Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daria80

adopcja a mąż ?

Polecane posty

Gość daria80

Witam, mam 2 dzieci,a chciałabym trzecie,ale juz na swoje raczej nie mam wieku ;) od paru lat nie śpie z mezem,on uważał ze mamy juz dwoje dzieci i wystarczy...aczkolwiek nigdy o tym nie rozmawialismy. Myślę, a adopcji aczkolwiek niewiem jak mam mu to powiedziec/zaporoponować....boje sie,że wyjdzie z domu,albo bedzie mówił : co mało ci ,że masz dwójke ? nie masz sie czym zajać ? itp... czy moge sama adoptować ?

Gość daria80
nawet jak się zgodzi,to boje sie,że nie bedzie chcial jezdzic na kursy do oao i spełnic innej procedury....niewiem co robić,hcce dziecko.

Sama to raczej nie...Tworzycie z mężem rodzinę, więc jego zdanie też się liczy. Żeby stworzyć dom dziecku, muszą je chcieć i kochać oboje rodzice. Jak sobie wyobrażasz życie tego dziecka w Waszym domu, w którym adopcyjny ojciec nie będzie akceptował dziecka? KONIECZNIE z mężem pogadaj, albo daj spokój temu tematowi.

Gość daria80
to trudny temat tymbardziej,że maz nie domysla sie o niczym...jak zaczac ? pomozcie mi

Najpierw powiedziałabym mężowi o swoich pragnieniach i czekala na to co odpowie....Dalszy przebieg rozmowy będzie zależałod jego odpowiedzi...Powodzenia