Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjzhgkshjdf

powiedzcie prosze czym najlepiej myć miejsca intymne??

Polecane posty

Gość kjzhgkshjdf

nie chce stosowac plynow do higieny intymnej, bo juz tyle sie naczytalam na ten temat, ze minusow jest zdecydowanie wiecej niz plusow, mydla kosmetyczne to chyb a tez nie najlepszy pomysl, wiec czym ? czego sami uzywacie? i dlaczego niektorzy zalecaja aplikowanie raz na jakis czas jogurtu naturalnego w te miejsca?

Gość pluplu
po co zakładasz tyle takich samych topików? wyciorem najlepiej

Gość kjzhgkshjdf
raptem dwa :O, na urodzie i tu.

Gość pozdro600
A jakie są te minusy płynów, bo nie wiem? Ja używam wody i mydła dove. Jakoś nigdy mnie nie ciągnęło do płynów do higieny intymnej.

ja odkąd pamiętam używam NAJZWYKLEJSZEGO mydła i jak tylko umyje się tam czyms innym (płynem , żelem itd) to od razu mi się problemy zaczynają :O także ja moge tylko mydłem ;)

Gość 5k5
Teoria, ja mam tak samo. A już myślałam, że coś ze mną nie teges, bo wszyscy tylko specjalnych płynów używają:O

Gość pozdro600
Nie wszyscy:D Wiekszość używa mydła, przynajmniej wśród moich koleżanek.

Gość kjzhgkshjdf
no ale jakich mydel uzywanie:) ? tych zwyczajnych, kolorowych, kosmetycznych? tak chyba sporo chemii jest, moze jakies dla dzieci, lagodniejsze, jest lepsze?

Gość Arenika
mydło szare albo dla dzieci. Ja uzywam płynów.

5k5 ---> ja sie nie bałam nigdy, ze to ze mna nie teges bo moja mama ma to samo i moja ciotka i kuzynki i w sumie to wam powiem, ze moje koleżanki myjące sie tymi płynami maja non stop grzybicę pochwy ale jak im mówie, zeby sie na mydło spróbowały przerzucić to wrzask, ze nie wiem co mówię :P a ja jakoś nigdy nic nie miałam oprócz delikatnych stanów zapalnych (nawet jak brałam tabletki anty)

Gość kjzhgkshjdf
teoria >>>> a jakiego mydla uzywasz?

Gość mydlo glicerynowe
glicerol niszczy blone komorkowa grzybow i zapobiega infekcjom grzybiczym. moj ginekolog mi polecil i uwazam ze to bardzo dobry pomysl. uzywam glicerynowego palmoliva

Gość pozdro600
Ja tam nie używam żadnego jogurtu, a tylko raz w życiu mialam infekcję. Jogurt to ma ponoć odbudować flore bakteryjną, ale jeśli mam wybierać to sobie go położe na twarz jako maseczke, niz będę wydziwiać.

Gość ale jajaaaaaa
Najlepiej wodą

...ja mydła stosować nie mogę... :/ płynów do higieny intymnej, które się pienią też nie - zaraz dostaję alergii... za to po TANTUM ROSA wszystko w porządku...

A ja uzywam plynu Lirene z lukrecja-jest naprawde super,delikatny,odswieza na dlugo...ma przyjemny zapach i naturalny sklad

kjzhgkshjdf ---> używam takiego jakie obecnie znajduje sie w domu :P czyli wszystkie Palmolive, Dove, protex i takie te tanie za 0,99 zł :P :P :P jedyne co robię to mam swoje mydło i myje sie innym niż pozostali domownicy :)

Gość pozdro600
A ja za to nie moge innego ni z Dove, ewentualnie żele pod prysznic, ale tylko Dove, reszta odpada....i to zarówno do ciała, jak i w miejscach intymnych. Wysuszają mi skóre masakrycznie, potem mnie tylko wszystko swędzi:o

Gość najczęściej
myłam się plynem z Bielendy i było zawsze oki ale kieduś kupiłam inny chyba z Venus i zaczęły się problemy , makabra , przeszłam na Lactacyd femina i znów mam spokój ,ten płyn naprawdę jest super.

Gość Ja uzywam
mydla dla dzieci ale przed minetka przeplukuje sokiem jablkowym :P

Gość najlepszy do mycia
to sok z kiszonej kapusty

Gość szlauchem
i kompres z wapna niegaszonego

Gość IobeIak
czemu caly dzien siedzisz przed kompem?

Gość Kasikkkkk
Płyny do higieny osobistej i mydła zwykłe zapachowe- odpadają, chyba ze chcesz sobie zniszczyc flore pochwy. Używaj sobie najlepiej ( kupisz w aptece) mydełko Dr.Beta.Zapytaj o takie, napewno dostaniesz.Kosztuje z mydelniczka jakies 7 -8 zł, ma ph kwaśne i nie szkodzi mikroflorze pochwy. Pozatym jest dla osó które mają skłonności grzybicze lub do nabywania infekcji.Nawet jeżeli nie masz takiego problemu, warto sie nim podmywac, mi bardzo, bardzo pomaga, lekarz gin mi polecił.

Gość IobeIak
co ja gadam caly tydzien!

Gość IobeIak
co ja gadam ? caly miesiac tu siedzisz lubelak!

Gość IobeIak
lubelak ty chyba zawsze tu byles i te opowiastki o laskach to tylko jakies pobozne zyczenia Heheheee ;)

Gość DILDO
z szarego mydla :)

Gość IobeIak
no te historie rozne ktore wielokrotnie opisywales, np. ze sie zenic bedziesz! :)