Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lenk

jak mu wytłumaczyć że jeszcze nie chce rozpocząć współżycia??

Polecane posty

hej. jestem z chłopakiem w związku ponad rok, on chce rozpocząć współżycie... ja nie jestem jeszcze na to gotowa... przedemna teraz jest ważny rok od którego zależeć bedzie moja przyszłość i boje się \"wpadki\". może dlatego nie chce współżyć...wiem że jest mnóstwo srodków anty, ale jakoś nie ufam im w 100%. jak wiec mam mu wytłumaczyć, żeby zrozumiał, bo jak mu odmawiam to rzuca focha i mówi że mnie Kocha i nie może się doczekać itd.

Gość magii
Lenk jak tak mówi, że kocha to niech poczeka nie rób nic na siłę

a niech się foczy i obraża, sama focha zarzuć jak on taki. nie jesteś gotowa i koniec kropka. niech czeka ten 1 raz zapamiętasz na całe życie. nic na siłę, nie rozumiem Twojego chłopaka, zastanów się czy jemu zależy na Tobie czy na Twoim ciele. jak kocha to poczeka , a jak nie to -----tego kwaiatu pół światu.

To zalezy ile bedzie musial jeszcze czekac. Ponad rok w zwiazku bez seksu to troche duzo. Zwlaszcza dla faceta, oni jak wiadomo maja wiekszy poped. Czy strach przed ciaza jest jedynym powodem dla ktorego nie chcesz jeszcze zaczynac?

Gość zuuuauauau
a ja spotykam sie od 3 tyg.z facetem...jemu zalezy by sie ze mna przespac..a ja nie jestem gotoiwa i nie chce tak szybko,a on nalega..boje sie ze zalezy mu tylko na jednym

mam skończone 19 lat a chlopak skończone 21. chodzimy 1,5 roku. przez rok on byl w wojsku ale widywalismy sie dosyć czesto. co dwa tygodnie przeważnie.

szlachcianka------> tak, wlasnie strach przed ciaza jest tym jedynym powodem.... wiesz boje się tez że jak się kiedyś rozejdziemy to wiesz...bede porzucona dziewczyna bez faceta i cnoty. mamy mnostwo wspolnych planow na przyszlosc ale same wiecie ze roznie to w zyciu bywa....

szlachcianka dziekuje Ci za rade Kocham go i zależy mi na nim, i nie chce go stracić ale nie che też zrobić tego wbrew sobie i swoim zasadom. wiesz jaki teraz jest świat...wszyscy \"to\" robią od młodych lat i skoro zyjemy w takim swiecie to Moj chlopak tez widocznie tego potrzebuje. moze chce byc na topie heheh

lenk - podoba mi sie twoje podejscie do dziewictwa. Dobrze, ze jeszcze takie dziewczyny istnieja. No i faktycznie srodki antykoncepcyjne nie daja jednak tych 100% a w tak mlodym wieku nie warto ryzykowac niechciana ciaze. Zrozumiale ze chlopak sie niecierpliwi. Mozecie np. sprobowac samych pieszczot, bez jakiejkolwiek penetracji, pieszczenie reka, oczywiscie jesli masz na to ochote. Chlopak jesli naprawde kocha, zrozumie twoja decyzje.

Gość w tym momencie współczuję

wiecie ze cieżko jest się przed tym powstrzymać, ale jakos musze, trudno jest powiedziec nie w kuluminacyjnym momencie ale musze bo najwiekszy problem tkwi w tym ze boje sie nie planowanej ciazy...

facetowi "bede porzucona dziewczyna bez faceta i cnoty." :O nie dziwię się że 21letni mężczyzna potrzebuje sexu - to jest normalna, ZDROWA reakcja. to że 19letnia kobieta jest jeszcze dzieckiem - bo czytając cię widzę że masz dziecinne podejście, powinno dać do myślenia.. ja jestem kobietą ale nie wyobrażam sobie ani jednej opcji - ze ty się zmusisz do sexu, ani drugiej - że on będzie czekał - nie wiadomo ile.. osobiście - na miejscu faceta odeszłabym. sex nie jest najważniejszy w związku - oczywiscie, ale ważny. dla mnie jest dopełnieniem uczuć i też nie wyobrażam sobie jak można kochać kogoś i go nie pragnąć.. tyle czasu

