Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pudelko

Stres w nowej pracy

Polecane posty

Gość marcysia44
zazdroszcze nowej pracy..ja tez wlasnie szukam, mam nadieje ze znajde bo na samą mysl o obecnej mam mdłosci..:( co to za masaże masz, cos jak opieka medyczna w pracy ? czy gdzies poza pracą ??

Gość gość
w pracy, szef nam załatwił ludzi z care solutions. mamy jeden pokój wydzielony gdzie jest ultrawygodne krzesło do masażu;) na początku nie byłam przekonana ale teraz chodzę kiedy tylko moge

Gość gość
to coś troche jak opieka medyczna ale nie przychodnia po godzinach tylko rehabilitancji i fizoterapeuci w siedzibie do których można pojsc w czasie pracy

Gość nijjj
Odkąd rozpoczęłam nową pracę ludzie zaczęli włazić mi na głowę i nie umiałam sobie z nimi poradzić. Koleżanka podsunęła mi ten film http://edusklep.pl/asertywnosc-film-szkoleniowy.html#opis i gdy zaczęłam wdrażać rady w życie moja sytuacja się poprawiła. Polecam to działa.

Nowa praca to duże wyzwanie. Nowe obowiązki, nowe miejsce, nowi ludzie. Nic dziwnego, że na początku człowiek czuje się zagubiony i niepewny. Nie jesteś wyjątkiem od tej reguły. Daj sobie czas na poznanie nowej pracy, zakresu obowiązków, wymagań szefa itd. Nie od razu wszystko uda Ci się ogarnąć. Z czasem jednak pewne rzeczy staną się na tyle proste, że będziesz wykonywać je automatycznie. Odsyłam też do tekstu: https://portal.abczdrowie.pl/stres-w-pracy Pozdrawiam!

Gość FIVE SENSES float spa
Czy próbowaliście Państwo FLOATINGU ? Nazwa niewiele mówi. Ogólnie chodzi o wyeliminowanie do minimum bodźców środowiskowych. W takcie godzinnej sesji nasze ciało unosi w ciepłej wodzie (35st). Unosi się dlatego ze pływamy w kabinie w której jest cm wody i 0,5 tony soli EPSOM. W Polsce nie jest to jeszcze dobrze znana dziedzina. Jednak korzyści są niesamowite: redukujemy zmęczenie, 1h sesji=4h snu, obniżamy poziom kortyzolu(hormon stresu) nastepuje wyrzut endorfin(hormon szczescia) wplywa na wzrost entuzjazmu, pomaga radzic sobie z nerwicami, stanami lękowymi Sam to sprawdzałem na sobie i spodobało mi się do tego stopnia, że zamieniłem to w pracę. Dziś prowadzę ośrodek floatingowy FIVE SENSES float spa w Gdańsku. na mojej stronie znajdziecie Państwo dużo więcej informacji o tej metodzie. www.fivesenses.pl

Gość dariaaaa898
Moim zdaniem takie stany mogą być począteuem depresji. Warto udać się do Psychomedic. Przyjmują tam świetni psychiatrzy. Rejestracja jest online przez całą dobę oraz telefonicznie pod nr 22 253 88 88. Tutaj https://psychomedic.pl/psychiatra-warszawa/ jest ich strona.

Gość gość
Chyba na początku nowej pracy każdy przeżywa jakiś stres, jedni większy a drudzy mniejszy :) Ja tez to niedawno przechodziłam i czułam się okropnie . Już w niedzielę panikowałam :) Przez jakis zcas nawet ziołowy lek bez recepty brałam, nervomix control, ale dobrze mnie uspokajał, nie usypiał itp. Spokojna byłam, bez nerwów i jakiegoś lęku.

Gość esmara8911
Poczytajcie sobie tutaj https://psychomedic.online/ o terapii online. Myślę, że w wielu przypadkach jest to naprawdę dobre rozwiązanie. Można bowiem w ten sposób pozbyć się złych emocji i podejść do wszystkiego zupełnie inaczej. Koniecznie to przemyślcie.

Gość paulinciak32
No ja sobie tez czytam dużo o tym np. artykuł https://adamed.expert/rozladowanie-stresu-najlepsze-sposoby/ bardzo mi pomogl kilka sposobow jest faktycznie skutecznych ostatnio w moim zyciu stresu za duzo i nie moge pozwolic by ze mna wygral bo wiem jak to sie moze skonczyc zycze wam szczescia wszystkim i jak najmniej nerwow!!!

Gość Elwira123345
Trzeba się nauczyć radzić sobie ze stresem. Pomogą ci w tym wykłady pana Marcina Mańki, którego powinaś znać z telewizji. Jest teraz jurorem w programie Make Me Over- Wielka Zmiana. Bardzo pozytywnie nastawiony do życia i sympatyczny, jest po prostu niesamowity w tym co robi

Gość gość
Jak potrzebuję w pracy takiego szybkiego uspokojenia to wtedy biorę nervomix control, nie usypia, jestem po prostu spokojna, bez lęku itp.

Gość gość
Jak szybko działa nervomix? Dużo trzeba brać i czy nie ma problemów z koncetracją? Bo potrzebuję coś w miarę łagodnego, co byłoby dobre na sesje egzaminacyjne.

Gość gość
Musisz spróbować, na każdego może inaczej działać :) Mnie np. dosyć szybko i na długo uspokaja i nie uzależnia więc możesz spokojnie pobrać dłużej.

Gość gość
Jak tak czytam to włos mi się jeży. W jakim celu byłaś na stażu 3 miesiące w takiej atmosferze? Nauczyłaś się latać z kawą do biurka i gamy epitetów? Oprócz pogorszenia samooceny chyba nic Ci to nie dało, i teraz się mierz z takimi problemami.... Myślcie, ludzie! Rynek teraz jest taki, że to pracownik może wybierać ile chce i to pracodawca ma się o niego starać. Znacie języki? Chociaż komunikatywnie, już otwiera Wam się wiele drzwi. Stres na początku jest normalny, każdej zmianie towarzyszy, ale potem jak zostaniecie rutyniarzami to już tak źle nie będzie. Życzę Wam normalnej pracy.

Gość Beata

Stres w pracy to na 100% nie jest dobry sprzymierzeniec i warto się tym tematem zająć zawczasu.  Wiele firm organizuję szkolenia dla pracowników i to jest bardzo ważne w dzisiejszych czasach bo stres nas zabija. Moja firma z takich szkoleń korzysta i ostatnio byliśmy na takim szkoleniu z tematyki “Redukcja stresu i poprawa jakości życia w sytuacjach społecznych”. Na takim szkoleniu byliśmy w Fundacji Fortis w Katowicach.

Gość Asia

Mnie bardzo pomogła herbatka "Dbam o dobry nastrój" z doz.pl Zawiera oczywiscie melisę i jeszcze kilka innych ziół. Lubię ją, bo jest w miarę przyjemna w smaku i wycisza negatywne emocje.

Gość Kamila

Nowa praca zawsze wiąże się ze stresem bo musimy się oswoić z nową pracą, nowymi obowiązkami i zyskać zaufanie i akceptację nowych znajomych.  Ja od zawsze byłam bardzo nieśmiałą osobą i każda zmiana pracy wiązała się z dużym stresem. Postanowiłam nad tym pracować i od jakiegoś czas chodzę na szkolenia z tego zakresu i zaczynam nad tym nareszcie panować. Ostatnio byłam na szkoleniu “  “ Redukcja stresu i poprawa jakości życia w sytuacjach społecznych”   w Fundacji Fortis w Katowicach.