Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolita762

Czy warto iść do kosmetyczki na manicure?

Polecane posty

Gość lolita762

Dotąd zawsze sama piłowałam i polerowałam paznokcie,wycinałam skórki itp,ale nie jestem zadowolona z ich wyglądu i zastanawiam się nad wizytą u kosmetyczki.Ale czy w ogóle warto iść?Czy ona zrobi coś,po czym moje paznokcie będą wyglądały lepiej?Bo przecież piłuje chyba każdy tak samo....Czy Wy widziałyście dużą różnicę na swoich pazurkach po oddaniu się w ręce kosmetyczki?

Gość JOwita34750
Ja też przez długi czas robiłam manicure sama ale moje paznokcie po tym własnym manicurze wyglądały zazwyczaj jak po wojnie i w końcu zaczęłam chodzić do manicurzystki w salonie Sephory przy Nowym Świecie w Warszawie i jestem bardzo zadowolona. Moje paznokcie wyglądają o niebo lepiej, ich stan się bardzo poprawił. Ale nie wszystkie kosmetyczki potrafią zrobić ładny manicure, więc trzeba dobrze poszukać żeby trafić na ten odpowiedni salon. Np. byłam w KOK-LOK przy Bora Komorowskiego i bardzo źle i głęboko wycieła mi skórki, a nawet je pozadzierała więc tam nie polecam. Ale warto znaleźć swoją dobrą kosmetyczkę i robić u niej manicure tam jak ja znalazłam przy Nowym Świecie. A co do piłowania paznokci to kosmetyczki robią to specjalnymi metodami i jest to wbrew pozorom zupełnie inne piłowanie niż to samodzielne piłowanie "w ciemno". Jedyne co jest wadą to ceny bo wahają się od 30 do nawet 50 zł za manicure a trzeba go powtarzać średnio co 10 dni ale jeśli kogoś na to stać to bardzo polecam.

Gość gość
Również manicure wykonywałam sama w domu ale nie zawsze wychodziło mi to perfekcyjnie i już od dawna nie chce mi się tego robić. Może z lenistwa wolę pójść do manicurzystki - osoby sprawdzonej. Oddaję się w jej ręce i mam chwilę dla siebie a przy okazji wykonuje również zabiegi na twarz i ciało i polecam Klinikę Urody & SPA Team Beauty w Warszawie :)

ja odkąd nabrałam się jakiegoś zakażenia u kosmetyczki, nie chodzę do nikogo. wole sama zrobic manicure w domu i wiedziec ze robie to chociaz higienicznie...

ja czasem chodze, bo jak biore sie za wycinanie skorek to doslownie krew sie leje, jest tragedia... idz i zobacz sobie, porownaj i bedziesz wiedziala. moze nie bedzie duzej roznicy w wygladzie paznokci wiec po co tracic kase? u mnie ronznica jest ogromna :)

Gość gość
Najlepiej chodzic na manicure do salonu, w ktorym robią sterylizacje narzędzi w autoklawie.

Gość gość
ja ostatnio kupiłam sobie kilka lepszych lakierów i odżywkę cc magic nails wzmacniającą ponieważ jak narazie muszę troszę zaoszczędzić pieniążków. Ogólnie chodzę do kosmetyczki jednak jest to kosztowne.

Gość gość
Zwykle jest tak, ze osoby uzywajace okreslenia "pieniazki" zamiast pieniądze nigdy ich nie mają :)

kwestia tego, ze ludzie krepuja sie mówic otwarcie o pieniadzach, a to czy maja czy nie to nie jest ten temat, jesli chodzi o skorki to jak mialam takie super suche podczas kuracji izotekiem to wcieralam w nie olejek arganowy, taki 3w1 bielendy, teraz wcieram raz moze dwa w tyg i nawet jak wycinam skorki to nic sie nie dzieje

Gość gość
Spamiranda, przestań spamować tą góóówniędą!

Gość Agłaja3
Ja mówiąc szczerze nigdy zbyt dobrze nie radziłam sobie z pielęgnacją paznokci. Teoretycznie obcinałam, wycinałam skórki itp. ale zawsze miałam duży problem z nadaniem im ładnego kształtu, czy idealnym pomalowaniem drugiej ręki. Dlatego bardzo lubię wizyty u kosmetyczki, która robi to za mnie :) Moim osobistym odkryciem jest Samui Spa w Novotelu, w Warszawie. Pracuje tam przemiła pani Natalia, która jak nikt inny dba o moje dłonie, a od niedawna także o stopy. Ceny jak na Warszawę są dość niskie, więc niespecjalnie nadwyręża to mój budżet. Mogę z czystym sumieniem polecić to miejsce :)

Gość Jowitaa
Kosmetyczka ma dużo lepsze środki i większe umiejętności. Od jakiegoś czasu regularnie chodzę sobie na zrobienie pazurków i teraz już nawet nie pamiętam jak to było męczyć się z suchymi skórkami wokół paznokcia albo zniszczoną płytką. Osobom z Warszawy szczególnie polecam DriMed Beauty. Panie są przemiłe i widać, że się znają. Poza tym w cenie pazurków hybrydowych jest jeszcze masaż :)

Gość gość
Ja zawsze wybieram kosmetyczkę, chodzę do http://beautyboxnails.pl i zawsze jestem mega zadowolona z pracy którą wykonuja :)

Gość gość
Zrób sobie kilka szkoleń zawodowych z tego zakresu i dasz sobie na spokojnie radę. To nie jest tak, że nagle z niczego osiągniesz jakiś tam wielki poziom, ale jeśli będziesz się uczyła, to nigdy więcej z usług kosmetyczki nie skorzystasz.

