie z tym lepiej

Gość s m g
Używam nawilżanych chusteczek do higieny intymnej, również świetne podczas miesiączki

Gość jhggggg
ja tak... ale w pracy jak mam się podmyć?

Gość basiaczka
a te chusteczki mozna do toalety wyrzucić?

Czytam do diabła jasnego ze zrozumieniem. Ale jeżeli podetrzesz się porządnie papierem, a tyłek umyjesz po powrocie do domu to chyba nie stanie się jakaś katastrofa, nieprawdaż???????????????????????????????????????

Gość spacerowicz
no no no no no no no oczywiscie, ze katastrofy nie bezie. Ale moze byc tak, ze powstana delikatne ranki wokół odbytu i juz otwarta droga do zakazenia się bakteriami ... stad bliska droga do infekcji hemoroidow. Poczytaj na innym topiku jak ludzie mają ciezko z tymi hemoroidami. Nie mają co prawda katastrofy, ale jednak zawsze to nie jest radośc. Oczywiście jak podmycie nastapi kilkanście minut po wyjsciu z ubikacji to zaden problem. Gorzej gdy kilkanascie godzin... Wiesz to podmywanie to sprawa osobista. Nie traktuj tego jako nakza! Zrób jak zechesz, ale ja radze bo kiedyś maiłem te cholerne czyraki odbytu. Lekarz mi poradził z tym podmywaniem i od tego czasu .... spokój z nimi.

Gość czyrak
hemoroidy nie sa czyrakami odbytu.... jesli juz ktos sie madrzy to zylakami

Gość spacerowicz
czyrak masz rację . Potocznie mówi sie o zylakach odbytu. Ale czy zła nazwa potocznosci to madrzenie sie. Przecież mozęsz chodzić z resztkami kału pomiedzy posladkami. Twoj wybor.

Gość miałki
te resztki kału to są tzw grągle :classic_cool:

Gość s m g
oczywiście, że wrzuca się je do toalety. Po nich czuję się czyściutka jak po umyciu. Np Cleanic pachną rumiankiem, a można tez kupić takie, które są pakowane pojedyńczo. Świetna rzecz, ale w Polsce jak napiszesz że tego często używasz, to Ci powiedzą, że "czyścioch" z ciebie...tragedia..:o

Gość jdhdncmdde
ja tam sie nigdy nie podmywam i zyje i niczego nie mam (jestem dziewczyna) i nigdy nie slyszalam aby ktos sie bo oproznieniu myl specjalnie. po to jest papier a hemoroidy to macie od seksu analnego

Gość spacerowicz
jdhdncmdde pogadamy jak bedziesz ... kobieta dojrzała po porodach...

Gość ghdtyjygjtyjdyjy
yyy moje pytanie jest bardzo glupie ale slyszalam ze duzo zalezy od tego w ktora strone sie "podciera"pupcie czy jedziecie reka z gory na dol czy tez z dolu do gory.jak wy robicie?

Gość wstydliwe pytanie
nasze BABKI P PRABABKI sie nie myly po sraniu, lisciem podtarly i zyly dluzej niz wspolczesny "higieniczny" czlowiek pakujacy sobie nawet w dupe hustek nasączoną chemią rumiankową.

Gość ghdtyjygjtyjdyjy
yyy moje pytanie jest bardzo glupie ale slyszalam ze duzo zalezy od tego w ktora strone sie "podciera"pupcie czy jedziecie reka z gory na dol czy tez z dolu do gory.jak wy robicie?

Gość wstydliwe pytanie
nasze BABKI P PRABABKI sie nie myly po sraniu, lisciem podtarly i zyly dluzej niz wspolczesny "higieniczny" czlowiek pakujacy sobie nawet w dupe hustek nasączoną chemią rumiankową.

Gość wstydliwe pytanie
nasz babki i prababki podcieraly sie lisciem zyly dluzej niz wspolczesny"higieniczny" czlowiek pakujacy sobie do dupy chemie rumiankową

spacerowicz----->>>> wiesz, po Twojej ostatniej wypowiedzi skierowanej do mnie poczułam się jak ostatni brudas, flejtuch i niedbaluch. Nie rozmawiamy o mnie, więc nie rozumiem czego się czepiasz mojego podmywania i zakładasz jego brak. Wiesz, nie zawsze człowiek ma możliwość umycia tyłka po defekacji. A to że jesteś przewrażliwiony to całkiem zrozumiale, zważywszy na Twoje problemy zdrowotne.

Gość nokta
do wstydliwe pytanie mamy XXI wiek a ty mi o babkach i prababkach piszesz? zastanów się prostaczko, bo sądząc po poglądach jesteś niezłą fleją.

Gość s m g
do wstydliwe pytanie mamy XXI wiek a ty mi o babkach i prababkach piszesz? zastanów się prostaczko, bo sądząc po poglądach musisz być niezłą fleją. :o

Gość czyrak
nie znalazlam czegos takiego jak czyrak odbytu na internecie- w szkole medycznej uczyli mnie o zylakach- bede wdzieczna spacerowiczowi za udostepnienie mi jakis materialow bo widocznie jesem w bledzie a nie bardzo mam to gdzie sprostowac. o kieryunku podcierania tez nie slyszalam- raczej podmywania zeby bakterie z okolic odbytu ie dostaly sie do pochwy. z higiena odbytu jak i ogolnie rzecz biorac przesadzac nie mozna- niby dziurka od kupy ale tez swoja flore bakteryjna ma ktoa po prostu niszczymy za czestym myciem sie.

Gość czyrak
chyba ze mowimy o innym schorzeniu niz hemoroidy

Gość ejtyyy
ja sie nie podmywam nawet w domu, wieczorem sie myje dokladnie.

Gość Kasikkkkk
Jasne ze istneje papier toaletowy a myje sie dopiero w domu wieczorem.Co za imbecylski temat.

Gość powinno się podcierać z dołu
do góry i ja tak robię:-)Nie należy podcierać się w odwrotnym kierunku bo w ten sposób bakterie z odbytu roprowadzamy do pochwy czy cewki moczowej i infekcja gotowa:-oA więc trzeba podcierać się z dołu do góry!