Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nocny kaszel

nocny kaszel

Polecane posty

Gość nocny kaszel

Witam moja córka(3 lata) od kilku dni ma bardzo dokuczliwy kaszel ale tylko wieczorem przy zasypianiu, w nocy 2 -3 napady i zaraz po przebudzeniu czyli zawsze w pozycji leżącej, kaszel jest na tyle silny że wybudza małą ze snu. Poza kaszlem nie ma żadnych innych objawów (nie ma gorączki, kataru), syropki przeciwkaszlowe nie przynoszą większej poprawy. Czy któraś z Was może spotkała się z czymś takim i wie może jaka może być przyczyna i jak ulżyć dziecku. Taki rodzaj kaszlu dokuczał jej już kilka razy zawsze przechodził ale zaqstanawiam się co może być przyczyną. Dodam że przeszukałam informacje na internecie i już sama nie wiem co myśleć

Gość nocny kaszel
niestety najbliższy możliwy termin wizyty za jakieś 2 tygodnie ,

Gość nocny kaszel
grzywa dziękuje za podpowiedź ale to nie to ani poduszka ani kołdra nie są wypełnione pierzem

wiem, że to stary temat, ale piszę, bo może jakiejś mamie pomogę. Moje dziecko prawie od roku kaszlało w nocy. Taki kaszel jakby jej coś w gardle siedziało i nie mogła wykaszleć. Zobiłam jej różne rózniaste badania. Wszystkie były ok. Poduszka antyalergiczna. I co się okazuje : przyczyną była wlaśnie poduszka, a raczej zamieszkujące ją roztocza. Dziewczyny bardzo łatwo to sprawdzić czy przyczyną może być poduszka. Jak wasze dzieci tak kaszlą w nocy połużcie im pod głowę ręcznik i zobaczycie co się będzie działo. Prałam dziecku bardzo regularnie poduszkę, ale przez przypadek ostatnio u alergolog dowiedziałam się, że pleśnie, grzyby i roztocza giną dopiero w 60 stopniach, a ja prałam w 30 stopniach. Ile ja nocy nie przespałam przez ten kaszel. Próbowałam wszystkiego, żeby dziecku ulżyć. Z moich obserwacji zauważyłam, że jedynie ketotifen pomagał podając doraźnie. Jak któraś będzie chciała się coś dowiedzieć na temat kaszlu u dzieci to piszcie, bo ja już teraz to chyba wiem o nim wszystko :-) mam nadzieję, że komuś pomogę.

Gość mamusiadwójeczki
dziecko się rozgrzewa i temu kaszle.Moje też tak mają.Wizyta u lekarza to rozsądne wyjście.

Gość lawin1111111111
u nas synek 3,5 roku ma podobnie, odkad zaczął chodzic do przedszkola potwornie kaszle w nocy az do wymiotów włacznie. czterech pediatrów twierdzi że to alergia, itp żaden nie wpadł na pomysł azeby zbadac krew itp, bo dziecko jest osłuchowo czyste. Czy te durne konowały sa na tyle nie czytate i nie pisate że nie potrafią porządnie wyeliminować jednego aby zacząc szukac drugiego tylko od razu wywalaja czlowieka drzwiami z napisem ALERGIA? Dostalismy leki wziewne, czopki cuda, wianki i nic, zero poprawy. Swoja droga ciekawe że dziecko pobiega na dworze - nawdycha sie powietrza lub zje loda i kaszelek od razu, wiec albo mamy specjalistów do du.. albo to alergia kosmiczna jakas jest.

Gość kaszel zaczynajacy sie
po polozeniu i rozgrzaniu to jeden z typowych objawow zapalenia oskrzeli ( na ogol po niedoleczonam przeziebieniu. Powinien mala osłuchac lekarz i to wykluczyc(lub leczyc)

Gość Anka-Malowanka
Alergia... zrób badania pod tym kątem

Gość lawin1111111111
alergie nam usilnie wciskaja lekarze, sugerując sie tym ze dziecko jest osłuchowo czyste. Bierze leki wziewne, tabletki antyalergiczne i dalej to samo. co ciekawe mnie widząc ostatnio pediatra stwierdził iż tez widzi po mnie że mam alergię (szlag by go trafił 33lata mam i niggdy nie mialem objawów, ale ten widział po moich oczach). Czterech lekarzy juz takich zaliczylismy i zaczynam wobec tego szukac dalej od miejsca zamieszkania., Co do testów alergicznych to sa o kant tyłka, bo zawsze i wszędzie każdemu coś wyjdzie.

