Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kajamama

Pierwsze urodzinki

Polecane posty

Gość Kajamama

Mam takie pytanko techniczne. Jest taka tradycyjna zabawa, w pierwsze urodziny dziecka, daję się mu różne przemioty do wyboru, jakie? I co one znaczą?

czesc:) ja tez słyszałam o tej zabawie ale dobrze nie pamiętam co powinno byc, wiem, że powinna byc chyba butelka(po piwie), różaniec, książka i chyba jeszcze pare innych przedmiotów ale przykro mi nie pamiętam ... jak przypomne sobie to napisze :)

Gość Kajamama
Dzięki :)

z czego butelka - wróży pociąg do alkoholu książka- ze bedzie mądrym człowiekiem różaniec - ze zostanie księdzem i jejku wiem ze było cos jeszcze ale nei mogę sobie przypomniec

Gość a ja słyszałam...
za nie butelka-tylko kieliszek-pociag do alkoholu,rózaniec-zostanie ksiedzem,nie słyszałam o ksiazce tylko o pieniazku papierowym-bedzie bogaty ;-)

Gość fkjsfksj
ja tego nie stosowalam glupio by sie zylo ze swiadomoscia ze wybralo kieliszek

Gość Kajamama
Dla mnie to zabawa, dlaczego jak wybierze kieliszek mam odrazu uwierzyć, że będzie alkoholikiem? Podchodzę do tego z dystansem, traktuje jako miłą zabawę i troszkę tradycję :)

no właśnei chyba był jeszcze pieniązek :) dziecko najprawdopodobniej wybierze kieliszek (butelke) albo różaniec ( jesli bedzie z takich przezroczystych kkryształków) bo przeciez bedzie ładnie świecił i to dziecko zainteresuje, a kieliszek(butelka) jesli butelka to bedzie to najwiekszy przedmiot, a jesli kielsizek to bedzie mial dziwny kształt i to się dziecku moze spodobac :) i właśnei chcialam napisac zeby do takich zabaw podchodzic z dystansem przeciez to tylko zabawa ... to ze wybierze kieliszek o niczym nie swiadczy :P

Gość Kajamama
ja jako dziecko wybrałam chyba różaniec ;) tak przynajmniej mam wspominała, ale księdzem nie jestem

mojej szwagierki synek był na etapie wszystkiego co zielne i nie ważne co to było,tata jego pijał piwko hainekenn i na roczku na stoliku pojawiła się też zielona butelka i tylko możecie się domyślać co wybrał? Oczywiscie butelkę po piwku i był strasznie happy