Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bogdanka

Nadciśnienie w ciąży

Polecane posty

Witam! JEstem obecnie w ósmym tygodniu ciąży. Dziś miałam robione USG. Wszystko wyszło OK, ale po zmierzeniu mi ciśnienia lekarz stwierdził stanowczo, że od jutra idę na L4 i raczej mogę się pożegnać z praca do końca ciąży. Miałam ciśnienie 160. Pozwiedział, że będę zażywać leki, żeby to ciśnienie zbić, ale dopiero od trzeciego miesiąca ciązy. Bardzo się tym wszytskim przejęłam. Czy ktoś z was przeszedł lub przechodzi przez coś podobnego? Bardzo chciałabym z kimś pogadać. Odezwijcie się!

a przed ciążą jakie miałaś ciśnienie?? W normie było? Ja jestem już prawie na finiszu -miałam zbyt wysokie ciśnienie -pojawiło się prawie pod koniec II trymestru. Dostałam leki i unormowało się. Ostatnio lekarz kazał mi odstawić już leki bo ciśnienie było ok. :) Jednak ja miałam dużo niższe ciśnienie niż ty.

jej dziwny tez twoj gin :-o 8 tydzien i skok cisnienia i od razu wyrokuje ze to koniec z praca do konca ciazy? hmmm mi kiedy cisnienie skakalo tez bylam na zwolnieniu, ale kiedy bylo ok wracalam nornmalnie do pracy i tak bylo do 8 miesiaca