Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

na bilansie dwulatka u mojego syna pediatra wykryła stulejkę tzn napletek nie schodzi do końca i gromadzi mu się mastka. Dostałam skierowanie do chirurga dziecięcego zeby mu zerwać ten napletek. czy może mi ktoś powiedzieć jak taki zabieg będzie przeprowadzony? czy będzie znieczulenie? nacięcie? czy tak poprostu ręką zerwie to co sie trzyma? I czy konieczna jest ingerencja chirurga czy \"zwykły\" pediatra mógłby to zerwać? czy nie byłoby lepiej? co sądzicie?

zastanow sie nad zabiegiem sa rozne opinie!!! moj 3 latek mial stulejke. Nieszczesliwie trafil do szpitala- zapalenie pluc ale szczesciem okazala sie pani doktor- chirurg ktora przyszla na moja prosbe. obejrzala go i powiedziala ze jest stuljka. nic nie robic na sile. smarowac mu oliwa z oliwek i lekko odciagac. Inna pani chirurg jak mu odciagnela to krew sie ojawila. zastosowalismy sie do smarowania oliwa. po 4 mc - nie ma stulejki. pozdrawiam

Gość to zalezy-
od stopnia w jakim sie znajduje stulejka.Moj synek jak miał dwa latka miał robioną operacje na narkozie poniewaz u niego to cały napletek był zarośnięty tworząc malutka dziurke. Wyglądało to tak jak by miał przekłute igła . Zabieg trwał ok 1 godz, pózniej miał szwy ale teraz ma 5 lat i juz dawno zapomniał .

Gość mamisiaaaaa28
a jak to wygląda na dzień dzisiejszy,ciekawa jestem, śmieszą mnie te podzielone zdania na ten temat,nic nie ruszać!!! Samo sie odklei... czy szorować pod napletkiem chodzby szkotką ryżową.. Mój ma 1,5 roku i zaczynam portkami trząśc na sama myśl o tym, zauważyłam ze również zbiera się tam mastka,ale napletek jest przyklejony,więc czyszcze tyke ile się da codziennie,przy każdej zmianie pieluchy, w czasie kąpieli masuje w ciepłej wodzie,może spróbuje tej oliwy z oliwek,co sądzicie?

Gość malalalallaall
Moj syn ma 15 mies i tez nie schodzi nawet troszke i juz sie boje.Starszy syn mial na sile zrywany i bardzo go to bolalo.

Gość malalalallaall
Lekarz powiedziala mi ,ze do 2 lat sie nie powinno nic ruszac ,ale maly jak robi siku to robi mu sie z siusiaka balonik.Ja tez bardzo sie boje i nie chce przezywac drugi raz tego co ze starszym dzieckiem.

Gość radze od razu zastosowac
operacje a nie jakies walniete metody z oliwkami itp. Moze cos tam pomoga, ale za x lat moga byc znowu problemy ;/ Penisl bedzie rosl i znowu moze wystapic problem ze stulejka. Teraz mozecie kontorlowac peniski swoich pociech, ale co bedzie za kilka lat ? Nastolatek nie przyzna sie, ze napletek nie schodzi mu z penisa ... bedzie to ukrywal i w wieku dwudziestu lat pojdzie na zabieg ;/ A gdy przeprowadza sie zabieg w tak poznym wieku moze dojsc do deformacji penisa itd. lepiej zrobic to gdy dziecko jest male, wtedy cialo jest rozciagliwe i nie bedzie znaku po bliznach :)

Gość a ja sie pytam
skąd te dwie opinie, ściągać czy nie? Zaraz operacja,jaka operacja? Jedna mówiła że do końca 4 roku życia żadnych zabiegów, powinno być to poruszane od razu po porodzie, w szpitalu powinni jeszcze pokazywać jak fachowo dbać o chłopaczków...

Gość mi nikt nic nie gadał
nawet położna, moja mama nie miała na ten temat pojęcia a znajome miały dziewczynki,nawet na szczepieniach początkowych nie było gadki

Gość ok.las
yyy stulejke mozesz zoperowac na zabiegu szybkim, ja to robilem w multimedice