Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolita762

Czy warto iść do kosmetyczki na manicure?

Polecane posty

Gość gość
Hybrydę możesz zrobić sobie sama. Ja zwykle używam lakierów z Makear bo są łatwe w nakładaniu i długo trzymają ;)

Gość gość
Niestety tez zaraziłam sie bakteria i od tego czasu nie chodzę.

Gość gość
Jak dla mnie warto :) Jeśli jesteście mistrzyniami manicure to szczerze zazdroszczę, bo ja sama nic z paznokciami zrobić nie potrafię i salon kosmetyczny jest moim wybawieniem. Z kolei moja mama potrafi sobie ładnie zrobić paznokcie ale mówi, że po co, skoro kosmetyczka to zrobi z większą wprawą, dokładniej,szybciej, można się zrelaksować. Ja korzystam z usług www.salon-hana.pl w Piasecznie i mogę wszystkim polecić.

Gość gość
Też uwazam, ze warto isc do kosmetyczki na manicure. Zarówno na tradycyjny, jak i hybrydowy. Taki profesjonalny wyglada zawsze ladniej. Ja np chodze do http://www.esthe.pl/ - i jestem zawsze zadowolona:)

Gość gość
Nigdy sama sobie nie robię paznokci :D Strata czasu i nie wyglądałyby tak dobrze

Gość gość
Ja samemu kiedyś robiłam, ale teraz zaczęłam chodzić do http://beautyboxsalon.pl i tam robią mi profesjonalny manicure, już sama nigdy nie zrobię, strata czasu :)

Jak mamy sprzęt to zawsze możemy sami sobie pomalować, lecz jak wiemy nie zawsze wyjdzie tak jak dla kosmetyczki, ja jednak ostatnio spróbowałam sama i nawet ładne mi wyszły, ale to dlatego, że zanim rozpoczęłam malowanie czytałam jak dokładnie je zrobić na http://www.nailsworld.pl/manicure-do-a-do-z/

Gość lola

A ja chodze do Estety Day Spa w Piasecznie koło Warszawy i mam piękne pazurki 🙂 polecam 

Moim zdaniem warto. Paznokcie wyglądają o wiele lepiej. Ja najczęściej mam robiony manicure klasyczny w www.esthe.pl. Próbowałam kiedyś nauczyć się sama ale efekt nie był nawet zbliżony.

Oczywiście, że warto. Jako kosmetyczka często widuje zniszczoną czy uszkodzoną płytkę pań które na własną rękę eksperymentują z hybrydami. Poprawnie zrobiony manicure hybrydowy nie niszczy paznokci. Ja pracuje na dobrych produktach, używam hybryd Lart i zarówno ja jak i moje klientki jesteśmy zadowolone. 

Gość Utiria

Ja przestałam chodzić i teraz żałuję bardzo. Sama podeszłam do tego nieumiejętnie i zniszczyłam płytkę. Zresztą nie potrafiłam sama sobie tak ładnie zrobić. NIby nie wyglądały źle te paznokcie, ale jak się przyjrzało.... Teraz chodzę do gabinetu Estela w Gdańsku. Zawsze oprócz paznokci się trochę pogada i poprawi sobie humor ;) Miła atmosfera, a efekty zawsze zadowalające. I paznokcie nawet po zdjęciu grube i długo trzymają. Na stronie można popatrzeć jakie rodzaje manicuru mają http://salon-estela.pl . Sama już kilku próbowałam, każdy super.

Gość gość

Oczywiście że warto wybrać się do kogoś kto ma w tym doświadczenie. Ja sama chodzę na manicure do salonu urody www.maniq.pl we Wrocławiu. Osoby tam pracujące mają doświadczenie w pielęgnacji paznokci.

Gość agatad

Ja używam lakierów od Semilac. Kupuję online na stronie Pauliny Pastuszak www.paulinapastuszak.pl To mistrzyni świata jeśli chodzi o stylizację paznokci, prowadzi szkolenia na całym świecie, zobaczcie sobie na jej stronie jakie ma fantastyczne pomysły. Sama planuję iść do niej na szkolenie bo manicure i pedicure to moja pasja.