Gość kefirekk
19 latka ma prawo nie chciec uprawiac seksu i to chyba nic nienormalnego prawda??? T ze zyjemy w czasach w ktorych nawet 14 latki daja dupy nie znazy, ze kazdy musi tak postepowac.

nieprawda..

no właśnie dlatego dzieci powinny "chodzić" z dziećmi, a dorośli powinni BYĆ z dorosłymi - żeby nie było takich głupich problemów.

dziewictwo jest dla mnie wazne. piescmy sie w roznoraki sposob ale na sex zdecydowanie nie jestem gotowa. mysle ze na ta jego niecierpliwosc maja duzy wplyw koledzy, poniewaz kiedys powiedzial mi ze rozmawiali na ten temat w wojsku i go wysmiali, powiedzieli ze nie byliby z taka dziewczyna ktora nie uprawia sexu. zrobilo mi sie przykro a nawet bardzo, ale jak widac moj Misiu jest ze mna :) na pewno tez do tego pzryczynila sie ta roczna rozlaka i nie czeste widywanie sie... ale co ja go tutaj bede tlumaczyc, jest jak jest i takie sa fakty :(

Gość niesmiala osobka ona
ja jestem zdania ze jesli ni ejest gotowa na wspolzycie to ten chlopak powinien to uszanowac. dlaczego to ona ma ustapic?? przeciez on czekajac nic nie traci. dlaczego to ona powinna sie dostosowac do czasow w ktorych zyjemy. Przeciez wspolzycie tonie jest obowiazek tylko przyjemnosc. a jesli zrobi to tylko dlatego zeby chlopak jej nie rzucil to gdzie ta cala przyjemnosc????

Oni maja po 19 i 21 lat! No faktycznie, na polmetku zycia, jesli za chwile nie zaczna, to wszystko juz stracone :O ludzie..... W ich wieku mozna jeszcze poczekac, uwierz mi.

dziewictwem nie jest posiadanie błony tylko brak kontaktów sexualnych - więc jaka z ciebie dziewica? :)

Gość kefirekk
Moze jednak zastanow sie nad swoim facetem, bo skoro ulega wplywowi kolegow i jeszcze im opowiada o waszych prywatnych sprawach, to nie za dobrze:O

ktoś tu nie umie czytać. ja nie piszę że ona powinna się dostosować, tylko dać wolną rękę.. niech się facet realizuje a ona niech poczeka aż dorośnie. w tym nie ma nic złego wierz mi dziecino.. jak już koledzy go podjudzają, to długo czekał nie będzie.. najwyżej nie z tobą :(

w tym momencie wspolczuje- to nie prawda ze mam dziecinne podejscie do zycia!! moze nie potrafie pisac ale mam zdrowe mysli!! mam plany na przyszlosc i nie chec sobiue niszczyc zycia!! oczywiscie ze go pragne, nawet bardzo ale boje sie!! czy to takie dziwne??

a nie za dużo poświęceń ze strony innych wymagasz na rzecz tych swoich planów..

ja go nie trzymam. nie chce to daje mu wolna reke. powiedzialam mu ze jesli chec to niech odejdzie. kocham go bardzo i w ten sposob tez troche chcialam go sprawdzic heh

mysle ze nie za duzo wymagam. ja czekalam na niego caly rok podczas sluzby wojskowej chociaz wiele razy mialam juz dosc, brakowalo mi sil, ale dla milosci wszystko. wiec chyba tez sie troche poswiecilam. mysle ze on tez moze cos dla mnie zrobic

tylko wiesz.. faceci inaczej na to patrzą.. można mieć i sex i stałą laskę - to się nie wylkucza.. na pewno koledzy i o takich rozwiązaniach mu powiedzieli.. :( a ty (skoro piszesz że chcesz, ale boisz się ciaży) nie pomyślałaś o pigułkach i gumkach?

Dziewczyna sie boi ciazy bo nie chce rezygnowac ze swoich planow. Czy lepiej by bylo, gdyby pozniej przesiadywala na tym forum piszac posty w stylu: chyba usune ciaze...? Uwierz mi - jesli chlopak kocha, to poczeka. Znam takiego, ktory potrafil czekac znacznie dluzej. Teraz jest szczesliwym mezem swojej kobiety, tej na ktora tyle czekal. Potrafi ja przez to docenic i szanowac. Sa jeszcze tacy faceci, naprawde!