Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedrona w kropki zielone

Jak się czujecie po BROMERGONIE ???

Polecane posty

zaczelam wczoraj kuracje bromergonem. Od 1/2 tabletki. i odechcialo mi sie kontynuacji-wymiotowalam przez pół nocy :((( wiem ze to typowe dla tych lekow, chcialalbym zapytac czy wiele z was ma takie objawy i jak dlugo trwalo zanim te objawy ustąpiły?

Gość Biorę Bromergon
i nigdy po nim nie wymiotowałam, na początku tylko bolała mnie głowa, ale to jeden dzień, tak to jest ok. Ja biorę tylko poł tabletki dziennie. jedynym skutkiem ubocznym jaki odczuwam jest niesmak w buzi ale to podobno normalne, chyba jest nawet o tym w ulotce o ile się nie mylę. Organizm się przyzwyczai i powinno być ok. Na początku byłam też dość senna ale przeszło po jakimś tygodniu :)

Gość biedronka w zielone kropki
zaraz muszę wziąć kolejną tabletkę i strasznie się boję że znów pól nocy spędzę nad miską :(( mdli mnie cały dizeń a łeb też mnie bolał :((

Gość Biorę Bromergon
może nie bedzie tak źle, to są hormony więc jakośtam oddziałują na organizm. Dziewczyny wymiotują po tabltekach, Ty po bromku :( Myślę jednak że wszystko się unormuje i bedzie w porządku!!!

Gość Vilemo 28
Miałam też skutki uboczne po Bromergonie i Bromocornie zaparcia teraz biorę Dostinex i czuję sie swietnie po drugie bierze go się 1/2 tab. w tygodniu lub 1/4 tab. nie niszczy tak wątroby ale za zdrowie sie płaci nie 5 zł czy 20 zł ale Dostinex 8 tab. kosztuje ponad 300 zł

Gość Biorę Bromergon
czy ten Dostinex jes homeopatyczny? Bo moja lekarka mówiła, że w razie jakiś mega skutków ubocznych można zastapić jakimś homeopatycznym, z tym że on jest droższy. Nie powiedziała mi nazwy tego leku.

lerki homeopatyczne to fikcja, mój chłopak studiuje farmacje i zaśmiewamy sie do łez kiedy uczyli go ze woda ma pamięć :D ale to tak na marginesie w końcu nie wzielam wczoraj tej tabletki, miałam niskie cisnienie a dzis miałam dostać meisiaczke (a przy ostatniej tak mi spadlo ze jiemal zemdlalam:/) dziś tez skonsultuje sie z moja ginekolozka dzieki za wypowiedzi, piszcie wiecej, jesli jednak bede musiala je brac to chce wuedziec w jak długą cierpliwość muszę się uzbroić

Gość moja narzeczona tez
bierze Bromergon, strasznie na początku bolała ją głowa, dwa-trzy razy wymiotowała (miała jedną sytuację podbramkową-prawie zemdlała mi na rękach) ale teraz (po 1,5 miesiacu) ma juz niekiedy bóle głowy (nie sa juz tak okropne).

Gość Docie_kaczka
ktoś kogo znam żyga jak kot po tym leku

biorę bromergon juz od kilku lat i pewnie jeszcze pobiorę - na początku kuracji faktycznie czułam sie jak zbity pies, ale to przeszło, spróbuj zacząć od 1/4 tabletki na noc, przez kilka dni, potem zwiększ dawkę do połowy tabletki na dobę, co kilka dni zwiększaj dawkę aż do takiej, którą docelowo masz brać, jeśli to nie pomoże poproś lekarza o zmiane leku, wiem że jest coś, co sie bierze zamiast bromergonu i co nie wywołuje takich skutków ubocznych, aczkolwiek kosztuje więcej niż bromergon ja sie teraz czuje dobrze, musiałam sie tylko nauczyć, żeby z pozycji leżącej czy z kucania nie zrywać sie gwałtownie do góry :D

no ja wlasnie zaczelam od od 1/2 a w zasadzie od 1/4 bo mi sie pokruszyla i stwietrdzilam ze na poczatek tyle wystarczy i dawno tak nei wymiotowalam:/

może jesteś w tej grupie osób, którym najzwyczajniej bromergon nie służy, nie wiem od czego to zależy, że jeden może brać a ktos inny juz nie, bo nie daje rady fizycznie wytrzymac skutków ubocznych weź dziś znów ćwiartkę tabletki, jeśli zacznie się powtórka z rozrywki - lekarz powinien zmienić Ci leczenie na mniej uciążliwe dziwne to wszystko, bo ja na przykład bardzo źle czuję się po parlodelu - a przecież to jest dokładnie ta sama substancja czynna - i tu i tu jest bromokryptyna, więc nie wiem czemu parlodel nie bardzo, za to bromergon owszem ;)

w ogole mialam sie dzis skontaltowac z lekarzem a jego nei ma bedzie po niedzieli :/ sprobuje od nowa, moize wezme sobie lokomotiv:)

:) może spróbuj z takim wspomagaczem, jednak poczytaj ulotkę czy nie ma jakichs przeciwskazań w połączeniu obu leków

nie ma nie ma ostatecznie lokomotiv to tylko sproszkowany imbir:)