Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość YZA23

DO MNIE NAPISZ

Polecane posty

Viki miki? A gdzie kupujesz? Ja kupuje zwykle w \"Ono\", dostałam tam fajna jesienna czapeczke. A dzisiaj sie wybieram po kaftaniki i bidy bo mi Justyś wyrosła...

J A N A ja też zazwyczaj kupuje małemu ciuszki w Ono, jak dla mnie sklep jest super i obsługa miła :)

ja na ciuszkowe zakupy chyba dopiero w niedziele sie wybiore, jutro duzo ludzi lazi po sklepach a dzisiaj nie chce mi sie ruszac naprawde. jestem juz po dwoch kawach i mam ochote na trzecia .

Witam taka dzis ładna pogoda,ze wybrałam sie na budowe naszego domu musiałam co nieco skontrolowac hihihi. JANA i Viki Wy jestescie z Zielonej Góry??? bo ja jestem z Żar wiec niedaleko :) :) Mój Szymonek dalej siedzi w brzuchu i nic nie wskazuje ze chce wyjsc, a tak sie wczoraj narobilam i myslalam ze cos z tego bedzie. Ide zaraz piec ciasto drożdzowe ze śliwkami:)

mmmmmm drozdzowe ze sliwkami :) pychotka :) a ja szarlotke se upieke dzisiaj ;) jablka juz do niej zrobilam;)

VIKI-MIKI jakoś idą:) tzn.gdybyśmy chcieli ślub na szybko to juz dawno by było po wszystkim,ale chcemy mieć normalne wesele,nie wpędzając nikogo w długi. No a pozatym to dzidziuś będzie na nim:) żadko które dziecko może sie pochwalić że było na weselu rodziców...no chyba żę w brzuszku:) przygotowania jak najbardziej: zespól,sala,kamerzysta już są.ale o terminy to jest katastrofa.zespół załatwialiśmy w maju i jakbyśmy poczekali jeszcze jakieś 2 mc-y to byliby wolni najwcześniej w listopadzie2008.... a bardzo nam się ten zespól podoba i pozatym jest niedrogi. Gra 5 osób i biorą 2900 a zaznacze jeszcze że śą zarejestrowani i podatek muszą płacić. jak narazie wolno czas leci ale jak maleństwo się urodzi to tylko moment i nam marsz mendelsona zagrają:):) a pozatym nasi rodzice nie maja nic przeciwko żeby dziecko było po ślubie. tzn.moja siostra miała śłub 2 mcy po moim bracie-oczywiście nie zapowiedziane to było. miała wtedy 18 lat i sie uparła że chce wesele i koniec.więc rodzice zrobili chociaż mówili żeby troche poczekali.............jednak mama to ma zawsze przeczucie..............ale siostra się uparła i koniec. a dzisiaj siostra ma 2 córki:9 i 8-letnią.dwa lata była w separacji a od miesiąca jest po rozwodzie. więc myśle że dobrze robie............tymbardziej że mąż mojej siostry też miał na imie Sławek i na początku to mierzyłam go tą sama miarką. i naprawde dzisiaj taka pogoda ż eoptymistycznie nastraja:):) GOCHASIA już myślałam żę Ty po wzsystkim:) ale nie ma cio pośpieszać. jak będzie gotowy to podbije świat:):):):) a co do ciasta to ...........kurcze ograniczam cukier:) przynajmniej do badania

Melduje,ze ciasto upieczone mmm jak ładnie pachnie czekam az wysygnie. Yza ja w tamtym roku miałam ślub na 200 osób wiec urwanie głowy bylo ale bylo super:)

Gość viki miki
slicznego chlopczyka masz :))

cześć dziewczęta :D ja tak wieczorową porą :) ale dzisiaj pogoda była super :) funky mama 🌼 uzależnienie od kofeiny... też tak mam, ale po dwóch mocnych kawach serce mocniej mi pika i czasami się źle czuje, ale to po bardzo mocnych... gochasia 🌼 niewiedziałam, ze Ty tez Lubuska mamusia :) to miło :) budujecie chatke? na jakim etapie budowy jesteście? podrzuć trochę ciasta :) Ale miałaś wielkie weselicho.... :D yza 🌼 niewiedziałam, ze tak szybko trzeba wszystko załatwiać przed weselem, masakra... ale fajnie, ze juz tak duzo macie załatwione, przynajmniej jak bedzie dzidziuś bedziesz miała mniej roboty z przygotowaniami. Twoja mama ma niezłego nosa :) dobrze, ze nie ma nic przeciwko Wam :) masz juz suknie wybraną? Dziękujemy za komplement :) wszystko przekazuje małemu, a on się uśmiecha, jakby wiedział o co chodzi :D :D Pozdrawiam mamusie :)

