Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liczydełko

Tydz. ciąży- obliczanie

Polecane posty

Gość liczydełko

Czy jesli od terminu ostatniej miesiączki upłynęło 9 tygodni i 2 dni to mówi się ze jestem w 9-tym tygodniu ciąży czy skoro on juz upłynął to jestem w 10-tym tyg ciąży?? please powiedzcie bo ta ciekwaosc mnie męczy i męczy i męczy.....

Gość luluta
Jeśli masz regularne cykle co 28 dni to owulacja zazwyczaj przypada na 14 dzień cyklu i ten dzień moze być dniem zapłodnienia.Czyli ,ze od tego własnie dnia liczymy tygodnie.Czyli,ze raczej jesteś w 7 tyg. ciaży

Gość liczydełko
luluta wlasnie nieprawda-lekarze i literatura liczą tygodnie ciąży OD OSTATNIEGO DNIA OSTATNIEJ MIESIĄCZKI! a nie od zaplodnienia- które zupelnie nie wiem kiedy nastapilo bo moglo byc równie dorbze w dniu 10-tym cyklu jak i 17-stym....

Gość liczydełko
no wlasnie dagmarka24 -czyli jesli uplynelo 9 tyg i 2 dni to jestem w 9-tym czy 10-tym ?????

Gość luluta
Napisz kiedy miałas ostatnia miesiączkę i jak długie zazwyczaj masz cykle.To powiem Ci dokładnie który to tydzień

ostatniego dnia??? pierwszy dzień @ to jeszcze pewny ale jak ustalić ostatni? koniec mocnego krwawienia? koniec brudzenia w ogóle? chyba że przyjmują statystyczną długość

(Trwająca średnio 40 tygodni ciąża oficjalnie rozpoczyna się... jeszcze przed poczęciem, bo pierwszego dnia ostatniej miesiączki. W naszym kalendarzu stosujemy dwa sposoby obliczania \"wieku ciążowego\" - liczonego \"tradycyjnie\" oraz od zapłodnienia (według tego ostatniego Twoje dziecko jest o dwa tygodnie \"młodsze\").

Gość luluta
Pewnie,ze liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki ,biorąc pod uwagę dł. cyklu.Jeśli cykle są krótkie to owulacja przypada zazwyczaj pare dni wcześniej,czyli ok.10-12 dnia,a jak trwaja 18 dni to ok.14 dnia.Poza tym na kazdą regułę obliczania tyg.ciaży trzeba brać ok.10 dni poprawki czyli +10lub -10

Gość liczydełko
canberra- moja totalna pomylka -chodzilo oczywiscie o PIERWSZY dzien OSTATNIEJ miesiączki! luluta- to bylo 28 czerwca, a cykle różnie ale między 27 a 29 dni....

Nieprawda od pierwszego!!! Przynajmniej moj gin tak liczy!!! Jesli od ostatniego to dlaczego w tabelkach obliczania terminu podaje sie pierwszy:-)?

Gość liczydełko
tak i wyszło : 10 tydzien, 7-my dzien ciązy. Znaczy rozumiem ze jest to 7-dmy dzien 10tego tygodnia i jutro zaczyna się tydzien 11..????

przeciez ona sie nei pyta w którym jest tyg ... bo to sama wie najlepiej mówi wamprosto ze jest w 9 tyg i 2 dniu ciąży i sie pyta czy na taki wiek ciąży mówi się jzu 10 tydz czy jeszcze 9... czytajcie ze zrozumieniem ja ci powiem tak, ja mówiłam jak byłam np. 9tydzi 2 dzien to ze 9 tydzien ale jak juz byłam w 9tyg i 5 dniu to jzu mówiłam ze prawie 10 tydzien :P więc raczej bym mówiła u ciebei ze 9 tydzien

Najlepiej wez sobie kalendarz i policz tygodniemi! Ale wedlug mnie to 10 tc! Wiem ze wtedy napewno jeszcze do zaplodnienia nie doszlo, bo i jak??? srednio po 2 tyg. ale tak obliczaja lekarze.-)

Gość liczydełko
kinsky !!!! chodziło mi IDEALNIE wlasnie O TO !!!!!!!! DZIEKUJĘ :) z dziewczynami sie dobrze sie zrozumialysmy :)

liczydełko mi wychodzi na tej stronei ze jestes w 9 tygodniu i 6 dniu czyli w prawie 10 tygodniu :) pozdrowienia i zycze udanego rozwiązania:)

Gość liczydełko
dokladnie! juz sprawdzilam sobie-dzięki jeszcze raz i za stronke równize , pozdrawiam!!!