Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie...

Zmiana na Yasminelle

Polecane posty

Gość pytanie...

Moje Drogie, juz 5 lat biorę pigułki - Regulon mialam tylko jedna kulkimiesieczna przerwe. Wczoraj byla u ginekologa i poprosilam o zmianę na jakis o nizszej dawce, dostalam Yasminelle. Zaczelam czytac topiki i jestem przerazona iloscia skutkow ubocznych. Poza tym jak zmienialyscie inne zlozone pigulki na Yasminelle. Z 7 dniowa przerwa czy bez niej? Gin powiedziala ze moge zrobic zmiane jak mi wygodnie a przy Yasminelle moge wogole nie robic przerw. Na ulotce jest dziwny opis :Zmiana z innego złożonego hormonalnego środka antykoncepcyjnego lub złożonego antykoncepcyjnego krążka pochwowego lub plastra. Można rozpocząć przyjmowanie Yasminelle w dniu po zakończeniu okresu bez tabletek poprzedniego preparatu antykoncepcyjnego czyli po 7 dniach? (lub po ostatniej tabletce poprzedniego preparatu antykoncepcyjnego nie zawierającej substancji czynnych). Nie zawierajacej sunstancji czynnych? Czylo\i w koncu mam robic ta przerwe miedzy Regilonem a Yasminelle czy nie czy moze wogole wypeprzyc je do kosza skoro sa tak nowatorskie ze tyle kobiet po nich tak cierpi.

Gość pytanie...
i moze o skutkach wypowiedzialyby sie kobietki ktore juz Y. biora kilka miesiecy? Bardzo prosze i bede bardzo wdzieczna.