Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

domi1_23

Czym zlikwidować ropę?

Polecane posty

Jest to ropa w dziąsłach - Streptococcus viridans. Nie chcę brać antybiotyków w tabletkach, czy zastrzykach.

Gość dooooooodka
proponuje plukac buzie septosanem (ziola do parzenia dostepne w aptece-skuteczne na stany zapalne) lub rozcienczona woda utleniona

Kiedyś miałam ropę koło zębów i miałam zakładane sączki (u dentysty). Pomogło bez antybiotyków.

Gość foztwór wodny fioletu
gencjany-do pędzlowania, brudzi ale skuteczny.

Gość płucz usta szałwią
ewentualnie kup taki płyn Dentosept, rozpuszczaj w przegotowanej letniej wodzie i płucz usta na ranki w ustach dobra jest też nalewka z nagietka, wszystkie kupisz w aptece miałam usuwaną 8semkę, masakra, rozkroili o dziąsło na dwa centymetry, pozakłądali szwy, byłam opuchnięta, miałam siniaki na twarzy, nie mogłam jeśc w ogóle kaszana, cały czas krew w ustach....więc ratowałam się właśnie naparem z szałwii, prawie co godzinę płukałam usta, używałam ziołowej pasty do zębów....zęby się wybieliły, a rana po 8semce wygoiła po jakiś 3-4 tygodniach

Gość płucz usta szałwią
łaczę się w bólu bo mogę sobie wyobrazic co przechodzisz....na ból najlepszy jest Ketonal, ale on tylko na receptę

Gość hgjdjgf
masz wsyztskie zeby usuniete? byly wyrywane? moze Sachol (zel) pomoze troche?

Gość mariolkaaa
moja kuzynka miała podbna sytuacje - zadnego zęba a robiły jej sie ropne narywy- dałam jej propolis - barała taki mocno stęzony roztwór na patyczek do uszu i pędzlowała - pomogło :) mozna tez rozcieńczyć z wodą i płukac