Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toma

POMÓŻCIE NIEDOŚWIADCZONEJ

Polecane posty

Gość toma

słuchajcie mam problem... biorę yasminelle...to moje pierwsze tabletki,biorę od 6 dni. zawsze o 21.30 Jakos dzień,moze dwa dni temu skończył mi sie okres... były jeszcze małe "brudy",ale na prawdę malutko. Wczoraj byłam z moim facetem na kolacji,na mieście. Wypiłam lampkę wina. jak nigdy wino uderzyło mi do głowy, zrobiło mi sie słabo troche i miałam straszne wypieki. ale moze to od tego,ze w pubie było duszno? trochę sie spóźniłam - bo wzięlam tabletkę o 22.30 - tak około godzinę później niż zwykle. rano,ok 7 kochałam sie z facetem. Bez gumki,ale nie spuścił się "we mnie". a teraz patrzę - miałam krwawienie...niewielkie,ale jednak.... DLACZEGO? czy cos jest nie tak? martwie się

A czytałaś dziewczyno ulotkę, czy jak byłaś u gina to ci nie mówił o tym. Takie rzeczy jak plamienie na początku brania tabletek to normalne, jak i wiele innych skutków ubocznych. Trochę nie rozumiem czym się martwisz, tym, że wpadnisz, tym, że miałaś krawienie, czy tym, że wzięłaś tabletkę później?

Gość toma
heh..wszystkim po trochu :O Zrozum,ze to moje pierwsze tabletki, mimo ulotki,którą czytałam,mam pare wątpliowsci.

Wybacz ale chyba mało wnikliwie ją czytałaś, ponieważ: jest w nej dokładnie określony czas pominiętej tabletki tzn 12h. Wtedy dopiero możesz się martwić. Jeśli jest to godzina to nie ma się co martwić, bo skuteczność tabletek nie została zachwiana. Co do skutków ubocznych to też powinno być, a jeśli nie ma to mogą być to mdłośći, zawroty głowy plamienia itd. Co do zajścia w ciąże. Jesteś zabezpieczona już od pierwszej tabletki, która oczywiśćie 100 % nie daje.

PS. Nie chcę być naprawdę złośliwa, ani nie chce robić ci przykrości. Ale zaufaj mi, że jeśli to twoje pierwsze tabletki i miałaś co do nich jakiekolwiek wątpliwośći to lekarz, który ci je wypisywał powinien je rozwiać. I to u niego powinnaś szukać odpowiedzi zanim zaczęłaś je brać.

Gość toma
dziękuję

Gość alkohol tez
obniza skutecznosc tabletek