Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gander

utracone uczucia

Polecane posty

Gość Gander

To jest krótka historia o śmierci uczucia... Było cudownie, aż jakiegoś pięknego poranka stwierdziłem ze zdziwieniem ze nic nie czuję. NIC! Ani miłości, ani smutku, ani tęsknoty...! Takiej pustki jeszcze nigdy nie czułem. Miałem nadzieję że to chwilowe... Następnego dnia napisała mi przez gg coś co mnie niesamowicie podnieciło, ale tylko fizycznie... Erekcja, przyjemne dreszcze i te sprawy. I żadnego uczucia w duszy... :( Jesteśmy wobec siebie szczerzy, bardzo, aż do bólu... :( Nie chciałem jej tego mówić, ale wymsknęło mi się coś wtedy, a ona wydusiła ze mnie prawdę. Powiedziałem jej. Cierpiała. A ja nawet nie mogłem cierpieć wraz z nią. Wtedy jeszcze nic nie czułem, tylko winę. Ustaliliśmy że będziemy przyjaciółmi... :| Po ok 2 tygodniach zacząłem znów odczuwać. Lecz nigdy nie będzie tak jak dawniej. Zniszczyłem to zupełnie niechcący. Nadal jesteśmy w kontakcie i jest to ta odrobina łaski, która utrzymuje mnie nad powierzchnią wody. Dziś wiem że czuję niektóre z tych uczuć, które czułem sprzed katastrofy, ale nie czuję żaru namiętności. :( Teraz czuję to cierpienie. Czuję winę z tego że powiedziałem jej tą straszliwą prawdę. Ona jest skarbem. Aniołem. Wybaczyła mi to, lecz ja sobie wybaczyć nie mogę.

Gość a czego konkretnie ci brakuje
??

Gość Gander
Miłości. Lub ciszy...

Gość a jak byliście nasto
a dalej ze sobą jesteście?...

Gość Gander
Tak jak pisałem, jesteśmy przyjaciółmi. Nie jesteśmy parą.

tak się czasem zdarza...dlaczego nie możesz sobie wybaczyć? niektóre emocje są bardzo krótkotrwałe a gdy uciekną, nie warto trwać w związku na siłę

miales jakis uraz? przezyles wypadek? czasami traci sie uczucia na skutek ciezkiego szoku...

Gość Gander
@greca - Chyba nie z powodu apogeum podniecenia, jakie odczułem poprzedniego wieczoru? @a jak byliście nasto - nie potrafię kontrolować tych uczuć

wg mnie dobrze zrobiłeś że nie oszukiwałeś jej to brutalne ale tak bywa, że związki się rozlatują; prawie każdy to przeżył i na pewno wielu osobom było ciężko ale pomyśl czy nie większą krzywdę zrobiłbyś jej, gdybyś okłamywał ją, ze ja bardzo kochasz? A teraz- ona ma szansę znaleźć prawdziwą miłość. Jeszcze się wszystko ułoży.

Gość sratata
po co to piszesz? szukasz kolejnej naiwnej, która się nad Tobą zlituje, jaki to jesteś biedny, niezrozumiany i szukasz pocieszycielki?

a ja mysle ze uczucia sie traci gdy 1/ nie jest to ta właściwa osoba 2/ nawet jesli jest to wlasciwa osoba to jednak w koncu kiedys wkrada sie rutyna i przyzwyczajenie... o zwiazek trzeba dbac, niby to trywialne stwierdzenie ale prawdziwe inaczej łatwo sie znudzic, a z tym przychodzi smierc uczucia niczym sie nie zaskakiwac, nie podrywac, nie zachwycac - i wtedy to poczatek konca... to moja prywatna opinia, ale staram sie nie zabijac swojego zwiazku nuda i rutyna

pudełko czekoladek --> masz w pewnym sensie racje, ale zanik uczuc nie zawsze jest wynikiem rutyny

sratata-czy to do mnie to zdanie\"poco to piszesz?\" bo jak tak to wypraszam sobie!!!chce pomóc ludzim a jak mnie wkręcaja to ich sprawa!!ja gram fair!!pozdrawiam

Gość Gander
@sratata - tak chcę uwieść jakąś niewinną niewiastę, wykorzystać i porzucić... Ja: A jak ty mnie wogóle postrzegasz? Ona: Jako faceta, który pragnie miłości a nie może jej dostać.

rozumiem pudełko a co to za piosenka w kilku slowach o Tobie ;) ?