Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nibys

komp -problem

Polecane posty

witam. więc mam taki problem mój komputer wyłączą się bez przyczyny i czasem wybija korki:P lol mam dwie opcje albo nie działa jeden wiatraczek zasilania albo przegrzewa się chipset w płycie głównej bo radiator czasami jest bardzo gorący. jak myślicie co jest bardziej prawdopodobne? a dodam że moje cudo:P:P czasem działa i nic mu nie jest nawet przy użyciu w pełni sprzętu działa wyśmienicie. dlatego tu upada teorii nr. 1 może jakieś inne propozycje?

Gość elektronik.
Jak "wybija korki" to przyczyna leży w samym zasialczu.Spróbuj pożyczyć od kogoś zasilacz na np. jeden dzień(jak masz taka możliwość) i wtedy zobacz.

Gość kaj1
Ja też stawiam na zasilacz.

nom właśnie sama obstawiałam zasilacz ale dziwi mnie to że chodzi miesiąc ok a później wariuje i znowu miesiąc spokoju;/ dlatego nie zbyt mogę to sprawdzić zmieniając zasilacz bo może znowu mieć ten dobry okres:P:P i martwi mnie ten gorący radiator;/ bez obudowy po 5 minutach parzy palce;/ w domu mam 2 300 ale przez gf potrzebuje co najmniej 400;/ wiec lipa;/

a z tym wybijanie korków nie jestem pewna... bo zdarza się rzadko i nigdy nie chodził sam komp;/

Gość elektronik.
Jak nie "utrzymasz palców" na radiatorze to jest więcej niż ok.50st.C i jeżeli nic z tego "chipsetu" nie śmierdzi to jest OK.Ja nadal obstawiam zasilacz.Zeby wywaliło "korki",to musi popłynąć prąd większy niż 10A(zakładam,że takie są standardowe) i takie zwarcie może robić tylko zasilacz(ewentualnie sprawdź kabel zasilający-poruszaj nim i zobacz czy nic się nie dzieje)

Gość elektronik.
acha.To zmienia postać rzeczy.Jeżeli komputer wyłacza się bez przyczyny(albo resetuje się),to:albo płyta gł,zasilacz,procesor,pamięć. PS.nie instalowałaś jakiegoś nowego urządzenia w komputerze?

Gość zdecydowanie zasilacz

więc tak teraz komp chodzi prawie na czysto ma tylko dysk gf i procek. odpięłam mu wszystko włącznie z diodami (apropo w jednym kablu o diody było przebicie ale tam jest niskie napięcie) opisze ci może dokładnie sytuacyje komp działa super oglądam filmy puszczam sobie render i nic go nie rusza wyłączam go i dostaje świra po prostu się wyłącza. przy botowaniu po minucie 10 po godzinie nie ma reguły;/ nie siedzę w elektronice więc nie wiem za bardzo czego się łapać.

Gość elektronik.
hmmmm....ciężko powiedzieć,ale ja bym zaczął od zasilacza(jak nie zasilacz to płyta albo procesor),bo jeśli chodzi o uszkodzenie,to każdy z w/w podzespołów ma podobne objawy

procka no bo przy renderze ma zużycie 100% przez 30 minut i nic więc nie zbyt mi to pasowało by do sprawy;/ poza tym temp. teraz jest 26 stopni i mniej więcej na tym poziomie się ustala:) hmmm zasilacz nie mam najcudowniejszego bo modecom ale tez bez sensu zmieniać płytę mam dziada bo gigabajta:P i od samego początku narzekam na nią;/ a w tej chwili mam tyle kas że albo kupie płytę albo zasilacz grrrr;/;/ dlatego pytam bo nie chce kolejnego zasilacza do kolekcji:P:P: dobra zarobie mu testa wytrzymałości:P:P

