Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaaczynski

Blizna na twarzy...

Polecane posty

Gość kaaczynski

Witam, Oto moj problem: mam na twarzy blizne po urazie o wielkosci 0.5x1.0 cm. Jest ona przerosnieta oraz w innym kolorze niz reszta skory. Oto moje pytanie - czym taka blizne usunac. Zastanawiam sie nad kupnem czegos takiego: http://cgi.ebay.pl/POWERBRASION-ZMAR...QQcmdZViewItem http://www.discountnaturalhealth.com/prod3287.htm Czy takie cos moze zmiejszyc (wyrownac skore i jej kolor)? Prosze o pomoc i z gory dziekuje. Pozdrawiam

Gość aboabo
jeżeli jest przerośnięta to ścieranie nie pomoże poczytaj o plastrach silikonowych (widziałam tanie na allegro) ponoć niektóre lasery też są całkiem niezłe

Gość aboabo
aaa i upewnij się czy to nie bliznowiec

Nie rób nic na własną rękę. Pogorszyć tylko możesz. Idź do lekarza albo do dobrego gabinetu kosmetycznego gdzie sa specjaliści.. oglaszają sie że usuwają blizny.

Gość kaaczynski
blizna od 1,5 roku to nie bliznowiec (chyba, po prostu wyglada, ze skora w tym miejscu jest w innym kolorze i bardziej wypukla) problem w tym, ze chcialbym to wlasnie zalatwic na wlasna reke:/ czyli to urzondzonko nie pomoze? Moze sprobowac tych plastrow silikonowych? Ostatecznie moze sie gdzies wybiore jesli to rzeczywiscie jedyne i skuteczne rozwiazanie

Gość MysiaPysiaCórkaZdzisia
Ja też mam bliznę na twarzy, od trzech miesięcy. Jest trochę ciemniejsza od reszty skóry i wklęsła. . . :( Co można z nią zrobić?

Gość zostawcie te blizny w spokoju
sa piekne!

Gość Nic nie usunie blizny ...
taka jest prawda :( Jak widzę te ogłaszające się salony kosmetyczne i dermatologiczne proponujące mirodembrazje (czy ja to się tam zwie), lasery itp. i widząc efekty ich pracy (czasami na stronach internetowych są zdjęcia przed i po zabiegu) to na śmiech mi się zbiera ... róznicy nie widać lub jest nawet gorzej ... tylko w portfelu pusto ... jeden zabieg bowiem nie wystarczy, a seria kilku zabiegów laserowych może kosztować ponad 2 tys zł ... no i efekty jak mówiłam żadne :( Nic nie usunie blizn, rozstępów (moze kiedys cos wymysla) ... jest to uszkodzenie skóry ... Jedynie co można zrobić to rozjaśnić blizny ... Tutaj polecam CEPAN - maść do kupienia w każdej aptece :) Śmierdzi cebulą, ale super rozjaśnia blizny :)

Kup lotion tysiąc (tak, ten na nogi) i wsmarowuj dwa razy dziennie. Bliznowiec powinien zblednąć; wszytko to dzięki heparynie. Ja zauważyłam u siebie - mam cztery szwy na łuku brwiowym - dużą poprawę.

Gość uzywaj po prostu jakiejs masci
na blizny i po kilku latach prawie nie bedzie jej widac ja 'nabylam' swoja blizne na twarzy w wieku ok 6 lat (teraz mam 21), jest kolo kacika ust przez pierwszy rok uzywalam masci na blizny (nie wiem co to byla-jakas niemiecka) pozniej przestalam i sama sie goila w tej chwili nie rozni sie specjalnie kolorem od reszty skory i wiekszosc osob jesli im o niej nie powiem to jej nie widzi;) zreszta przyzwyczailam sie do niej i polubilam