Gość gość
i to jest dobry pomysł:) ja zrobiłam kurs w http://okz.wloclawek.pl/ w tamtym roku. Właściwie zrobiłam ten kurs dla siebie bo od zawsze interesowałam się makijażem i manicure i chciałam trochę podszkolić się w tym zakresie. Nieskromnie mówiąc całkiem nieźle mi to wychodzi i teraz w weekendy jeżdżę do klientek i robię manicure u nich w domu. Zajmuję się też makijażem ślubnym. Taki kurs to naprawdę dobrze wydane pieniądze.

Gość gość
no tak tylko nie zawsze ma się zdolności w tym kierunku, niektórzy mają po prostu dwie lewe ręce do tego typu rzeczy. Niestety ja się do tych osób zliczam, dlatego wole pójść do profesjonalnego salonu na manicure. Mam już taki sprawdzony u nas we Wrocławiu. Polecam http://maniq.pl/ jeśli ktoś jest z Wrocławia, bardzo ładnie i solidnie wykonują manicure i pedicure, również ten leczniczy.

Gość gość
Nie do końca jest tak, że każdy piłuje tak samo ;) Jeśli kosmetyczka ma wyczucie i doświadczenie to zrobi to lepiej niż "zwykły" obywatel ;) Dodatkowo też zawsze może coś doradzić. Ja sama miałam zawsze problem z paznokciami, to jest moja urodowa pięta Achillesowa, nigdy nie potrafiłam ich sobie ładnie zrobić. Na szczęśćie trafiłam na manicure do http://www.salon-hana.pl/ i teraz już tylko tam chodzę i łapki mam zadbane ;) Jeśli ktoś ma po drodze Piaseczno to polecam

Gość gość
Ja robię u kosmetyczki zwykły manicure bez malowania. W domu nakładam odżywki. Najgorsze są hybrydy tylko na wyjątkowe okazje. Aceton strasznie niszczy paznokcie

Ja robie sama, kiedys robilam hybryde, ale potem moje paznokcie byly w tak kiepskim stanie, ze ich regeneracja to byla niezla walka. Teraz uzywam lakierozelow, najbardziej lubie zestaw prodigy duo gel z GR, lakiery maja mega dobra pigmentacje, jedna wartwa czasami wystarczy, konsystencja nie zalewa skorek, a lakier wytrwa spokojnie nawet do 7 dni bez odpryskow.

Gość gość
Jasne że warto, ja ostatnio byłam w http://dolcevitasalon.pl w Gdyni i jestem mega zadowolona że zdecydowałam się tam pójść

Gość gość
Bardzo dobra manicurzystka jest w gabinecie mobilnym CarLady. Znam ten gabinet z Sosnowca. Regulacja brwi i manicure hybrydowy to moje główne zlecenia, mniej więcej w przestrzeni 2 – 3 tygodni. Hybrydy trwałe, starannie wykończone. Kilka razy brałam zdobione hybrydy i wyszły doskonale. Do zwykłego gabinetu przy cenniku pani Karoliny się nie opłaca chodzić. Jakość porównywalna, momentami znacznie lepsza. Wie, co robi, a to moim zdaniem najważniejsze.

Gość gość
Ja sama robię sobie manicure. Na co dzień używam lakierów hybrydowych firmy Makear, bardzo je lubię, łatwo się kładą i dobrze kryją, do tego nie odpryskują a trzymają po kilka tygodni :)

Gość gość
pewnie ze warto isc do kosmetyczki. Sama nigdy nie zrobisz sobie tak dobrze i ladnie, jak profesjonalista,a warto tez dbac o zdrowie paznokcia. W http://www.esthe.pl/ maja wlasnie specjalsitow:)

Gość gość
Wg mnie ... NIE WARTO. Tzn można iść dla poprawy humoru ale wolę sobie zrobić paznokcie w domowych pieleszach :) Kupiłam sobie zestaw do japońskiego manicure https://wieczniemloda.com/produkt/manicure-japonski-zestaw-iii i siedzę sobie i dłubię tak 1 raz w tygodniu. Pełen relaks. Mąż gra w czołgi na kompie nie marudzi a ja się zamykam w pokoju i robię sobie SPA :)) polecam każdej zapracowanej kobitce!