Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolinka 24

Od dzis macierzynski

Polecane posty

Gość wiolinka 24

Czesc dziewczynki:) Dzisiaj rozpoczal sie moj pierwszy dzien macierzynskiego, hurra!!Z jednej strony bardzo sie ciesze, a z drugiej zastanawiam sie co bede przez ten czas robic(mam jeszcze 2 m-ce do porodu). Termin mam na 11 listopada. Jesli ktos chce sie dolaczyc do mnie, zapraszam serdecznie. Szybciej czas zleci, podzielimy sie roznymi uwagami w oczekiwaniu na dzidzie, moze polecicie co wlozyc do torby szpitalnej itd? Sciskam cieplo.

Gość a nie rozumiem czemu
już zaczęłaś macierzyński? na 2 miesiące przed porodem? słyszałam o 2 tygodniach, ale miesiącach? zabierasz sobie czas który potem spędzisz z dzieckiem

Gość pewnie nie mieszkasz w Polsce

Gość wiolinka 24
No wlasnie.Nie mieszkam w Polsce, tylko za granica. A dokladnie w Londynie. Najwczesniej macierzynski mozna wziasc jakos 15 tyg przed rozwiazaniem. Ja probowalam pracowac tak dlugo jak sie da. Pracuje w hotelu jako wieczorna pokojowka i juz nie bylo latwo z dosc sporym brzuszkiem. Bede z dzidzia 4,4 m-ca po porodzie na platnym macierzynskim, ktory potem moge jeszcze przedluzyc o 6 m-cy , ale juz niestety jest to bezplatne. Zadecyduje z mezem za kilka m-cy. Pozdrowki.

to nie lepiej byłoby gdybyś teraz była na zwolnieniu a macierzyński zaczałby Ci się od dnia porodu?

ale ci dobbbbbbbbbbbrzeeeeeeeeeeeeeeee mnie sie tak nie chce pracowac a to dopiero poczatek 4tego miesiaca... codzienne wstawanie. i siedzenie tu 8godzin mnie strasznie nudzi i wkurza i meczy.. wolalabym czyms sie zajac w domu i rozmyslac nad sensem istnienia... nie wiem kiedy pojde na zwolnienie ale to wcale nie jest takie proste.. nie wiem jeszcze czego moge oczekiwac od szefa.... wole o tym na razie nie mysle bo sie niepokoje

Gość wiolinka 24
W Anglii jest inaczej niz w Polsce... Chcialam pojsc na zwolnienie, ale lekarze tutaj nie daja bez wyraznej przyczyny. Bardzo dobrze ciaze przechodze, nie mam komplikacji , ale jednak jest to 7,5 m-ca wiec jako pokojowka juz nie dawalam rady dalje pracowac...A lekarz za nic zwolnienia nie da.

Gość no proszę a w polsce
dają od rączki...przykłady na tym kafe. większość siedzi na zwolnieniu i okrada pracodawców