Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to ja ja

BóL NERKI?

Polecane posty

Gość to ja ja

Mam pytanie, czy jest ktoś w stanie opisać ból nerki. Chyba coś takiego mnie dopadło( pierwszy raz w moim 29-letnim zyciu). Plisss.

Gość w ciazy TAK grube NIE
w moim przypadku kolka nerkowa to bylo lazenie po scianach z bolu ..ciezko to opisac , jak by cie ktos z calej sily kopnal w nere ...naprawde nie wiem jak opisac :O

Gość to ja ja
ktoś jeszcze?

Gość zapalenie nerek
ja ostatnio przeszlam zapalenie nerek. Ludzie, mam 21 lat, wrócilam ledwo z festiwalu rowerowego w szklarskiej, zawsze byłam zdrowa, zasłaniałam nerki i w ogóle, a tu widać - zaziębiłam jakoś :( Najprosciej: ból z prawej, lewej albo z obu tych stron, gdzies na lędźwiach, bardziej z tyłu niż z przodu. Poczatek zapalenia u mnie wyglądal tak: kłuło mnie z lewej strony, później bolało całe podbrzusze, a później mega ból z prawej strony. Jak najłatwiej sprawdzić czy to nerki? Niech cię ktoś uderzy pięścią w ledźwie, po lewej i prawej stronie, tylko tak wiesz, z wyczuciem. Na pewno poczujesz jeżeli to nerki. Aczkolwiek też pewnie zależy to od tego, co się z tymi nerkami dzieje. Generalnie jak się zastanowisz to źródło bólu powinno być na lędźwiach z tyłu, ale jak mówię - u mnie było kłucie w boku (coś jak kolka), a później ból podbrzusza jak przy bardzo bolesnej miesiączce. Dwa dni później leżałam w szpitalu z zapaleniem nerek. Niech cię ktoś puknie w nerki, tak chyba najłatwiej sprawdzić..

Gość zapalenie nerek
aa. I jeżeli to będą nerki, to jutro od razu do lekarza, badanie moczu i inne takie, im szybciej tym lepiej zapewne. Ja zwlekałam i się dorobilam niezłego bólu.. Bolało mnie od niedzieli, wrócilam wieczorem, poniedziałek cały przeleżałam, z poniedziałku na wtorek dosłownie skomlałam o pogotowie, ale wzięłam wcześniej ibuprom zatoki (pomagał mi na jakieś 2-3 godziny, ściana, bo jeszcze sobie tymi prochami dowaliłam), więc nawet bym nie mogła nikomu opisać co mnie boli. We wtorek przed południem już leżałam w szpitalu.. Nie zwlekaj, dwa następne dni nie moglam się jeszcze ruszać z bólu, z nerami nie ma żartów :)

Gość to ja ja
..MOZE KTOS JESZCZE MIAł PODOBNE PRZEżY

Gość djfkfdfj
no mnie chyba bolą nerki. taki nieokreslony ból od wczoraj z małymi przerwami. boli z tyłu, a moze bardziej z boku po prawej stronie. taki ból dziwny, ale nie jakis bardzi nie do zniesienia...

Gość melzur
a ja chce Was zapytac znacie moze srodek spozywczy Nefrostone? Troche poczytalem w internecie i podobno jest bardzo pomocny na dolegliwosci zwiazane z bolem nerek jak sie go regularnie stosuje jakie sa wasze odczucia po stosowaniu tego?