Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dreamerka

Wybory i tak wygra PiS

Polecane posty

Gość dreamerka

Gość wygra w cuglach
maja 40% poparcia i ciagle rosnie!!!:D

Gość Kunegunda_z_Wrocławia
Może i wygra :(, ale z całego serce życzę im aby tak się nie stało. Przecież prędzej czy później my i cały świat będziemy mieli powtórkę z rozrywki.

Gość Jasne ze wygra
i ja sie do tego rowniez przyczynie :classic_cool:

Gość mam nadzieję żejednak
się mylicie! Dla dobra Polski!

Gość dreamerka
ja głosuje na PO ale mówie Wam wygra PiS - chociaż bym tego nie chciała

Gość kkkkkkkkk
A ja zagłosuje na bele kogo aby tylko nie na pisioorków

Gość taaaaaaaaak
PiS wygra ale talon na 5 zł a nie wybory.

Gość guciooomai
I prosze jacy to wspaniali sa ci z PiS: CAłA PRAWDA O PiS,w końcu ktos ich porzadnie podsumował. -nikt o zdrowym rozumie i elementarnej przyzwoitości nie uwierzy, że Sejm w tym składzie i z tym rządem jeszcze coś mądrego zbuduje - Tusk Zapewnił, że PO - jeśli wygra wybory - będzie potrafiła wybudować autostrady i stadiony. "Musimy też odbudować coś, co zrujnowaliście - nadzieje Polaków, ich marzenia i zaufanie we własne siły. Nikt nam w tym nie przeszkodzi" - dodał. Szef PO stwierdził, że to PiS "zafundował Polsce Romana Giertycha, Andrzeja Leppera oraz Janusza Kaczmarka". "Dzisiaj udajecie, że ci panowie nie mają z wami nic wspólnego" - powiedział, zwracając się do polityków PiS. "Wam do przyjęcia władzy nad wszystkim i wszystkimi potrzebnie byli ludzie, którzy mają tyle wspólnego z moralnością, co wy z prawem i sprawiedliwością" - dodał Tusk. Według Tuska, PiS "poniósł bankructwo" w głównych swoich misjach - idei solidarnego państwa, rewolucji moralnej oraz obiecanego skoku cywilizacyjnego Polski. Zarzucił partii rządzącej "złamanie elementarnej solidarności międzyludzkiej" i "sprzedaż idei Solidarności". Skrytykował "najdroższą administrację III, a w ocenie PiS również IV RP", "rozpasanie władzy gardzącej losem zwykłego człowieka". Tusk przedstawił plakat z gdyńskiego szpitala, na którym napisano: "Solidarne Państwo? Kancelaria Premiera - 500 pracowników, 85 milionów złotych. Nasz szpital - 500 pracowników, 12 tys. pacjentów w ciągu roku - 20 milionów złotych". "Blichtr władzy, a w tle Polacy widzą pielęgniarki, którym wykręca się ręce, bo chcą mieć kilkadziesiąt złotych więcej - to jest wasza solidarność" - mówił szef Platformy. Tusk przypomniał, że PiS obiecywał Polakom sprawny rząd. "Waszym grzechem jest skrajna nieudolność, skrajny brak sprawności" - oświadczył. Jego zdaniem, partia rządząca okazała się nieudolna nawet w "ściganiu układu". Według lidera PO, przykładem "radykalnej niesprawności" rządu jest "porażka przy rozpracowywaniu mafii węglowej". Szef PO stwierdził, że PiS nie umiał nawet zgodnie z prawem aresztować własnego ministra - Janusza Kaczmarka. Jego zatrzymanie sąd ocenił jako "bezzasadne i nieprawidłowe". "Porażająca niezdarność i kompletna nieudolność" rządu - mówił Tusk - jest też bardzo dotkliwa z punktu widzenia zwykłych ludzi. Jak wyliczył, gdyby budować autostrady "z PiS-owskim tempem", to zapowiadane przez PiS 1140 km autostrad zostałoby zbudowane w ciągu 2280 lat. "Gdybyście byli odpowiedzialni, to powinniście złożyć aplikację do UEFA na zorganizowanie Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej w roku 4287" - dodał Tusk.