Gość to moze jeszcze
byc tez pamiec albo i dysk nawet ;)

a w czym renderujesz?? tak z ciekawości:D

dobra puściłam mu 15 minutowego testa :P:P:P może czegoś się dowiem:) 6.6- w makisiu:P:P (3ds max) ale dopiero się uczę:P wiesz kieliszki gluty domki i inne głupoty:P obstawiam płyte3 i zasilacz bo po prostu odcina mu prąd bez komunikatu o błędzie zwiechy czy czegokolwiek jakby kabel wyciągnąć;/ dlatego pamięć odrzucam bo mi na to nie wygląda zresztą ona jest zbyt wrażliwa procek ze względu na brak zależności między użyciem gf wywalił by błąd więc zostaje płyta i i zasilacz bardziej mi podchodzi zasilacz ale dlaczego tak różnie nie widzę w tym żadnej konsekwencji;/

oo no to git:P jak coś to polecam się na przyszłość plug in V RAY jest bardzo fajny

eh i jedyne co wyskoczyło to na koniec no errors;/ grrrr jedynie błąd braku directxa:P:P nic juto kupie chyba zasilacz;/ i teraz pytanie bo już sprzętem o 2 lat się nie interesuje:P myślę o Chieftec 450 co myślicie ten czy inny>?

ja mam chifteca jedyne 360 i jakoś radzi sobie z 2 jądrami i radeonem 1950 pro:P

wiem używam v-ray:P:P:P w sumie uczę się maxa od pół roku tylko ostatnio mi się nie chce nic robić:P:P

Gość i tam
mentalek nie jest zly :p

no nie jest:P jakoś brazila nie chciało mi się zgłębiać:classic_cool:

Gość i tam
brazil byl najlepszy kilka lat wstecz, ale teraz o wiele latwiej osiagnac przyzwoity efekt w mentalu albo vrayu, wg mnie przynajmniej

Gość i tam
niekoniecznie sam kiedys mialem walnieta kosc, i dopiero test ktoryms z tamtych programow, juz nie pamietam ktorym, wykazal bledy najlepiej potestowac roznymi

mój brat ma Chieftec 360 :P:P i tez nigdy żadnych problemów. ja tez chciałam Chieftec ale jak zwykle dałam się przegadać kolesiom w sklepie płyta tez miała być msi ;/;/ ale msi nie mieli trzeba było czekać a zasilacz po co ma pani brać skoro z obudowa modecomu może pani mieć bardzo dobry zasilacz.... grrrrrrrrr właśnie widzę jak bardzo dobry 2,5 roku ;/;/ a jakoś nigdy nie lubiłam ati :P:P:P i kochałam gf:):):) tak samo jak wolałam amd od intela:):) choć core 2 duo bym chciała:):):) wiem wiem znam te strony:):) kieliszki stąd uczyłam się robić - materiał szkła:):) oczywiście na własnym modelu:P:P:P później miałam manie robienia szklanych rzeczy waz kwiatków wszystko było szklane:P:P zaczęłam od razu się uczyć z v-ray więc mentala prawie nie używałam. hmmm ja coś fajnego;/;/ raczej nie wiesz głównie głupoty z tutków:P jedno mam fajne ale nie pokazuje prawie nic w maxie robiłam na praktykach projekt kalendarza:)

zawsze mozna ściągnąć everest i monitorowac temp na procku zobaczyć w ustawienia biosu przy ilu cesjuszach odcina zapłon.. i będzie wiadomo czy się poci czy nie.....ewentualnie sterowniki do któregoś urzadzenia, a nawet firewall...ja od 3 dni mam wyskakujący niebieski ekran...wina Agnitum outpost:P

też miałem fazę na szkło i cudowanie z fresnellami itd itp:D i jeszcze chrom:classic_cool: duuuuuuzo chromu:P a możesz się pochwalić:classic_cool:

co do gf uważac nalezy na te wszystkie modele gt iid. sa podkecone fabrycznie i już nic z nich nie można wyciągnąć:D swojego starego prawie stopiłem:D