Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak oduczyc

jak oduczyc psa niszczenia rzeczy...

Polecane posty

Gość jak oduczyc

...gdy zostaje sam w domu... za kazdym razem.. albo pogryzione zaluzje, albo pobita doniczka, ale pogryzione dywany.. co robic

zostawiaj mu jakąś swoją rzecz, starą bluzkę lub coś podobnego. pies tęskni i pewnie czuje się samotny, nudzi mu się więc szaleje :D a przyzwyczajałaś go do zostawania w domu stopniowo?

Trzeba posprzątać cenne rzeczy i zostawić mu zabawki. Poza tym nie musi latać po calym domu. Można zostawić mu tylko otwarty przedpokój i np kuchnie.

Przede wszystkim - wymęczyć psa przed zostawieniem go samego w domu. Wyjśc z nim na spacer, wybiegac, pobawić się, tak żeby jak wróci do domu poszedł spać ze zmęczenia. naprawdę polecam ten sposób nawet jesli to znaczy że będziesz musiła wstać o godzinę wczesniej do pracy czy do szkoły. Poza tym wydzielić psu zabawki - podzielić je na te, które ma na codzień i bez ograniczeń i na te - najukochańsze, które dostaje jak wychodzicie z domu - i byc konekwentnym - zabawki na czas spędzany samotnie są dawne TYLKO w takim przypadku. Po trzecie - kupić jakieś gryzaki - np świńskie uszka, kostki do gryzienia, żwacze - co tam pies lubi i przed wyjściem dać - zajmie go to na trochę, jeśli będzie miał siłę po spacerze. Plus rady z powyższych postów i powinno być git :) U nas te sposoby sprawdzają się w 100% - jeszcze mi suka nic nie zeżarła w domu :)

Gość gość
A co powiecie na to, ze nasza suczka nie gryzła przez 2 miesiące a teraz zaczeła za każdym razem jak jest w domu? Gryzaków nie rusza, ani zabawek jedynie listwy, kapcie i inne

Gość gość
Ma około 1 roku - dokładnie nie wiemy, ktoś ją porzucił i przywiązał do drzewa. Piesek chowa się bardzo dobrze, jest wesoła i kochana, ale te jej gryzienie bardzo nas martwi. Tym bardziej że wcześniej tego nie robiła. Jedyna zmiana to taka, że zamiast 6 h, zaczełam pracować 8h i przez pierwszy tydzień mieszkanie było nienaruszone. Dopiero w 2 tyg (jak juz 2 tydzień pracowałam 8 h) zaczeła gryźć. Teraz gryzie nawet jak na pół godz wychodzę. Myślę, że to nie ma wpływu