Viki Miki ale pózno buszujesz po kafe ja juz dawno chrapałam:) Nasza budowa niedługo bedzie miałam dach,chciałabym w przyszłym roku sie wprowadzic bo teaz mieszkamy na kawalerce i troche ciasno jest.Ciacho wyszło super i został tylko kawałeczek:)

Halo halo 🌻 dziewczynki gdzie sie podziewacie?? Nie mówcie ,ze wszystkie sprzątacie:D

ja jestem :)czesc :) zaraz biegniemy na spacerek, piekna pogoda, slonce i bardzo cieplo, ostatnie tchnienie lata :) niestety cos mnie bierze, gardlo boli i katar mam okropny :(

No mnie tez cosik bierze, a jagorsze jest to,ze nic nie moge wziąc pozostaje tylko miód,cytryna i czosnek:-(

HEJ witam późnym popołudniem.Ja właśnie obiadek zaczełam robić:) pomidorówke-mogłabym tylko to jeść... viki-miki.. co do sukni to codziennie inna mi się podoba:) mam już wybraną ale z 3 różnych,ale jak pójde w kwietniu do salonu to pewnie cos mi się zmieni. gochasia.. no faktycznie 200 osób to dużo.U nas będzie ok.a130 bo Sławek ma mniejsza rodzinę niż ja. ale jakos damy rade:):):) a co do załatwiania to oj,oj,oj i jeszcze troszke:) pogoda w Łodzi kiepska,raz słońce świeci,raz deszcz pada funky.. teraz to wstrętne grypsko wszystkich dopada.Ja rano budze sie z bólem gardła i nosem zapchanym.

ja własnie jestem po obiedzie robilam kluski slaskie z sosem z kurek mhm pycha jem grzyby póki moge:D Ja nawet dzis nosa nie wytknełam przez okno ale widze ze starsznie wieje. Viki jak tam winobranie ?Fajnie jest? to moze sie jutro wybiore:) Mój M (czytaj duze dziecko) strasznie chce jechac na karuzele do Żagania bo tam jarmark michala jest.

gochasia... skąd ja to znam:)duże dziecko...mój Sławek też taki duży dzidziuś...no a od grudnia będe miała dwójke do wychowania. co do grzybów to powiem że u mnie nie bardzo z ich konsumpcją. A jak Twoje samopoczucie? Czujesz że poród sie zbliża? Bo ja jestem bardzo ciekawa jak to jest? Viki-miki i FUNKY powiedzcie czy kilka dni przed porodem czułyście że to juz niedługo? jakoś wam sie nastrój zmieniał albo cos innego?

dziewczyny powiedzcie mi jeszcze jakie pieluszki polecacie dla noworodka? Pampersy czy Huggies newborn? musze przecież kupic do szpitala a zabardzo niewiem... no a pozatym to zaraz mnie jasna cholera trafi,Sławcio zaczoł dzisiaj 4 nocki:(:( i tak do środy:( czasami to mam ochote zamknąć drzwi i nie wypuszczać go do pracy,no ale niestety nie moge. Ale boje się co będzie jak urodzi się maleństwo,jak w nocy zostane sama. albo on będzie wracał po pracy zmęczony a tu dziecko płacze. no zawsze może iść do drógiego pokoju,ale boje sie żebyśmy sie od siebie nie odsuneli:(:( funky? viki? czy wam tez zdażały sie takie sytuacje? a Ty gochasiu czy nie masz podobnych obaw?

