Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile potrzeba

czas sie usamodzielnic

Polecane posty

Gość ile potrzeba

ile bede potrzebowala pieniedzy na zycie?? co liczyc do kosztow? ja licze tak: mieszkanie - 350 +oplaty, max 450 miesiecznie jedzenie - 350 dla jednej osoby przejazdy - 100 chemia - 100 czyli proszki, plyny, kosmetyki i inne detergenty rozrywka - 150 czyli wypady do kina, basen itd itd inne - 50 zawsze sa niespodziewane wydatki telefon - 100 ubrania - 200 studia - 100 cos jeszcze trzeba w to wliczyc?? czy nie za duzo policzylam? a moze za malo? do szczescia przydaloby mi sie jeszcze nauka angielskiego ale to kolejne 200 zl :O

Gość ile potrzeba
ja wszystko daje teraz orientacyjnie bo nie mam pojecia ile mnie to wyniesie... jak to u Was jest??

mieszkanie z oplatami - 400 szkola - 500 jedzenie - 200 rozrywka - 70 telefon - 100

Dużo tych Twoich opłat :/ Ja muszę płacić za studia i mieszkanie, wychodzi dużo. Pieniądze które dostanę na jedzenie itp to 300zł i jakoś sobie z tym poradze. Zastanów się czy co miesiąc potrzbujesz nowych ciuchów i kosmetyków. Na rozrywki można też wydawać mniej. No chyba że ktoś sobie sam zarabia. ;P

Gość ile potrzeba
tyle mi wyszlo tych oplat :O to co by zostawalo to odkladalabym na raty roznych sprzetow :P

Gość ile potrzeba
nie musze kupowac co miesiac nowego kosmetyku czy ubrania (choc tych mam malo :() ale lepiej chyba liczyc wiecej niz mniej? czekam na dalsze wasze oplaty...

No niby tak, zawsze jest lepiej sie pozytywnie rozczarować ;P. Dużo zależy od tego jaka jest sytuacja finansowa w domu. Jeśli stać kogoś to czemu nie. Wątpie żeby mi wystarczyło, ale nic na to nie poradze:/

ja bym mogla sie spokojnie sama utrzymac, gdyby nie ta szkola... ale na nia daja mi rodzice cale szczescie :-O

Gość ile potrzeba
grece a gdzie reszta Twoich oplta? z tego co wypisalas to cos ich malo

w sumie na to tylko wydawalam mieszkajac bez rodzicow, ciuchow i kosmetykow jakos nie policzylam...

Gość ile potrzeba
no ale na to tez musialas wydawac.. przejazdy itd itd... ja wszystko licze

acha! przejazdy... w sumie nie pomyslalam o tym kiedy jechalam do rodzicow, ale to jakies 30 zl na m-c

mieszkanie-420 kredyt-650 jedzenie-500/700- jadam sporo na rynku telefon-100 miesięczny bilet-50 chemia-50 kosmetyki -150 wyjscia[jesli sa] 400 tak było do tej pory-prawie 2,5 tysiąca-ale w duzym miescie

Gość ile potrzeba
teraz albo nigdy!! no to ladnie szalas!! ale jak kogos stac to czemu nie? ;)

DO TEJ PORY ostatnio kredyt 650+opłaty 250-płąca mi rodzice reszta: gaz-70/prąd-59/internet-62/telefon-100-SAMA= 300 ZŁ JEDZENIE : 500 zł około średnio miesięczny: 50 zł kosmetyki : 250 zł miesiecznie z detergentami minimum wyjśc-zero :/ wiem ze wychodziło mi jakies 1500 zł samej- zarabiałam 800 zł a 800 dostawałam od rodziców miesiecznie + 900 płacili rachunki koszmarnie:(

Gość ile potrzeba
jestescie?

Gość /łączenie/
13:19 greca moze dlatego tak tego nie licze bo mi rodzice bardzo pomagaja i pewnie nie utrzymalabym sie sama, a juz zwlaszcza przez ta szkole If I could ask God just one question : Why aren’t you here with me tonight? 13:21 teraz albo nigdy ZARABIAŁAM 800 zł+bonusy do 200 zł kolezance wynajmowałam pokój:400zł+ opłaty na pół wiec 1400 zł było miesiecznie+to co od rodziców teraz TEZ MSUZE CIĘCIA ZROBIC OSTRE BO mieszkam sama i rzowiązałam umowe:/ 13:22 teraz albo nigdy ja mysle ze mi wystarczyło by to 1500 miesiecznie] ale i za 800 zł do 1000 zł bym wyzyła nawet:/ ba-nawet za to 600 jak by trzeba było 13:24 teraz albo nigdy dziewczyny a zjakich miejscowości jestescie? ile macie lat i czy pracujecie próćz studiowania i czy mieszkacie same??

Gość ile potrzeba
juz chyba dziala ten temat bo tamten nam skasowana 😠

Gość ile potrzeba
Ja Poznan 22 lata studia zaoczne - semestr 1800 (w wakacje zarobilam sobie na nie) bede mieszkac z innymi studentami :) obecnie jestem na etapie szukania pracy A Wy??

ile potrzebujesz- zalezy czy bedziesz sama mieszkac czy 1-z kolezanką-rachunki na pół i sr czystosci 2- czy zfacetem-tu wszystko na pół jak nie lepiej:P bo wkoncu to TY BEDZIESZ cos pichcic czasem -sprztac więcej itp itd:P zalezy jakie masz warunki-jak jestes studentem-bilet miesieczny KONIECZNIE...i to taniej wtedy Ci wyjdzie zakupy w duzych supermarketach ..niestety ciuchy-na wyprzedazach np letnich- i uzbierac na nie warto wczesniej -bo ceny sa naprawde powalające:) i to i ciuchów-i rzeczy do domku z IKEI np albo z media markt-suszarki otp p[rzydatne nam rzeczy

ja kraków-27 mam mieszkanie swoje-ale spłacam-bede wynajmowac pokój z pracy własnie zrezygnowałam i nie zanosi sie na nową..musze sie uczyc:/ i zrobic porządne cięcia w wydatkach!!!

Gość ile potrzeba
fajnie masz, ze posiadasz swoje mieszkanie, to co ze na kredyt, ale wydajesz kase na cos swojego a nie tak jak ja - na nic.

wiesz -w wieku 22 lat kompletnie nie myślałam o pracy pracowałam tylko w wakacje wez poszukaj sobie pracy związanej z kierunkiem studió-przynajmniej troszke-albo praca zarobkowa na czarno ale dochodowa a legalnie do Cv cos z twoim kierunkiem na zasadzie wolontariatu koniecznie

Gość ile potrzeba
dzieki... jestem zmuszona zeby pracowac, nawet sie ciesze, ze w koncu sie usamodzielnie!! zeby tylko znalezc dobra, satysfakcjonujaca prace....

Gość ile potrzeba
ja bede studiowac psychologie w zarzadzaniu, szukam pracy biurowej... np pracownik administracyjny, czy sekretarka, nie mam doswiadczenia niestety :O

ja pracowałam własnie jako pracownik sekretariatu:) wsumie nic nie umiałam..ale pewne zachowania podczas rozmowy skłoniły pracodawcę w moją strone:) ale robiłąm dużo innych rzecz-od kawy poczynając na pismach procesowych koncząc..