Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Robaczek238

tarczyca

Polecane posty

Go艣膰 Robaczek238

ja od marca lecze sie na niedoczynnosc tarczycy, i ostatnio dowiedzialam sie od znajomej ze tarczyca wp艂ywa na p艂od , nie jestem w ciazy ale w przysz艂osc chcem za艂ozyc rodzine , prosze mi napisac czy to prawda

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do autorki..
jezeli zaplanujesz ci膮ze ,to musisz by膰 pod sta艂膮 opiek膮 endokrynologa,czesto robic badania krwi i miec dobrze dobrane dawki leku.Ja juz dzieci nie planuje ,ale moj endokrynolog prawie przy kazdej wizycie pyta,czy nie jestem w ciazy.Podobno przy nieleczonej niedoczynnosci rodzi sie chore dziecko z tzw.mato艂ectwem.S艂ysza艂am tez o kobietach, ktore przy niedoczynnosci maj膮 problem z zajsciem w ci膮ze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Robaczek238
dziekuje za odpowiedz , a moj lekarz wlasnie ani razu mnie sie nie zapytal czy nie planuje ciazy, tylko mi powiedzial ze jak bym byla w ciazy to bym miala wieksza dawke leku, to chyba musze zmienic lekarza , dziekuje jeszcze raz i pozdrawiam . do autorki..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 witaj robaczku
Mam lat 30, od 7 kl szko艂y podstawowej mam porobem z tarczyc膮 (mam j膮 powiekszon膮) M贸j endokrynolog powiedzia艂,偶e b臋d臋 podczas ci膮zy musia艂a brac wieksz膮 ilo艣c tabletek, dla siebie i mojego Dzidziusia. od stycznia bed臋 sie stara艂a o dzidzi臋:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Robaczek238
dziekuje za odpisanie, a nie boji siie pani ze moze urodzic sie chora dzidzia/?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 poland
niedoczynno艣膰 tarczycy u matki mo偶e doprowadzi膰 do kretynizmu u dziecka, czyli do niedorozwoju umys艂owego :o

Udost臋pnij ten post

NIE denerwuj sie niepotrzebnie,wady p艂odu zdazaj膮 sie jezeli ciezarna sie nie leczy.Jezeli ciaza jest dobrze prowadzona TO WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no no no no no no no
Ja r贸wnie偶 mam niedoczynno艣膰. Jaki艣 czas temu zapyta艂am mojego endokrynologa jak wygl膮da艂aby ci膮偶a w moim przypadku. Powiedzia艂 mi, 偶e je偶eli si臋 lecz臋, robi臋 badania krwi, kt贸re s膮 prawid艂owe to nie ma si臋 czym martwi膰. Aaaaaaaa, no i doda艂, z dwojga z艂ego w przypadku ci膮偶y lepsza niedoczynno艣膰 ni偶 nadczynno艣膰, oczywi艣cie obie leczone :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 witaj robaczku
nie Robaczku, nie boj臋 si臋 :) Mam 艣wietnego endokrynologa:) Ufam Mu :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Robaczek238
hmmm, to chyba ja musze zmienic endokrynologa :), dziekuje wszystki za opinie , pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bvbv
a ja mam lekka niedoczynnosc tarczycy+ wszystkie objawy, nie ma u mnie dobrych lekarzy, nie leczylam sie, urodzilam zdrowiutkiego synka, dzis ma juz prawie 3 latka i jest az za bardzo rozwiniety umyslowo jak na swoj wiek i rowniez fizycznie rozwija sie dobrze:) ale prosze nie brac przykladu ze mnie bo u innych moze byc niewesolo...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aneczka 123
Witam. mam pytanie i chcialabym uzyskac odpowiedz; Mam naiedoczynnosc tarczycy, lecze sie od 6 miesiecy, wyniki krwi mam juz prawidlowe ale caly czas biore najnizsza dawke hormonow poniewaz jeszcze nie wszystko jest uregulowane ( miesiaczk nieregularna , zaparcia). Czy moge brac tabletki odchudzajaca z moja choroba? nigdzie nie moge tego wyczytac ani od nikogo sie dowiedziec czy jest to mozliwe. chcia艂abym schudnac pare kilo, chodze na silownie ale waga ani drgnie :(

Udost臋pnij ten post

Aneczka - znam to doskonale te偶 cierpi臋 nie niedoczynno艣膰 - co do tabletek nie bior臋 jako艣 im nie ufam... poczytaj na ulotkach z tabletek tam powinno pisa膰, kto nie mo偶e ich przyjmowa膰. Jako艣 ja wierz臋 w diet臋 i 膰wiczenia - chocia偶 wiem 偶e przy niedoczynno艣ci chodz膮c na aerobik przez kilka miesi臋cy i nie jedz膮c kolacji ani wielu slodyczy przyty艂am chyba z 6 kg. Sama nie wiem. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post