Dzień dobry w słoneczną, ale zimną niedziele :D Gochasia 🌼 to już dużo macie zrobione, fajnie też marzy mi się domek na wsi, na zaciszu... teraz gnieździmy się w bloku, wszedzie pełno gratów leży... dwa wózki i cały przedpokój zajety, ciasnota na maksa... Winobranie, jak co roku nic się ciekawego niedzieje, pełno ludzi i duzo znajomych można spotkać :) ja chodzę, bo Emilowi się podoba to zamieszanie, pełno ludzi... on się bardzo cieszy, jak jest tyle ludzi ;) Mój duży M też czasami zamienia sie w małego chłopczyka, to chyba normalne u facetów :) Yza 🌼 ja jak byłam w ciąży, miałam tak dziwny gust, że teraz się śmieje z kolorów, jakie wybierałam :D :D zastanawiam się czemu nikt mi nie zwrócił uwagi, jak kupowałam różne rzeczy. Wprowadzalismy się do naszego mieszkania i kupowaliśmy firanki, zasłonki i takie tam :) do dziś, jak patrze na firanke w kuchni śmieje się z siebie :) Ale fajnie, że masz już jakieś kiecki na oku :) jak możesz znaleźć w necie takie i nam podesłać linki byłoby fajnie :) Yza ja jak pisałam wcześniej, moja intuicja mi podpowiadała, że urodzę po terminie, ale kiedy był już tydzień po terminie, zastanawiałam się czy ja w ogóle kiedykolwiek urodzę :) i czy ja w ogóle jestem w ciąży :D głupie myśli miałam, ale zbliżajacego porodu nieczułam :)poźniej straciłam nadzieje. my używamy pieluszki Pampers od samego początku. Raz kupiłam Huggisy i mały miał całą dupcie odparzoną. Dlatego teraz tylko pampersy i odparzeń nie ma, ale każde dziecko jest inne i sama będziesz musiała zobaczyć co będzie uczulać, a co nie. Te pierwsze pampersy nie są drogie, zwłaszcza te jumbo pack. Co do takich sytuacji z małym dzieckiem, mój M mi dużo pomagał, nie zostawiał mnie samej w ciężkich chwilach, wstawał do małego więc nie miałam problemów :)

CZEŚĆ DZIEWCZYNKI:):):) ale sie dzisiaj wyspałam. wstałam dopiero ok,12:) co do pogody to nawet nie jest tak źle ale mogłoby jeszcze troche cieplej być żeby na spacer sobie iść i nie ubierac sie w 10 bluz. coś mnie boli pod prawa piersią,niewiem czy to nie od stanika drucik,ale mam taki specjalny ze sklepu ciążowego więc to dziwne....

hej dziewczyny gdzie wy jesteście??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? takie pustki dzisiaj? chociaż ja dopiero przy kompie usiadłam bo Sławcio do pracy pojechał i musze nude zabić. gochasai?rodzisz? funky? viki? pewnie jutro będziecie pisać jak ja sie po Wawie be włuczyć... no nic w takim razie zajrze jutro i żeby mi jakis nowy wpis był:):):):)wrwrwrwrwr:):):):):):):):):)

Witam dziewczynki z rana.Nie zagladałam wczoraj bo mialam gosci. Dzis ide do lekarza i chyba podświadomie tak to przezywalam ze nie spałam calą noc.Ciekawe co powie mi pani doktor.Co do przeczucia to stracilam juz nadzieje i raczej bede rodzic w terminie albo po.Mały tak sie wierci tam w dole ze ledwo co chodze.Pod piersiami tez mnie boli bo maly chyba nogami mnie puka:)

Witam! Weekend spędziłam u teściów w Żaganiu na Jarmarku Michała. Zakupiłam kilk par kapci, korale, kolczyki, spodnia, a córeczce spodnie ogrodniczki, sukienke sztruksową , czapke z polaru i rekawiczki. YZA - Od dłuzszego czasu używam Pampersów i uważam ze są bezkonkurencyjne, miekkie, chłonne i wygodne. Ale na najmniejszym rozmiarze Pampersow sie zawiodłam. Były zbyt sztywne! Uzywałam Bella Happy mimo ze trzeba bylo je czesciej zmieniac .... Ale przynajmniej nie obcierały nozek Justysi (chodzi o te zaczepy) YZA a ile Cie wynosi caly koszt wesela? Bo ja mam slub cywilny, a koscielny nie, bo chcialam wesele, ale nie wiem czy kiedys bede miec na to kase... Na rodzicow nie moge liczyc, albo sama uzbieram albo z wesel nici :(