Gość EMol
bardzo dobrze powiedziane. I to tez ktos juz powiedział-niedługo to Kaczyński Kaczyńskiego aresztuje. PiS -dno

Gość dommmmmi
Kaczory NIE!!!!!!

to Wałęsa powiedział.. --------------------------------

ale dobre jest to że oni sie szczycą akcja CBA.. a po jaką cholerę tworzyli tą prowakację.. po co ta łapówka? chcieli rozwalić Leppera to samo Ziobro poszedł z dyktafonem do Leppera.. a tak im się nie podała akcja Beger i TVNu z tymi tasmami.. przeciez to to samo jest.. dwulicowość...

to wcale nie jest to samo minister Z.wyruszył na prokuratorską prowokację do gabinetu podejrzanego o popełnienie przestępstwa Andrzeja L. i narażając swoje życie zdobył zeznania pozwalające odciąć macki układu oplatające ministerstwo rolnictwa... A posłanka Renata B. dokonała bezprawnego montażu urządzeń podsłuchowych w hotelu sejmowym i bez zgody osoby nagrywanej zarejestrowała, w celu przeszkodzenia w obaleniu dotychczasowych skorumpowanych środowisk, zwykłą rozmowę dotyczącą najnormalniejszego na świecie zawierania koalicji. Mógłbym im pisać teksty :D cała ta retoryka jest bardzo prosta :O Dużo bełkoty, słów: układ, solidarne, przestępca, skorumpowanych, skompromitowanych... po 2 latach człowiek często z góry wie co oni powiedzą :O ;)

to jakby lekki kryminał (gat. literacki)sie zrobił..:D

odwracając kota ogonem pan minister Z. powinien powiedzieć panu vice ministrowi L. teraz ja Cię będę nagrywał a Ty się mi do wszystkiego przyznasz:D:D Na to p. L. oczywiście p. Z. :D:D a tu nagle p. Z. mówi stary zapomniełem wystapić o pozwolenie do prokuratury na nagranie Ciebie.. na to p. L. mówi no co Ty wkońcu sam prokuratura jesteś a p. Z. no oczywiście .. to mów mi tu wszystko.. ej.. ale nie było kamary a p. Z mógł napisać p. L. na kartce ze jest akcja na niego.. i trzeba zniszczyć Kaczmarka :P:D przy okazji Ciebie i Giertycha.. :P:P:P:P:P:D:D:D:D:D:D:D:P

Gość taka jedna z tlumu ...
ja chcialam glosowac na lewice ale jak sie dowiedzialam, ze znowu sa w tej partii te wredne mordy np. Millera to jestem w kropce :O Chyba w ogole nie pojde na wybory....

Gość nie mam ochoty
iśc na wybory ale myśle że musze Kaczory wiedza że w obecnym momencie mając taka a nie inna sytuacje polityczną maja szanse na zwycięstwo "absolutne" bez koalicji .Wtedy dopiero zacznął swoje TRELE Wy myslicie że to nie zostało umiejętnie pokierowane że to wyszło to tak Uważam że za dwa lata mieliby gorsze szanse i oni o tym wiedzieli zmanipulowali to co się stało bo wiedza ze nie powstala żadna kobkurencyjna partia na ten moment a miały przeciez powstac partie bylego Marszałka i chyba jeszcze coś z prawicy wtedy mogłyby sie głosy bardziej podzielić Wybrali idealny moment mały wybor a ONI rzekome " mniejsze zło" tak chca zlapac 60% elektoratu

Gość wawa.....
Jeśli taka by była prawda to by świadczyło o ogromnej politycznej mądrości Kaczyńskich . Czyli kolejny plus dla nich i kolejny powód żeby na nich głosować ! Mądrość polityczna ! To jest coś !

Gość nie mam ochoty
sama mądrośc polityczna to za mało brakuje im jeszcze mądrości niepolitycznej i takiego trzeżwego ludzkiego podejścia do całokształtu bez tego moga sobie tylko pomarzyc o sukcesie co nie oznacza że nie wygrają

Gość oczywisty wybór
zgadzam się, a poza tym wszystkim panów z Po i Sld znamy od najgorszej strony. Ich czas dawno już minął i jest nie do pomyślenia, by znów tu mieli rządzić.

Gość nie mam ochoty
ale nie powinien wygrywac PIS szukam alternatywy a jak nie znajde to nie ide mimo wszystko PO tylko dlaczego te osły nie zmieniły tego Tuska

Wygrać może ale nie stworzy rządu większościowego, przynajmniej nie z Samooborą i Ligusami. Chyba że skaptują wiejskie prostytutki z PSL o ile te przeskoczą próg. Generalnie zapowiada się kontynuacja burdelu bo pod względem pogardy dla społeczeństwa PISuary nie różnią się od Platfusów i częsci Dupokratów (nie zdziwiłbym się jednak gdyby po 2 latach wzajemnego nap... nagle się dogadali i podzielili Polskę między 2 bandy). Ja głosuję na Rację PL i nic tego nie zmieni.