Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość capricessssssa

glyco a + iwostin + puder mineralny

Polecane posty

Gość capricessssssa

Witam, mam 22 lata, ale ciagle jeszcze dokucza mi tradzik :( ostatnio nieco zlagodnial, chce wiec podczas jesieni i zimy wybielic blizny potradzikowe. Zamierzam stosowac glyco a krem na noc, a rano Iwostin solecrin spf 50 ( a moze spf 25 wystarczy?? ) i nastepnie puder mineralny. Czy to wszystko razem to dobre polaczenie?? i czy stosujac glyco moge od czasu do czasu ( na wielkie okazje :)) pomalowac sie normalnie- to znaczy podklad i puder? pozdrawiam :*

Gość capricessssssa
up :)

Gość capricesssssa
puder mineralny jest tworzony z sproszkowanych mineralow, a wiec nie zamiera w ogole chemi, nie powoduje powstawania zaskornikow, jest bezpieczny dla skory alergicznej, doskonale matuje, chroni przed promieniowanie slonecznym: to tak w skrocie- przede wszystkim jest calkowicie naturalny (ale np. puder mineralny L'Oreala zawiera talk choc oczywiscie nie powinien) inne firmy produkujace pudry mineralne to np. Rhea, Isadora, koszt to okolo 50zl za 2,5 g.

słaby pomysł moim zdaniem. Juz tłumacze dlaczego - podkład mineralny jest dość specyficzny i dość spacyficznie się go nakłada - czyli wcierając w skórę pędzlem - tym sposobem zatrzesz sobie cały filtr z twarzy,a przy kwasach filtr jest kluczową sprawą niestety...

teraz dopiero o tym pomyslałam - możesz podkład mineralny mieszać z kremem i wtedy nakładać delikatnie na filtr. Nie wiem czy iwostin nie pogryzie sie z minerałami bo nie znam składu iwostinu, ale na pewno nie pogryzie się z Avenkami! Takim sposobem możesz używać i glyco i flitru i minerałów. pozdrawiam:)

Gość capricesssssa
dzieki Chomik za odpowiedz :) troche wydaje mi sie ze mineraly nie powinny sie pogryzc z Iwostinem, przeciez nie maja w sobie w ogole chemi, kurcze naprawde jestem w kropce- musze zplycic moje blizny i musze sie malowac, zeby do ludzi wyjsc...

Sluchaj ale to nie chodzi o chemię w składzie mienrałów. Wiem, że niektóre filtry gryzą się chyba z miką i czym jeszcze. To destabilizuje parasol w filtrach. Nie jestem za bardzo w temacie bo używam Avene i Avenki sie nie gryzą z niczym - ale wątek \"gryzienia\' jest dokładnie opisany na forum wizaz.pl - poczytaj bo może być klops z takim połączeniem. pozdr.

Gość capricessssa
poczytałam wizaz i rzeczywiscie filtr zazwyczaj gryzie sie z mineralami, wiec dupa z mojego pomyslu :( a szkoda wydawal mi sie rewelacyjny, ech ;/ no nic pomysle nad czyms innym dzieki Chomik za wszystkie rady :)