Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość muszka owocówka

czy mam szanse na uniewaznienie małżeństwa?

Polecane posty

Gość muszka owocówka

nie jestem zbytnio zorientowana moze doradzicie mi cos , mam na mysli osoby ktore probowaly lub ktore otrzymaly uniewanzienie zlubu koscielnego. Wyszlam za maz w wieku 21 lat. Bylam jeszcze na studiach a on krotko po slubie wyjechal za granice do pracy. Przyjezdzal tu i nawet kupilismy mieszkanie tzn on zarobił. ale to nie wazne. Potem kontakt byl coraz slabszy, on zadziej przyjezdzal stal sie zazdrosny o byle co i mialam tego dosyc. Poznalam wspanialego czlowieka i...no niestety zrobilam to co nie powinna robic zona:( ale on jest tym dla mnie jestesmy dla siebie stworzeni i niedlugo urodze mu dziecko;) brakuje nam do szczescia tylko slubu koscielnego niestety to chyba nie takie proste. czy mozemy powolc sie na niedojrzalosc emocjonalna ? oboje bylismy w tym samym wieku wiadomo jak to jest z facetami. I gdzie sie z tym udac? Czy sa szanse jakies?

Gość pomocna duszyczka
tak czy tak na uniewzanienie slubu trzeba czekac min kilka lat.Wzielas slub pod przymusem? nie traktowalas slubu powaznie? napisz cos wiecej skonsumowalas tamten zwiazek

Gość utrapienie
do Sądu Biskupiego w Twojej Kurii Diecezjalnej. Idź tam na rozmowe. Gdzie mieszkasz? To powiem dokad iśc.

Gość kllklklklkl
szansa zawsze jest, niestety trochę bedziesz musiała poczekać, bo takie sprawy trwają kilka lat. Ale próbuj. powodzenia

Gość do pana na gorze
WYCHODZIC ZA Mąż mądralo... najpierw patrz na siebie potem doradzaj innym. zalozycielko topiku trzymam kciuki. Facet wyjechal, kontakt mieli sporadyczny to co miala siedziec i czekac az on ja pusci kantem... i az sie zestarzeje. Milosc sie skonczyla, jak ludzie nie sa razem razem, tylko razem osobno to uczucie ucieka... ;( to smutne, ale taka jest prawda

Gość muszka owocówka
zwiazek został skonsumowany ale moj maz był kiepskim kochankiem. Nie było zadnej ciazy i nie byłam zmuszana. On był chorobliwie zazdrosny i nie moglam z nim wytrzymac. POza tym mieszkalismy praktycznie osobno.

Gość muszka owocówka
poza tym wiadomo ze jak facet ma 21 lat to tak na prawde ma 3 lata mniej.

Każdy przypadek rozpatrywany jest indywidualnie i dopóki nie złozysz dokumentów i proces sie nie rozpocznie i nie zakonczy nikt na forum nie da Ci pewności,że zostanie stwierdzona niewaznośc małżeństwa.Życze powodzenia:)

Gość zla wrozka
masz 3% szans na to ze uniewaznia Twoje malzenstwo : 1. nie bylas zmuszona 2. zwiazek zostal skonsumowany 3. maz nie ukrywal przed toba np . bezplodnosci to ze byl kiepskim kochankiem nie stanowi podstawy do uniewaznienia zwiazku malzenskiego , wiec raczej na to nie licz