Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arek b

milość jest dla ludzi słabych

Polecane posty

Gość arek b

silnym nie jest potrzebna.

Gość arek b
w dużym uproszczeniu. miłość to tylko chęć akceptaci naszych słabosci przez drugą osobę. człowiek który nie jest słaby nie posiada tej potrzeby i co najwyżej moze udawać milość i robi to.

musi być,Ci bardzo źle skoro tak piszesz autorze. Tylko jesteś zbyt słaby żeby się do tego przyznać. Miłości nie można zaplanować.

Gość arek b
marzenna kurs psychologii to za malo zeby zrozumieć czlowieka

Gość arek b
czy jest tu jakiś nie etatowy,ale życiowy psycholog?

Gość miłosc jest najwiekszą siła
i jest dla kazdego

ludzie silni nie musza nikomu udawadniac, ze są silni bo po prostu są... milosc nie ma nic wspolnego z akceptacją slabosci.. milosc to czysto egoistyczne uczucie w ktorym chcemy jedna osobe zarezerowac tylko dla siebie, bo sprawia nam to fizyczna i psychiczna przyjemnosc...

Gość arek b
silnym nie potrzeba wyłaczności

arku b nie jestem psychologiem. ot taka moja interpretacja, nie masz co się burzyć. Ja zakochuję sie nałogowo i bynajmniej nie czuję się słaba. Co najwyżej zdegenerowana.

miłośc to narkotyk ulegają jemu wszyscy trudny do wyleczenia

Gość arek b
siła ma niewiele wspólnego z konsekwencją.poznać ją mozna tylko w sytuacjach kryzysowych.

w obecnych czasach prawdziwą miłosc sory o prawdziwej miłości przeczytamy tylko w książkach

eee tam... miłosc jest czystym egoizmem.... chcemy miec druga osobe tylko dla siebie, za wszelka cene.... pomimo wszelkich przeszkod....czesto, nawet kiedy ta druga osoba tego nie chce

\"w obecnych czasach prawdziwą miłosc sory o prawdziwej miłości przeczytamy tylko w książkach\" oklepany frazes to jest taka powszechna tendencja, ze kiedys bylo lepiej... zawsze kiedys, bez wzgledu na to kiedy jest \"teraz\" a milosc zawsze byla tylko w ksiazkach, bo nie ma czegos takiego jak milosc prawdziwa i nieprawdziwa... to kiedy bylo lepiej? kiedy malzenstwa poznawaly sie dopiero podczas slubu? czy wtedy kiedy kontrakty malzenskie zawierali rodzice wyceniajac wartosc posagu jaki moze druga strona wystawic? czy moze bylo lepiej wtedy, kiedy mezczyzna mial zone i dymał 100 niewolnic przy okazji? no kiedy?

no oczywiscie Klaudko - nie jest to egoizm w tradycyjnym tego slowa znaczeniu, ale jest

Gość a ja _______//
się z tym zgadzam.

Gość a ja _______//
zgadzam się ze miłosć jest dla ludzi słabych.

to co waszym zdaniem jest miłość ,iść do łóżka z partnerem i sprawić sobie przyjemność czy wyssać z tego kogoś wszystko co jest możliwe i zostawić jak jest bez użyteczny ?

Justynka, no ale najpierw piszesz, że miłość nie ma z egoizmem nic wspólniego, a potem, że miłością kieruje egoizm

Gość SkaRbie-R
Przecież gdyby tak nie było, bylibyśmy z pierwszym partnerem, który by nas zechciał. -- nierawda ja musze kochac:) wiec w Miłosci liczy sie wzjamenosc, a nie tlyko ze jedno chce:) Owszem patrzac na ludzi widac ze sa z ronych powodow ze soba, tylko nie z miłosci, czesto oaprte sa to zwiazki na jednostronnej emocjonalmosci. i dlatego tak wielu nie wychodzi:)

Gość SkaRbie-R
to prawda, ja tez tak pisze:):P