Wita w poniedziałek...w łodzi śliczna pogoda:) JANA co do wesela to kościelny ślub będzie.planujemy na ok.130 osób ale niewiadomo jak to będzie.No a co do kosztów to już wyliczyliśmy że na sale,kamerzyste,kucharke,zespól wydamy ok.9 tys.i wcale nie bierzemy super drogich. za zespól 5 osobowy wesele i poprawiny płacimy 2,900 dodam że jest zarejestrowany i podatek też płaca. no a koleżanka brała ślub w sierpniu i za zespól 4 osoby zapłaciła ok.1300...i naprawde bardzo fajnie grali. co do opłat w kościele to niemam pojęcia,niby jest co łaska ale sama wiesz jak to jest jeden wexmie 500 inny 1000! obrączki trzeba kupić tak czy tak i na kościelny i na cywilny. słuchaj wcale nie mysle że kościelny by Cię drożej wyniósł.Przeciez zaprosiłabyś tych samych gości co na cywilny. w restauracj można juz od 80 zł za osobe zrobić bibke:)tylko trzeba dobrze poszukać. my robimy na sali i mamy kucharke-to będzie nawet taniej,sam fakt że jedzenie zostanie.Bo w restauracj to niestety ale pod przydziałem-wiem bo pracowałam. Nam pomagają rodzice,bez nich to wogule bym wesela nie miała,,,a i jeszcze jedno nie ważne czy na weselu jest 130 czy 30 osób ważne żęby sie umiały bawić:):) popytaj,może jednak kościelny weźmiecie.

yza 🖐️ jesli moge skomentowac twoja poprzednia wypowiedz : Ale boje się co będzie jak urodzi się maleństwo,jak w nocy zostane sama. albo on będzie wracał po pracy zmęczony a tu dziecko płacze. no zawsze może iść do drógiego pokoju,ale boje sie żebyśmy sie od siebie nie odsuneli kochana! nie mysl takimi kategoriami ze Slawek wroci z pracy zmeczony a ty nedziesz musiala z dzieckiem usunac sie na bok zeby on mogl odpoczac. zapewniam cie ze i ty nieraz bedziesz zmeczona nocna praca (bo opieka nad maluszkiem to tez ciezka praca). czeka cie pewnie niejedna nieprzespana noc (miejmy nadzieje ze wojtus nie da ci za bardzo popalic ale kto wie...;) w kazdym razie chodzi mi o to zebys od samego poczatku angazowala slawka do opieki nad dzieckiem! oboje jestescie rodzicami. nie dopusc do takiej sytuacji ze bedziesz musiala schodzic mu z drogi z placzacym dzieckiem zeby mogl odpoczac. ty tez bedziesz potrzebowala odpoczynku. wstawajcie w nocy do maluszka na zmiane, niech ci przynosi go do karmienia. nie wyreczaj go w opiece nad dzieckiem bo sie zatyrasz sama ;)

Ufff własnie wróciłam z miasta.Za niedługo ide do lekarza a taką mam adrenalinę że szok. YZA ja tez zakupiłam pampersy no i troche tetrowych pieluch na ulewanie,usztwynianie. JANA ja tez bylam w Żaganiu na Jarmarku ale nic nie kupywałam bo teraz nie ma sensu nie wiem ile kilo mi spadnie.A Ty na ile osób planujesz wesele? Moi rodzice pomogli kupic nam wódke,jedzenie a za reszte my płacilismy za zebrane pieniązki nie chcielismy obciazac rodziców,chociaz dlugo ich namawialismy zeby tak bylo.

Hejka 🌻 trzymajcie za mnie kciuki jutro bo ide juz do szpitala rodzic.Mam nadzieje,ze bedzie wszystko ok.Mam rozwarcie na 3cm i lekarz zdecydowala wziac mnie na odział.Ale sie boje:( Jak troche dojde do siebie to dam znac trzymajcie sie!

Gochasia, pewnie się bardzo denerwujesz... trzymamy kciuki, trzymamy :) powodzenia 🌼 👄 daj znać co i jak :D pozdrawiam :)

U nas wesele by było na ok 60 osob ale te koszty... :( Koscielny wezme na pewno tylko nie wiem czy z weselem :(

Dzień doberek mamuśki :) co u Was? My wczoraj wybralismy się na zakupy, naszym celem były buty dla małego, bo poprzednie obtarły mu nóżkę, ale narazie dalej jesteśmy bez bucików, bo okazało się to nie takie proste... mały ma wysokie podbicie i żadne buty na niego nie pasują... :( nie chcą nawet wejść na nóżkę, nawet te większe rozmiary ledwo wchodzą, a jak już wejdą co z tego, jak ma bardzo dużo luzu... Jana gdzie kupujesz buciki dla małej? Ale oprócz tego kupiliśmy takie fajne skarpecioszki w Ono, takie jak paputki, z podeszchwą antypoślizgową :) z tego zakupu jestem najbardziej zadowolona :) zaraz skoczymy jeszcze gdzies na miasto, rozejrzeć się za bucikami. Pozdrawiam