Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość YZA23

DO MNIE NAPISZ

Polecane posty

dzidzia byla w ulozeniu posladkowym a byla to moja pierwsza ciaza. chcieli ja jeszcze obrocic przez masaz brzucha :O ale sie nie zgodzilam, no i mnie cieli ;) moj lekarz oraz polozne w szpitalu mowili, zeby koniecznie te dwa lata odczekac. a ty czemu mialas cc?

To Gabrysia już duza dziewczynka :D u mnie to zagmatwane było, bo ja w 43 tc rodziłam, przed porodem leżałam w szpitalu i przez dwa tyg starali się wywołać poród oksytocyną, później odmówiłam kroplówki, bo już miałam dość wywoływania... mieli mi robić masaż szyjki (bo w ogóle się nieskracała) ale poród się zaczął sam. Odeszły mi wody, zalałam szpitalną łazienkę :D i przez 13 godz miałam skurcze co 3-4 minuty a rozwarcie na 2cm. brak postępu porodu, dziecko duże, a na dodatek podczas skurczy mały odwrócił się główką do góry. Trochę się tego zebrało, ale nie żałuję, bo prosiłam lekarza o cc tak mnie bolało

to mialas nieciekawie :( ale najwazniejsze ze Emilek zdrowo rosnie :) dopiero w 43 tygodniu rodzilas? ja z kolei mialam cc na prawie dwa tygodnie przed planowanym terminem wiec spotkalam sie z coreczka wczesniej.

no musiałam długo czekać na małego :D a ja bardzo niecierpliwa jestem :) mój mały popłakuje, zasnął tylko na chwile... jak będzie niewyspany to ciężki dzień przed nami... później to już w ogóle nie zaśnie... Gabi dużo śpi w dzień?

a wiesz z tym spaniem to roznie. ostatnio dosc dlugo i pewnie przez to zaczela mi sie budzic w nocy po kilka razy, chociaz juz od dawna tego nie robila. dlatego staram sie jej te dzienne drzemki ograniczac, ale jak widze ze jest zmeczona i marudzi to przeciez nie moge ja przetrzymac, i kolko sie zamyka :( ale nie jest az tak zle. o wlasnie sie obudzila :)

u nas ostatnio ze spaniem jest tragedia :( ze spaniem w dzień, bo w nocy śpi ładnie, nie budzi się, ale cały dzień potrafi marudzić, trzeć oczka, ziewać, a spać nie pójdzie... mam nadzieje że to minie :)

cześć dziewczyny. dzisiaj wyspałam się za wszystkie czasy:) Funky moja siostra też urodziła 14 luteho w święto zakochanych. ale jej córeczka to wcielony diabołek:) psoci ile tylko może... juz bym chciała z wami pogaać o maleństwie jak jest na świecie ale jeszcze troche...... a gdybym miała cukrzyce to czy wtedy jest cc? orientujecie się może? i faktycznie te owoce musze odstawić.przynajmniej do badań.

czesc yza :) no niestety do czasu badan zminiejsz do minimum spozywany cukier, takze dotyczy to sokow i owocow. a kiedy masz badania? na wyniki tez pewnie bedziesz musiala poczekac troche? nie wiem czy cukrzyca jest wskazaniem do cc. ty chcesz rodzic naturalnie tak?

Gość MAŁAAAAA
:D

jak wszystko będzie ok. to w piątek ide. no i na wyniki też trzeba troche poczekać. tak chce rodzić naturalnie. tak kiedyś słyszałam że cukrzyca w tym przeszkadza. no zobaczy sie mam nadzieje że wszystko będzie ok.tylko mój Sławcio jest dobrej mysli a ja to myśle że na mnie wszystkie plagi egipskie niedługo spadną. zawsze takie szczęście miałam......... wiem,wiem nie powinnam się zamartwiać ale same przyznacie że w takiej sytuacj jest cholernie ciężko o dobry nastrój...

oj wiem cos o tym yza... u mnie bylo tak ze bylam na wizycie w szpitalu i wszystko bylo ok, zelazo w normie i ogolnie wszystko swietnie, a jakies dwie godziny po powrocie do domu dostalam telefon ze szpitala - kazali mi sie zglosic do mojego lekarza prowadzacego zrobic ponownie badanie moczu. a poza tym powiedzieli, ze mam zbyt niski poziom zelaza i powinnam zwiekszyc przyjmowana dawke :O a doslownie kilka godzin wczesniej wszystko bylo w jak najlepszym porzadku! :O wiec ja oczywiscie cala w stresie. okazalo sie ze mam za duzo sukru w moczu o nastepnego dnia test glukozowy bo zagrozenie cukrzyca :( nie jest fajne uslyszec cos takiego. wiec wiem jak sie czujesz. ale to jeszcze nie musi oznaczac, ze ta cukrzyca faktycznie jest. u mnie jej nie bylo. mysl pozytywnie, bo twoj stres jest ostatnia rzecza ktorej twoj dzidzius potrzebuje. 🖐️

funky dzięki za pocieszenie. wiem że nawet jak będzie cukrzyca to nicna to nie poradze........ale będzie dobrze mimo wszystko. ..................................................................................................................no dziewczyny musze was uprzedzić że przez pewien czas mogę się nie odzywćać. nie dlatego że nie chce,ale problemy z netem mamy. i najprawdopodobniej od przyszłego mcy będziemy nowy modem mieć. bo teraz żeby wejść na jakąś strone to musze karte doładowywać,a nie widzi mi się kupować co kilka dni karty za 30 zł. wole troche poczekac i przeznaczyć te pieniądze na nowy modem:):):) no a za jakąś godzine to jedziemy ze Sławciem po spodnie..wstyd sie przyznać ale juz w żadne się nie miaszcze.......tzn.może nie wstyd ale już mam dość noszenia spodni pod brzuchem na gumke do włosów:):):):) i tak dobrze że zaczyna sie 3 trymestr a ja dopiero teraz coś ciążowego kupuje:) no tylko te ceny mnie przerażają

no to udanych zakupow yza :) i odzywaj sie jak tylko bedziesz mogla :) a ciekawe co u gochasi? poszla rodzic chyba :)

yza udanych zakupów :D pochwal sie jak wrócisz co kupiłaś :D faktycznie ciuszki ciążowe sa drogie... odzywaj się jak bedziesz mogła :D