Gość strzelecasdf
przyczyna kaszlu jest nietolerancja pszenicy i glutenu, radze wyeliminowanie na jakis czas i sprawdzenie czy kaszel ustapi

Gość strzelecasdf
Moj juz prawie teraz 5 letni syn kaszlal przez dwa lata, tez tylko w nocy i kaszel czesto powodowal przebudzenie. Lekarz oczywiscie sugerowal astme i przepisal inhalator ale ten niewiele pomagal, wiec zrezygnowalam.Przyczyna kaszlu byla NIETOLERANCJ GLUTENU ZAWARTEGO W PSZENICY. Syn nie toleruje pszenicy pod zadna postacia (chleb, bulki makaron, ciastka itp) Pszenice zastapilam orkiszem (spelt) i od razu kaszel ustapil. U niektorych dzieci (i doroslych) nalezy z diety wyeliminowac wszystkie produkty zawierajace gluten:pszenice, jeczmien, owies. Mam nadzieje ze moje doswiadczenie pomoze Wam

Gość jo_anka
Moja córeczka ma 3 latka i 5 miesiecy i od kąd zaczęła chodzic do przedszkola prawie cały czas ma infekcje. Dodatkowo w przeciagu dwóch miesiecy zaliczyła 2 razy zapalenie ucha,a na to oczywiście dostała antybiotyki. Po ostatnim razie i antybiotyku Zinnat mnęło półtora tygodnia, kaszel został choć w ciagu dnia się troche zmniejszył to w nocy jak nie podam przed snem LEVOPRONT to córeczka na około 2-3 godziny po zaśnieciu i potem jeszcze z jeden-dwa razy kaszle. Kaszel ten jest czasami suchy, lecz przeważnie mokry. Dwa razy już w takim napadzie mi wymiotowała. Dawałam Mucosolvan. Poszłam do pediatry, kazał odstawic go i podawać tylko AERIUS-antyalergiczny. Co do kataru to go nie ma, ale jak zaczyna kasłać to i zaczyna pochrapywać i tak jakby z noska wydzielina spływała do gardła i podrażniała. Potem zasypia i przestaje kasłać oraz chrapać. Pediatra nie widział podczas wizyty żadnej wydzieliny spływającej do gardła. Mojego męża nastraszyły koleżnaki w pracy , że to moze byc alergia i teraz on mnie tym straszy. Chciałabym dziecku oszczędzić stresu zwiazanego z badaniami na alergię. Jak myślicie co to może być. Osłuchowo też podobno czysto. Czy to zwykły kaszel po przeziebieniu? Jak myślicie. Proszę o jakąś poradę, bo zawsze strasznie przeżywam jak coś z moja córeńką nie tak.

Gość bir
niekombinuj lepiej idz z dzieckiem do lekarza

Gość do jo_anka
Ile czasu podawalas dziecku AERIUS?CZy pomógł??

jeśli rono występuje nieprzyjemny zapach z ust to może to być GERD. Podstaw pod nogi łóżka w głowie jakieś książki, sprawdfż czy jest poprawa. ale najprędzej to jakaś infekcja, po ścianie gardła spływa katar i stąd kaszel

Gość gość
Strzelecasdf ,ORKISZ to dzika pszeniaca!!! Zawiera gluten i uczula tak samo jak zwykla maka biala. Ciesze sie, ze Twoje dziecko wyzdrowialo, ale raczej nie gluten byl przyczyna jego klopotow zdrowotnych, skro je orkisz i nie kaszle. Pozdrawiam

Gość gość
Moje dziecko też często miało infekcje z dokuczliwym kaszlem. Teraz to się poprawiło, bo przy infekcjach podaję mu syrop przeciwzapalny fosidal, który naprawdę szybko radzi sobie z kaszlem i co najważniejsze, że leczy przyczynę choroby, czyli stan zapalny

Gość gość
Fosidal ma w składzie zolcien pomaranczowa odstaw lepiej to świństwo

Gość gość
Jeśli fosidal to to samo co pulneo to faktyznie odstaw to świństwo i na pewno nie nadużywaj,nie podawaj dłużej niz jest napisane w ulotce. Dziecko znajomych znajomej po tym syropie dostało padaczki polekowej, podawany miał dłużej niz dwa tygodnie.

Gość gość
To raczej będzie brak kwasu solnego w zoladku. Tez borykam się z tym już dwa lata. Gluten najlepiej wyeliminować wszystkim domownikom to nic dobrego. Próbuje zakwaszac żołądek octem jabłkowy na szklanke wody łyżka . Ą do tego jeszcze woda ze szczypta soli. Na mój refluks pięknie działa woda z sola. Po wypiciu od razy ulga.

Gość gość

Ja bym kupiła inhalator Novama Familino Pro, ma go moja siostra i widziałam kilka razy urządzenie w akcji to ładnie to wszystko wygląda i pracuje. Cichy, poręczny, nieduży sprzęt. I też jak sprawdziłam ceny to raczej są do przełknięcia, szczególnie że gwarancję ma dożywotnią.

Gość gość

Ja to polecam inhalację wszystkim, nie ma tu znaczenia wiek, nawet u niemowlaków można w taki sposób podawać lekarstwa. Co do sprzętu to my kupiliśmy Familino (o ten dokładnie: novamed.pl/novama-familino-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja). Włoska marka, dożywotnia gwarancja, bezpieczne maseczki z zabezpieczeniem przed uciekaniem mgiełki na oczy.