Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

telewizja kłamie

higiena intymna niemowlaczka dziewczynki

Polecane posty

pytanie moze i glupie ale.... wszytcy mówia \"nie dłubac między wargami sromowymi!\" ok, moja córka ma 7 tyg no i nie dłubie jak mówia ale tam jest mnóstwo mazi no i nie specjalnie fajnie pachnie :( co robic? co wy mamy dziewczynek robiłyście?

Gość podpowiadam gdzie
wymywac to!!! zawsze jak myjesz maluszka to rozchylasz wargi sromowe i przecierasz delikatnie w kierunku odbytu. Nigdy w odwrotna strone!!! wymywaj to bo zakarzenie dostanei u takiej malusiej dziewczynki i zakarzenie jest latwo!!

Gość jak to mazi
nie myjesz dziecku tych mazi?

Gość o matko jedyna
Myć, oczywiście, że myć. NIe rozumiem taki pytań w ogóle. Przeciez każdy się myje, prawda? A taki niemowlak, który jeszcze załatwia się w pieluszkę, to tym bardzije musi być umyty!!! Delikatnie, w kierunku odbytu, ale umyć trzeba.

Gość a cooooooooooooo
temat stary, ale jak najbardziej na czasie :) ja mam ten sam problem co autorka: w szpitalu zabronili tam przemywać, a teściowa twierdzi, że wręcz trzeba wymywać wydzieline, która nawiasem mówiac, nie pachnie zbyt ładnie... co robić?

Gość przemywac ale nie za często
moze przemywac , ale nie przy kazdej kapieli tylko co kilka dni. Wydaje mi się ze zbyt częste przemywanie mogłoby podraznic skórę. Dziwne ,ze w szpitalu zabronili. Brak przemywania moze doprowadzic do rozwoju bakterii i infekcji.

Gość meadd
oczywiście, że myć!!! NIeładny zapach oznacza rozkład pod wpływem bakterii, od tego juz tylko krok do zakażenia. Możesz przemyć np. ciepłym rumiankiem z kropelką soku z cytryny, w ten sposób załatwisz 3 rzeczy na raz: czystość, odpowiednie pH i ubijesz bakterie. Mydło jest zbyt agresywne, będzie małą piekło! Mam doświadczenie, bo wychowałam córeczkę :)

Gość a cooooooooooooo
kapię ją w oilatum'ie, czy moge przemyć jej tam gąbeczką nasączona wodą z tym płynem? czy jest on np za tłusty?

Gość a cooooooooooooo
up

Gość meadd
a cooooooooo, ja bym jej tam nie pchała żadnych płynów (detergenty!). Moja mała ryczała strasznie, miałam wrażenie, że środki myjące ją tam drażniły. Tylko ciepła woda, ew. rumianek, jak napisałam wyżej.

Gość a cooooooooooooo
dziękuję :)

Gość fuuuj
jak może takiej małej już walić z psiochy :O Sobie też rozklapioszki nie podmywasz jak sądzę ;) Jak mać taka nać.

Gość gniewna
a mi również w szpialu zabronili tam ruszać

Gość misia pisia boberek
moja niunia ma 9 miesięcy. gdybym tej mazi nie zmywała to nie dość żeby śmierdziała na kilometr to jeszcze dostałaby jakieś infekcji i wylądowała w szpitalu... Trzeba to delikatnie zmywać !!!

Gość gniewna
ale jak czesto? codziennie wieczorem przy kąpieli?

Gość ja mojej corci
od samego urodzenia zawsze przemywam tam wacikiem umoczonym w zywklej letniej wodzie . zawsze podczas kapieli ( kapie w zalu dla dzieci Nivea ) i za kazdym razem kiedy zrobi kupke ( przeymawam sama woda )

Gość ja mojej corci
dodam ze dziecko ma juz roczek a nigdy jeszcze nie mialo zadnej infecji nawet drog moczowych

Gość mam gdzies polskich medyków
bo lekarze i połozne same sie kurwa nie umią zdecydować.Zaraza zasana medyczna!

Gość położne to syfiary
same ciipy nie myją to i dzieciakom zabraniają :O

Gość ja pomogę ci na.l
lepiej miec syna, cyk i juz umyty ptaszek.Dopiero jak bedzie starszy z jego główki bedzie śmierdziało odmazi, wtedy sie bedzie mu odciągało i myło główkę.

Gość glupoty gadacie
ten serek na poczatku bardzo ciezko umyc, nam w szpitalu tez nie kazali ruszac ale tak na zdrowy rozum przeciez to nie moze tam zostac:) ja mylam stopniowo , najlepirj mi szlo chusteczkami nivea nasączanymi, co wieczor po trochu i w koncu sie wyczyscilo :) teraz mala ma 7 miesiecy, nic zlego jej sie nie stalo :)

Gość no fakt zdrowy rozommmm
ladowac malej dziewczynce nivea nasaczone-tylko pogatulowac

Gość Aniatom1989
Mydłem podrażniasz jej skórę i możesz spowodować stan zapalny bo mydło silnie wysusza i podrażnia tak delikatne okolice. Płyn do higieny intymnej dla dzieci - są takie, mam taki z firmy Babycap, znajdziesz i dla córki dla syna, bo dla chłopców też są.