Hejka jeszcze sie kulam:) bylam dzis w pracy (pracuje u rodziców) i porobilam troche zakupów ufff jestem skonana. YZa tym zelazem sie nie martw ja cała ciąże miałam anemie i łykałam tabletki,mialam tez zastrzyki.Dzis miałam koszmarną noc nie mogłam zasnąc i bylam chyba 10 razy w wc masakra.Cos 9 luty do nas nie zagląda halo halo Teneryfa zgłoś sie:)

hej gochasia :) a ja juz myslalam ze wrocisz do nas z bobaskiem a ty dalej 2 w 1 ;) chyba dzidziusiowi wygodne gniazdko w brzuchu umoscilas ;)

Tak zimno na dworze ,ze woli ciepełko w brzuszku:)Tylko ze robi sie coraz zimniej może pzenosze do następnego lata hihihi

Ahej dziewczyny zakupiłam spodnie....i rękawiczki dla maleństwa żeby sie nie drapał... takie maleńkie:):) żęgnam sie bo dziś dużo spraw mam. jak mi się uda to do was zajże. GOCHASIA ja też myślałam że sie rozpakowałaś:)

Ja tez kupiłam jedne spodnie rybaczki typowo ciązowe no i mialam 2 pary dresowych i jakos sie kulam w nich.Marze wskoczyc w swoje stare jeansy:) Fajnie kupywac takie małe rzeczy i juz mam wszystko, zreszta kompletowałam przez cala ciąze. Funky i Viki jak minoł dzionek? Bo ja sie narobiłam jak głupek i teraz zdycham i ruszyc sie nie moge:( Może urodze szybciej heheh chociaz straciłam nadzieje:(

cześć dziewczyny:) u mnie dzis ładna pogoda,aż nastraja do pozytywnego myślenia:) a na badania ide w poniedziałek dopiero. dzisiaj Sławcio ma zajęcie i nie chciał żebym,sama jechała. ale jak sobie pomyśle że tym razem 75 gluta to ble ble ble:) a jak wam mija dzionek? BUZIOLKI DLA WSZYSTKICH:-*

Emil mi zrobił dzisiaj niespodzienke i wstał o 9:30 :) ale się wyspałam :D wczoraj też wstał po 9 :P od razu lepiej się dzionek zaczyna :) gochasia już wszystko przygotowane dla maleństwa? maacie imie? daj nam znać jak urodzisz :) może jakiegoś smsa wyślij, żebyśmy wiedziały co się dzieje :D pamiętam czasy z mojej ciąży... wspaniały okres... :) Wczoraj wieczorem piekłam ciasteczka dla małego :) teraz wcina... Yza fajnie, że zakupy udane :D co u Was kobietki?

viki-miki ale Ci zazdroszcze tego że już możesz przytylić swojego Emilka:) a mi sie wydaje że ciągnie się teraz ten czas strasznie wolno. do porodu zostało mi 86 dni....ale chciałabym urodzić już tak po 37 tygodniu...tylko żeby wszystko dobrze z dzidzusiem było.

Czesc Viki miki! Wczoraj widziałam jakas pare z niebieskim wózkiem i sie zastanawialam czy to nie ty :p YZA23 - teraz Ci sie dłuzy a potem jak urodzisz czas bedzie leciał jak wsciekły. Ja tesknie za ciaza, wtedy mialam duzo czasu a teraz kompletnie nie mam na nic :(

u nas tez ladna pogoda na szczescie, oby utrzymala sie przez weekend zeby mozna bylo gdzies skoczyc za miasto mam dzisiaj kiepski humor, nic mi sie nie chce :( tez by pasowalo wybrac sie na jakies zakupy, jakies ciuszki pokupic nowe bo nic nie robie tylko piore, ale mi sie nie chce ruszac z domu :( ide nastawic jakies pranie :O

funky co to za mało pozytywne nastawienie!!!!!!!!!!!!!! pewnie że na zakupy ruszaj i sobie tez coś możesz fundnąć:) ni Gabrysi też ale sama wiesz że dla nas kobiet na poprawe nastroju najlepsze są zakupy:) J_A_N_A wiem żę tak będzie:( ale mimo wszystko nie moge sie juz doczekać naszego maluszka. i masz racje teraz mam tyle czasu że niewiem jak go wykożystać... no ale potem sie to wszystko wyrówna.... no i 30 sierpnia 2008 roku wychodze za mąż,więc juz wogule czas będzie biegł jak głupi:):)

J A N A to chyba nie byłam ja :) ale wózeczek mamy szaro-niebiesko-granatowy :) Yza gratulacje z okazji ślubu... przygotowania trwają, czy jeszcze nie? Ja mam dzisiaj świetny humor :) mam nadzieje, ze nikt ani nic go nie zepsuje :) Miałam problemy z Zusem, nie wypłacili mi urlopu macierzyńskiego, ale teraz wszystko jest na dobrej drodze :) i dostałam wiadomość, że za wychowawczy będę dostawać kase :) Na zakupy też bym się wybrała.... :) ostatnio kupiłam sobie wypasioną czapke na zime :)